dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijZeewering kost Suriname ruim vijftig miljoen euro

Zeewering kost Suriname ruim vijftig miljoen euro

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/CORONIE, 30 jan – Er is ruim vijftig miljoen euro nodig voor de aanleg van een elf kilometer lange zeewering voor de kust van Coronie. Het geld is niet voorhanden, dus komt het voorlopig aan op het treffen van noodmaatregelen. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. De tijd en de zee dringen in het westelijke district, waar reeds grote delen land verloren zijn gegaan.

“Wij zien dat de hele zaak is weggespoeld niet alleen, maar dat er ook een directe bedreiging is voor het bewoonde gedeelte van Coronie. De strijd die wij als regering voeren is om het bewoond gebied te kunnen beschermen”, zei Sardjoe. Hij heeft in Coronie het startsein gegeven voor een reeks noodmaatregelen, waaronder het herstel van de zes kilometer lange Slaperdijk.

Voor het herstelwerk is ongeveer vierhonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd en dertig duizend euro) vrijgemaakt. Het heien van drieduizend palen langs de kust moet binnen honderd dagen worden opgeleverd. “Het moet niet alleen blijven bij de versteviging van de Slaperdijk, want de Coroniaan wil ook een structurele oplossing. Nu leven zij in een onzekere situatie”, zegt parlementariër Franklin Brewster tegenover de Ware Tijd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

15 REACTIES
 1. de regering krijgt 40 milioen van india die schoften moeten dat geld gebruiken voor de zeewering in coronie als het nikerie was had die schoft sadjoe anders geoordeeld, asiddje!.


  Maak melding
 2. Heeft meneer ramsardjoe zelf een offerte uitgebracht.
  Sinds wanneer heeft hij deze technische kennis bij geleerd.

  Waarom niet een onafhankelijk bureau inschalen.
  Hij strooit de mensen gewoon zand in de ogen.
  Voor 11 km. 50 miljoen euro en voor 6 km. palen hijen 150 duizend euro..
  Waar haalt hij dit vandaan..Ik geloof er geen donder van..weer één van zijn vrienden bevoordelen met lap werk net als in commewijne bij nw. amsterdam al jaren staat daar een poclain niet die werkt maar elk kwartaal gelden v/d staat ontvangt.


  Maak melding
 3. rob,
  Het geld gaat naar venetiaan enzijn familieleden in het binnenland. Het binnenland staat blank. Het universitaire niveau is nog niet gehaald in het binnenland van brunswijk


  Maak melding
 4. Er zitten veel grote stenen in het binnen land. Die drieduizend palen langs de kust zullen niet helpen. Wij hebben grote stenen en zijn beter dan zand. Kijk zelf in Nieuw Amsterdam, die stenen staan daar meer dan 50 jaar. Suriname hoeft niks te kopen.


  Maak melding
 5. Hoor weer een p……g p……….ng verhaal
  van de latente nederlander Sardjoe,(op zich niet fout om nederlander te zijn) maar deze nietenut en kornuit Vene, geven een goudmijn weg en ze lullen nu dat er geen geld is om de bevolking te beschermen tegen de zee.

  Ik hoop dat de generatie aan wie ze verantwoording moeten afleggen voor de deur staat.

  Lafaards.


  Maak melding
 6. beste man sardjoe.bedankt
  het heeft wel lang geduurd

  laten we elkaar niet voor de gek houden,want het kan beter.
  aub geven jullie ’t werk ook aan surinaamse aanemer die in aanmerking komt voor de job


  Maak melding
 7. Het kontrast tussen rijk en arm is veels te groot in Suriname, er moet een belastingstelsel komen die iedereen belasting laat betalen naar vermogen en rijke mensen moeten kunnen aantonen hoe ze aan dit geld gekomen zijn. Er komt dan gegarandeerd genoeg zwart geld vrij. Dit voorstel zal waarschijnlijk nooit komen omdat er ook politici hiervan de dupe zullen worden. Geld is er genoeg maar niet eerlijk verdeeld.


  Maak melding
 8. Naar zeggen van praktijk mensen moeten die kanalen weer worden opengeprikt zoals vroeger al het geval was. Toen hadden die Coronianen, waartoe ook ik deels behoor, geen last van de oprukkende zee.

  Gaat men pas handelen als Coronie niet meer bestaat?
  Dan kunnen wij waarschijnlijk van uit Paramaribo via het achterland(Apoera) of de zee Wageningen/Nw Nickerie bereiken.


  Maak melding
 9. De zienswijze van Dewanand is de beste.Ik denk ok in die richting.Grote natuurstenen-
  blokken die bestand zijn tegen de wassende zeewater.Kijk naar de zeeweringen in Nederland.v.b Wijk aan Zee/Ijmuiden etc.Het werkt prima.
  Nan.


  Maak melding
 10. De coronianen hebben nooit iets bijgedragen aan de opbouw van de staat suriname,laat ze hun probleem zelf maar oplossen,in al die jaren hebben ze alleen maar zitten luieren en verwachten nu dat er iets gedaan wordt.
  Sorry hoor,laat ze maar eerst hun steentje bijdragen zoals de nickerianen dat jaren al doen.


  Maak melding
 11. Suri heeft geen geld voor dit soort projekten, maar wel om de “ZAKKEN”van POLITICI te VULLEN,
  En nu maar wachten “TOTDAT “de internationale gemeenschap wat geld doneert om het op te knappen.


  Maak melding
 12. Die stenen hoef je idd niet te kopen maar als je Ballast Nedam of Boskalis ervoor moet gaan inhuren, dan zullen die stenen uiteindelijk duurder worden dan het gewicht ervan in goud. Wie zal die stenen dan moeten gaan verplaatsen, de coronianen zelf????? Die maken liever een dijk van kokosnoten, dat is er in overvloed in coronie.


  Maak melding
 13. Ze willen dat het buitenland geld blijft pompen en ondanks dat verzuipen ze toch.
  Het land is naar de verdoemenis geholpen door idioten zoals arron, bruma,venetiaan, wijdenbosch, bouta en consorten.
  Onafhankelijkheid betekent volgens zogenaamde intellectuelen bedelen en nog eens bedelen. Teringzooitje van gemaakt en nu de hand ophouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES