Surinaamse melkboeren overleggen met politici

0

PARAMARIBO, 26 jan – De melkboeren zullen hun problemen bespreken met vertegenwoordigers van de regering en parlementariërs van de coalitie. Dit is het resultaat van pogingen van de oppositie om de massale bezwaren tegen wijzigingen in de Melkwet bespreekbaar te maken in het parlement. De coalitie heeft wel kans gezien de oppositie buiten de deur te houden.

De bezwaren van de melkboeren zullen in ‘klein verband’ besproken worden. De coalitie heeft een commissie gevormd die een oplossing moet zien te brengen in het geschil tussen de boeren en minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij. Het voornemen om de wet zodanig te wijzigen dat melkopkoop niet langer verplicht is, is niet in de goede aarde gevallen.

Raghoebarsing wil de door de staat beheerde Melkcentrale Paramaribo vrijwaren van deze verplichting en zo rendabel maken. Import van poedermelk is veel goedkoper. Maar volgens de boeren zal de overheid meer moeten doen dan slechts wat geschuif met cijfers. Als de importtarieven op inputs worden verlaagd, zou veel efficiënter geproduceerd kunnen worden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.