Vakbondskoepel Suriname wil hogere belastinggrens

1

PARAMARIBO, 26 jan – De Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur, heeft de overheid voorgesteld om de.belastingvrije grens te verhogen. Dit meldt de Ware Tijd. Voorgesteld wordt om de belastingvrije grens op te trekken van 157,50 Surinaamse dollar (ongeveer vijftig euro) naar ongeveer 225 Surinaamse dollar (ongeveer zeventig euro) per maand.

Ook wordt voorgesteld om enkele belastingschijven te wijzigen. Beoogd wordt de belastingdruk op lonen te verlagen, vooral omdat deze enkele keren gewijzigd zijn de laatste vier jaar. Het voorstel is gebaseerd op basis van de gemiddelde jaarinflatiecijfers van 2003 tot en met 2006. De Wet Loonbelasting is voor het laatst gewijzigd in januari 2003 op initiatief van Ravaksur.

Het voorstel moet terugwerken tot 1 januari 2007. “Administratief is het makkelijker de zaak af te handelen, omdat de vorige aanpassing van 1 januari 2003 dateert”, zegt Ravaksur-voorzitter Robby Berenstein. Van Robert Ameerali, voorzitter van de Kamer van Koophandel, mag de aanpassing van de loonbelasting samenvallen met de aanstaande verhoging van energietarieven. “Wanneer er maatregelen getroffen worden die kostenverhogend zullen werken, vinden wij dat tegelijkertijd ook maatregelen moeten worden getroffen om dat deel te compenseren.”


1 REACTIE

 1. Als de cijfers kloppen…moet het minimaal 300 USD…belastingvrij zijn.
  Op jaar basis zijn er dan andere bedragen.

  Klopt dit niet..dan zit de club van V. leugens aan de arme(nog steeds rustig wachtende) bevolking te verkopen.

  Dus nu..wie wil wie nu in de maling nemen.
  Dus let aub op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.