dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse moslims willen aanpak moreel verval

Surinaamse moslims willen aanpak moreel verval

-

PARAMARIBO, 26 jan – Het toenemende moreel verval in de Surinaamse samenleving moet nodig worden tegengegaan. Dit stelt het Moslim Nationaal Platform, MNP, een samenbundeling van lokale moslimorganisaties. Criminaliteit, drugshandel en -gebruik, prostitutie en seksueel misbruik van minderjarigen nemen schrikbarende vormen aan. Het gedrag van grote groepen jongeren baart ernstig zorgen.

Dat vergt een gezamenlijke aanpak. Beoogd wordt dan ook om samen met andere religieuze organisaties, de regering en niet-gouvernementele organisaties gepast beleid te ontwikkelen. “Wat vroeger afwijkend was, lijkt nu de norm”, stelt het MNP. Als recent voorbeeld wordt genoemd het uitwisselen onder jongeren van pornografische filmbeelden via mobiele telefoons.

Voor het parlement was dit schrijnend genoeg om bij de regering aan te dringen op maatregelen. “Het wordt steeds duidelijker dat het individualisme, het egoïsme, het eigen belang, misleiding en bedrog en de drang naar materiële zaken in Suriname toenemen”, aldus het MNP. Leiders wordt verweten geen antwoord te kunnen geven op maatschappelijke behoeftes als armoedebestrijding, goed onderwijs, volksgezondheid, goede huisvesting, werkgelegenheid en een eerlijk grondbeleid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

18 REACTIES
 1. Dit is allemaal de schuld van de regering Venetiaan. Niets voor niets klagen de mensen steeds meer over het moreelverval in het land. Voorheen, dus onder de regering Wijdenbosch en onder de militairen was er gigantische opleving van het moreelverval in het land.


  Maak melding

 2. Goed initiatief. Pas alleen op dat je op zulke projecten geen radicale Imans zet die dit kunnen gebruiken hun achterbakse ideeen over bepaalde onderwerpen te ventileren.

  Krijg je dezlefde situatie als hier in NL.


  Maak melding

 3. ik hoop dat het bij woorden blijft en dat de surinamers op zijn surinaams aanpakken .
  geen moslim extremisten in ons geliefd suriname .de moslims hebben een slechte naam maar in suriname is dat niet zo dus””weet wat je doet .bezint eer gij begint.
  wij willen geen taliban toestanden .


  Maak melding

 4. Ik hoop dat de moslim in Sur. een voorbeeld kunnen zijn voor de rest van de wereld waar ook andere mooslim wonen.
  Ga zo door ik sta achter jullie.

  Janny


  Maak melding

 5. Schande voor de regeerders in het land.Particuliere initiatieven om misdaden te bestrijden en de overheid doet niets vind ik schandalig!De Talibansmethode misschien?ophanging,handen afhakken en 100 zweepslagen…het helpt..misschien?


  Maak melding

 6. Van huis uit zijn wij voor wat betreft dit soort zaken nogal rommelig ingesteld.
  Gaan er op voorhand niet van uit dat overdaad schaadt.
  Kijk maar gerust in uw direkte omgeving en/of in de spiegel natuurlijk.
  In Suriname is psssst de simpelste zaak van de wereld, in de states verdwijn je voor het zelfde wel de bak in.
  Ik ben al lang aangevangen met het verbeteren van de wereld door ook Pinto niet te ontzien.


  Maak melding

 7. de bedenker van de islam, mohamed, heeft een sexuele relatie gehad met een 9 jarig meisje.

  van de islam kunnen geen lessen in moraal gegenomen worden.
  kijk eerst naar jezelf en bedenk dan of je lessen in moraal moet geven.


  Maak melding

 8. Ik als nederlander ga naar Suriname voor mijn rust, mooie natuur en de leuke mensen.
  Laat het a.u.b zou blijven. Hier in Nederland als jongerenwerker in Amsterdam -west hoor ik de hele dag over radicalisering en uithuwelijking, niet ook nog dit drama in het mooie Suriname.

  Groeten
  ex-stagiare Suriname


  Maak melding

 9. Het MNP signaleerd een problematiek en brengt het nu naar voren om gezamenlijk naar een oplossing te zoeken. Ik zie er niets negatiefs in. Zij geven heel duidelijk aan dat het samen met andere religeuze groeperingen en overheid het probleem aangepakt moet worden. Het is niet te ontkennen dat er een moreel verval plaats vindt in Suriname, hoe ver moet het nog gaan. Het moet niet zo ver komen dat er kind prostitutie ook straks gaat plaats vinden.


  Maak melding

 10. Waarom krijgt de Venetiaan de schuld van dit alles.De ouders in suriname moeten echte ouders worden en opvoeden,opvoeden doe je in huis niet op straat.De goede ouders niet na gesproken maar ik wil alleen aan geven dat de opvoeding in suriname nu zoek is de jeugd heeft geen manieren je durft ze niet aan te spreken als je wat ziet die niet door de beugel kan dat is wel jammer.Ik hoop dat die aanpak wat uithaalt succes mensen.


  Maak melding

 11. Ik vrees het ergste in suriname als het gaat om moslim extremisten.
  Ik hoop dat venetiaan, goed op de hoede is want hij gaat of heeft inmiddels een bezoek gebracht aan marroko.

  Ik ben benieuwd?

  A tang so


  Maak melding

 12. Sorry hoor hij of zij die aan de macht zijn, moeten ervoor zorgdragen dat de jeugd een voorbeeldig gedrag voorgespiegeld krijgen. Maar Vtje en club.. mi-boi wat zij uitvreten is leuk hoor.

  Maar u ziet het, met hokjes club politiek kom jij niet ver…onmogelijk om iets eenduidig te ondernemen.

  Dus daarom de kans voor de moslim om geld te krijgen van broeders en zusters uit het buitenland om hun zaken voor mekaar te krijgen.

  Maar de club NPS heeft hierover nooit over- nagedacht.
  Zij wilden gewoon als idioten aan de macht zonder enige koers of beleid.
  En daarom moeten Suri’s. niet raar kijken als zij van alle kanten klappen krijgen.
  Een ieder heeft zijn eigenbelang…de meesten schurken belang.


  Maak melding

 13. Reacties 10 en 15 (Nigi en Kolibri) getuigen van kortzichtigheid en gebrainwashed zijn door de Westerse media.
  Jammer dat Sur-Neds die van oorsprong uit het multi-culti land Suriname komen nog zulke onzin verkondigen. Ze zouden beter moeten weten.


  Maak melding

 14. Ben geen moslim mijn broer wel en rrr mag wel vlink wat aan gedaan worden met de nieuwe generatie die, die ons land schade brengt als zij de kleine geen goed voorbeeld geven het gaat om alle cultuuren die een goede gedrag code moeten toonen voorde samanleving van Surinamers en Su . in mijn jongen jaren was er eenheid, respect en gastvrijheid er hoog. heb gemerkt dat het westen ons goed koop vinden; dat ik als Su mang pijn in mijn hart van krijg: TIP WIJ LEVEN GOEDKOOP VERGELEEKEN MET HET WESTEN DUS MAAK JE NIET GOEDKOOP. STERKK!! LOVE SU


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES