Regering Suriname start wederopbouw Moiwana

1

PARAMARIBO, 26 jan – De wederopbouw van het door militairen verwoeste Marrondorp Moiwana, in Oost-Suriname, wordt ter hand genomen. Dit meldt de Stichting Fonds Ontwikkeling Moiwanagemeenschap, SFOM. Als onderdeel van de eerste fase zullen tien woningen worden opgeleverd in mei. De eerste voorbereidingen worden reeds getroffen.

Het gebied waar de woningen komen te staan wordt bouwrijp gemaakt. Ook wordt een sociaal onderzoek ingesteld naar het aantal personen dat zich in de nieuwe woongemeenschap wil vestigen en komt er een dorpsontwikkelingsplan. Er zal door de Centrale Lands Accountantsdienst, Clad, strenge controle worden uitgeoefend op het geld dat de overheid beschikbaar stelt.

Voor de wederopbouw zal in totaal 1,2 miljoen dollar worden vrijgemaakt. “We zullen ons houden aan de regels”, zegt SFOM-voorzitter Kenneth Lo A Njoe tegenover de Ware Tijd. In de tweede fase zullen hooguit twintig woningen worden opgezet. Geschat wordt dat er ongeveer vijftig huizen nodig zullen zijn. Met het plan wordt uitvoering gegeven aan het in juni 2005 uitgesproken vonnis van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens.


1 REACTIE

  1. U ziet het dhr V..vertoont zijn Basja gedrag..weet hij niet dat Joeka’s nooit meer gaan wonen waar er doden zijn gevallen.

    Pi didi di, ifoe fadong djoeka no di.

    Maar meneer V. herinnert u zich deze nog
    Basia fong mi takie fong…..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.