woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKortgeding tegen bemoeienis Surinaamse president

Kortgeding tegen bemoeienis Surinaamse president

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 jan – ‘Bemoeienis’ van president Ronald Venetiaan geldt als grondslag voor het kortgeding dat ex-minister Siegfried Gilds heeft aangespannen tegen de staat. Venetiaan’s besluit om zich door het Openbaar Ministerie te laten informeren over de witwaszaak tegen Gilds, zou een schending zijn van ’s mans burgerrechten. De meningen onder juristen zijn verdeeld over de zinnigheid van de eis.

Gilds’ advocaat Stanley Marica vindt dat er juridisch een trend wordt gezet, waarbij civiele processen kunnen worden gehanteerd tegen vervolgingsprocedures Advocaat Freddie Kruisland die de Staat verdedigt, ziet het anders. Er is geen reden om de strafzaak stop te zetten. “De president is staatshoofd plus hoofd van de regering en hij moet dus erop toezien dat zijn regering deugdelijk functioneert”, zegt Kruisland tegenover de Ware Tijd.

Toen procureur-generaal Subhaas Punwasi Venetiaan in januari 2006 informeerde over het strafrechtelijk onderzoek, was dat geen luxe. Venetiaan wilde geïnformeerd worden voordat Gilds met ontslag werd gestuurd. “En als een minister verdacht wordt van ernstige strafbare feiten door het orgaan van de Staat dat daartoe bevoegd is, dan is het de plicht van het OM om het staatshoofd tevens regeringsleider te informeren”, aldus Kruisland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

11 REACTIES
 1. Vene moet terechtgesteld worden voor het toelaten van chinezen en brazilianen op sur grondgebied. Het heeft ons veel pijn en moeite gekost om suriname te bevrijden en blankvrij te houden.

  Vene wil terug naar onderdrukking


  Maak melding
 2. nr 1. Piko het is geen leugen. Su heeft niks aan deze man, als ik zijn naam hoor jaagt de schrik door mijn lichaam.
  Mi fridi a doe foe a mang, mi no di lee.


  Maak melding
 3. Boter op je hoofd…boter smelt…loopt langs de oren maar verdween de ogen in.
  Blijf op koeleplekken…zoek de daglicht niet op.
  Jawel !! Allemaal.


  Maak melding
 4. De cirkel komt tot een afronding

  Bruma vaak genoemd als de bron van alle ellende van het recente verleden in Suriname, lost deze problemen postuum zelf op.

  HET BRUMA ACCOORD IS IN AANTOCHT

  Kwestie Bouterse en Gilds lijkt af te stevenen op een juridisch dilemma. Suriname IS een dilemma. Dus helemaal in de Surinaamse sfeer en traditie lossen problemen zich op. Dit ter inleiding.

  Bruma wilde onafhankelijkheid met zijn PNR (het huidige SPA)
  Bouterse, Gilds, maar ook bijvoorbeeld de overleden Derby komen in dat opzicht uit het zelfde nest. Bruma was de man van Bouta, maar dat geldt ook voor Gilds. ‘Bouta’ heeft Derby gespaard. Gilds en Derby waren altijd één hand op een buik. Bruma zou geit en gras willen sparen. Bruma zijn wensen gaan boven alles en vormt de rode draad in de relatie Gilds / Bouterse.

  De advocaat van staat, boezemvriend van Gilds en ook Bruma-PNR-SPA staat tegenover zijn ‘kabel’. Juridische ‘fouten’ kunnen dus Gilds ook in de kaart spelen. Bouta doet daar niet moeilijk over omdat dat hem ook geen windeieren legt. De advocaat van Gilds Mr. Marica), ‘broer’ van minister Marica van PNR-SPA komt ook voort uit BRUMA huize.

  Zo kent de z.g. decembermoorden toch een gepaste Surinaamse ontknoping.

  GOD zij met ons Suriname, hij verheft ons heerlijk land.

  Pengel zei ooit eens: “Als God niet tegen suriname is, wie kan het dan WEL zijn”

  Gelukkig was hij van de NPS.

  Zo is iedereen weer blij !!!!!!!


  Maak melding
 5. Gilds heeft niks te eisen
  Hij moet gewoon als een normale burger Berecht worden
  Boontje komt om zijn loontje dus
  Tevens moet hij tussen de criminelen worden opgesloten die hij zelf achter slot en grendel heeft gezet
  Een koek van eigen gebakken deeg dus
  Laat hij niet ontkomen van zijn misdaden here rechters
  doeii Boma daar hoort hij thuis doeiiii


  Maak melding
 6. De nieuwe gevangenis heeft ook een VIP accomodatie, dus waarom bang zijn Gilds, je bent toch ook gaan kijken waar ze Bouterse eventueel moeten vastzetten.
  No brada, je droomde en vergat even je eigen nachtmerrie, weet je nog de inbraak thuis bij je, toen had je al kunnen stoppen.
  So so griedie nanga bigi ai heeft je doen vallen, Venetiaan gaat je echt niet helpen omdat hij je al had gewaarschuwd, weet je dat nog?


  Maak melding
 7. Truerig al deze praktijken van misleiding en bedrog.

  Men is het doel nabij

  Op deze voet verder verdwijnt alles in een bodemloze putttttttt
  Tegenstrijdigheden zaait verdeeldheid
  Maar eendracht maakt macht.

  Dus alleen denken en stucturen bedenken naar de toekomst met de boven genoemde daden hoog in het vaandel is vooruitstrevendheid, welvarendheid en welstand de grootste inzet.

  DEpositiefdenker


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES