woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenEconomieConsumentenbond Suriname tegen hogere broodprijs

Consumentenbond Suriname tegen hogere broodprijs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 jan – Het zou onredelijk en onrechtvaardig zijn als de overheid zou instemmen met een verhoging van de broodprijs. Dit stelt voorzitter Rudi Balker van de Consumentenbond. Toegeven aan deze eis van de bakkers zou slechts deze groep tot voordeel strekken. De ‘kansarme consumenten’ worden dan weer het kind van de rekening.

Dit is ook de groep die het meeste brood consumeert. Toegeven zou dus niet getuigen van verantwoordelijkheidsbesef. Er zijn andere uitwegen, ook als de meelprijs internationaal zou stijgen, zoals de bakkers aanvoeren. “De Consumentenbond gaat ervan uit dat er andere meelproducten en lekkernijen verkrijgbaar zijn die een verhoging kunnen ondergaan”, zegt Balker tegenover Dagblad Suriname.

Daar wordt aan voorbijgegaan door overheidsfunctionarissen. Die leven volgens Balker in een ivoren toren en zijn gespeend van elk contact met de samenleving. Er worden dan met gemak maatregelen getroffen, die de burger ernstig schaden. Op internationale prijsschommelingen wordt alleen ingegaan wanneer die stijgen. Is er een dalende trend dan is niemand thuis.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
  1. Laat brood links liggen eet ander voedsel, desnoods rijst, banaan, parakorantie of indiaase look a like of rotie, doen jullie iets en wees trots… eet echt Surinaams.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES