Suriname nog niet klaar voor lidmaatschap Mercosur

9

PARAMARIBO, 22 jan – Suriname heeft geen haast om toe te treden tot de Zuid-Amerikaanse Gemeenschappelijke Markt, Mercosur. Dit zei president Ronald Venetiaan kort na zijn terugkeer van de Mercosur-top in Rio de Janeiro, Brazilië. Er zijn nogal wat pijnpunten aan beide zijden. Behalve dat de markt nog niet optimaal functioneert, heeft Suriname ook nog het een en ander te doen.

Er zijn lopende verplichtingen waar niet zonder meer overheen kan worden gestapt. “Wij moeten de afspraken binnen de Caricom goed in acht nemen. Het is daarom van belang dat deskundigen zich buigen over het harmoniseren van de integratieprocessen”, zegt Venetiaan. De belangen van de deelnemende landen lopen nog te ver uiteen. Weliswaar heeft Suriname belangstelling voor toetreden.

Maar zolang de oneffenheden niet zijn weggewerkt, moet de nodige omzichtigheid betracht worden. Overigens wil Suriname veraf blijven van de spanningen tussen Mercosur en de door Washington geïnitieerde Vrijhandelszone voor de Amerika’s, FTAA. “Wij doen niet mee aan het terugdringen van initiatieven vanuit de Verenigde Staten. Het was een goed streven, alleen is het nu niet haalbaar.”


9 REACTIES

 1. Pijnpunten zijn het nieuwste stopwoord voor Venetiaan en zijn bende.
  Gils, heeft ook pijnpunten voor jullie in petto, want als hij moet hangen zal hij vertellen wie de geldschieters van de verkiezingen zijn.


  Maak melding

 2. Deze lummel gaat steeds meer dementeren. Voordat hij en zijn delegatie afreisde had hij dit moeten weten. Nu is hij terug en kraait hij wat en that’s it. De bevolking is heel druk bezig met overleven en het gaat aan hun voorbij. Het zal mij niet verbazen dat als er volgende week een vervolg vergadering van mercosur is in een ander zuid-amerikaans land deze lummel gewoon er naartoe gaat.


  Maak melding

 3. Deze idioten met die president slaven mentaliteit, was 30 jaar geleden minster
  apenopvoeding. Hij had zorg kunnen dragen dat Suriname er niet zo voor stond.


  Maak melding

 4. Egotrippers maakt het niets uit , zolang hun familie en vrienden maar genieten, dood gaan ze toch en hebben geen centje pijn.
  Dit soort figuren zijn erger dan dictators.
  Bring my uncle back!!!!!!!!!!!!
  Hij is nu slimmer en rijper om geen fouten te maken, dus , oompie wij willen u terug!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Vene heeft gelijk. Teveel herrie met Mercosur. Bolivia vecht met Brazilie voor een hogere prijs voor hun gassen. Binnenland oorlogen in Columbia. Tot tanden bewapende bendes in Brazilie die het land terreuriseren.Guyaneze militairen die illegaal op Surinaamse bodem zijn. Vele mentaal gestoorden in Paraguay en Uraguay door binnen het zelfde familie te trouwen. Surinamers, blijft trouw aan de Caricom. Daar is alles veel meer stabiel zonder met drama. Mercosur moet niet met zijn wind waaien in Suriname. Suriname geniet van een sterke verbonding met Caricom. De hoofdpijn van de Mercosur landen moeten niet naar Suriname belanden. Suriname is nu een stabiel land en we moeten het zo behouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.