Engelse investeerders bieden op Bruynzeel Suriname

7

PARAMARIBO, 19 jan – De Engelse investeerder, Emerald Capital Group Limited, heeft een bod gedaan op Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH. Dit meldt de Ware Tijd. Er is vijftig miljoen dollar geboden tijdens aftastende gesprekken met regeringsvertegenwoordigers. De schuldpositie van het failliete bedrijf is bespreekbaar.

De groep is bereid de schuld van ruim elf miljoen dollar over te nemen. Het aanbod is inclusief dit bedrag. Ook wil de Emerald Group tienduizend volkswoningen gaan bouwen. “Ze hebben hoger geboden dan Doorwin BV”, zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Hij wil eerst met de regeringstop praten voor verdere mededelingen te doen.

Een delegatie van Emerald Group is ongeveer een week in Paramaribo gebleven voor besprekingen met Jong Tjien Fa. Behalve over BSH is ook gesproken over investeringen in koolzuur- en koolstofprojecten. Jong Tjien Fa vindt het hoog tijd dat Suriname zijn regenwoud economisch inzet. Onder het motto voor wat, hoort wat’ zal duurzaam beheer gegarandeerd worden in ruil voor financiële vergoeding van westerse landen.


7 REACTIES

 1. Volgens mij snappen de leiders van su nog niet dat ze ‘goud’ in handen hebben. Als men het bedrijf zograag wil hebben, dan moet er meer uit de onderhandelingen te halen. Ook hier geld dat su moet laten onderzoeken wat het bedrijf op korte en lange termijn waard is. € 50.000.000 is een peule schil. Surinamers moeten geen genoegen nemen met dit soort peule schillen. € 50 miljoen is voor de overheid een druppel op een hete plaat. Als het bedrijf echt niets meer kan opleveren, dan zou ik het bedrijf aan een surinaams bedrijf gunnen en niet aan buitelanders, die op uit zijn alle insten het land uit te dragen.


  Maak melding

 2. Sorry lezers..reactie verdween onder die van multinationals…

  Tjonge-jonge maak geen fout en haal geen militair…maar leg een vlijmscherpmes op tafel.


  Maak melding

 3. Laat de regering de waarheid vertellen,dat het perceel allang is verdeeld tussen de VHP & NPS.En niet meer doen als of.De arbeiders hebben ook het recht om te weten waar zij aan toe zijn!!!Meneer de ministers hebben net lekker kerst & oud op nieuw gevierd.De arbeiders van Bruynzeel niet.En hebben de heren nog niet door dat de hele buitenlands investerings wereld naar suriname kijkt.Wil zien of wij werkelijk ale welvaart voor dit land zelf kunnen regelen.(waarom zijn wij dan nog steeds een broko pranasi)


  Maak melding

 4. dat plekje waar Bruynzeel ligt of lag is een puinhoop. Als je het nog een jaartje of twee zo laat, wordt het een braakliggend terrein. Het ligt bij het water, verkavelen en luxe woningen bouwen brengt meer geld op voor de (vriendjes)koper dan als je het nu door een investeerder laat overnemen. Heb toch nooit aan de arbeiders gedacht, waarom nu wel?
  WAS VAN DIE BUURT.

  kansyi sani


  Maak melding

 5. De regering moet zeer achterdochtig zijn met dit aanbod van zon groot bedrag. Op de achtergrond is Jan Kersten, die deze Engelsen heeft geintroduceerd.

  Het bedrijf is veel meer waard. Dat blijkt al uit het grote verschil tussen Doorwin, 11 miljoen en deze mensen 50 miljoen. Er is een verborgen agenda dat is duidelijk. Dit durf ik te stellen want deze Engelsen zitten helemaal niet in de houtindustrie, maar in het verzekeringswezen.

  Ik vrees dat mochten ze het bedrijf kopen, Kersten er als de kippen bij is om het via een omweg toch in handen te krijgen.

  De regering moet daarom (als het een deal wordt) zeer gestipuleerd op papier zetten dat het bedrijf niet onder dezelfde voorwaarden van hand tot hand mag gaan. Kijk maar naar Cambior die zijn bedrijf heeft doorverkocht aan IMgold. In de wereldhandel is niemand je vriend en een ieder probeert voor zichzelf het onderste uit de kan te halen.

  Als ik de Surreg was zou ik het bedrijf op de wereldveiling plaatsen en dan pas verkopen aan de hoogste bieder onder de gunstigste voorwaarden.

  Boer pas op je kippen!

  Prenaam


  Maak melding

 6. Waarom zijn de arbeiders niet de grootste investeerders. Als jullie die arbeiders niet kunnen betalen, geeft ze toch hun aandelen, dan zijn ze de grootste aandeelhouders en dan zijn ze tevreden. Nooit aan de buitenlanders verkopen. Verkoop hout zelf, plaats op een webside. Vijftig miljoen dollar is niks, het is in een jaar op.


  Maak melding

 7. Prenaam heeft gelijk. Cambior die zijn bedrijf heeft doorverkocht aan IMgold. Nu hebben jullie een grote kans om het bedrijf over te nemen. Jullie zijn nu de baas. Geef ze maar 10 procent. Gambior bestaat niet meer!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.