vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil voordeliger handel met Indonesië

Suriname wil voordeliger handel met Indonesië

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jan – Suriname wil meer overhouden aan de handel met Indonesië. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie. De handelsbalans zal meer in evenwicht moeten worden gebracht in plaats van de situatie nu, waarbij meer Indonesische producten geïmporteerd worden. Daar moet dringend verandering in komen.

Er zijn al concrete voorstellen gedaan. Met ambassadeur Suprijanto Muhadi is gesproken over de mogelijkheid om Suriname als processing zone dienst te laten doen. Indonesische producten die niet als commercieel winbaar worden gezien, kunnen dan afgezet worden op de Caricommarkt. Suprijanto is te vinden voor het idee en zal het voorleggen aan zijn regering.

Ook is gesproken over samenwerking op toerismegebied. Binnenkort zal er een evaluatie worden gemaakt door delegaties van beide landen. Op de agenda staat ook meer samenwerking op het gebied van handel en industrie. Indonesië organiseert jaarlijks de IndoFair in Paramaribo. Surinaamse producten worden nog niet tentoongesteld in Jakarta of andere Indonesische steden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Maar hoe dan…weer zo iets..doe iets aan.. geen vertelling op na houden….houd een keer op..met het onnodig roepen, als er niks aan gedaan wordt.


    Maak melding
  2. Dus ze willen producten uit indonesie halen, en die weer verhandelen op de caricom markt??? Probreer zelf te produceren stelletje idioten!!!!!!!!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES