Insel Air verlaat Suriname zonder passagiers

0

PARAMARIBO, 18 jan – De proefvlucht van het Curaçaose Insel Air vanuit Suriname naar Curaçao is geschied zonder passagiers. Dit meldt de Ware Tijd. Van de Surinaamse luchtvaartautoriteiten is geen groen licht verkregen, omdat “iets” niet in orde bleek met de vluchtdocumenten.

De eenentwintig passagiers die geboekt stonden voor de vlucht zijn overgeplaatst op een SLM-vlucht. De MD-83 van Insel Air is uit Curaçao gearriveerd met een bezetting van ongeveer zestig procent. Volgens Manuel de Gouveia, hoofd Verkoop en Marketing van Insel Air, is de belangstelling redelijk geweest voor de eerste boekingen. Meer drukte wordt in februari verwacht.

Dan begint het carnaval op Curaçao. De inaugurele vlucht is gepland voor 24 januari. Een retourtje Hato-Paramaribo kost tweehonderd dollar, exclusief luchthavenbelasting. “Het is een actietarief voor een maand, dat daarna wordt bekeken wanneer eenmaal helemaal duidelijk is hoe de operatie verloopt”, zegt De Gouveia. Insel Air en de SLM willen Paramaribo en Curaçao meer inzetten als tussenstations.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.