Insel Air verlaat Suriname zonder passagiers

0

PARAMARIBO, 18 jan – De proefvlucht van het Curaçaose Insel Air vanuit Suriname naar Curaçao is geschied zonder passagiers. Dit meldt de Ware Tijd. Van de Surinaamse luchtvaartautoriteiten is geen groen licht verkregen, omdat “iets” niet in orde bleek met de vluchtdocumenten.

De eenentwintig passagiers die geboekt stonden voor de vlucht zijn overgeplaatst op een SLM-vlucht. De MD-83 van Insel Air is uit Curaçao gearriveerd met een bezetting van ongeveer zestig procent. Volgens Manuel de Gouveia, hoofd Verkoop en Marketing van Insel Air, is de belangstelling redelijk geweest voor de eerste boekingen. Meer drukte wordt in februari verwacht.

Dan begint het carnaval op Curaçao. De inaugurele vlucht is gepland voor 24 januari. Een retourtje Hato-Paramaribo kost tweehonderd dollar, exclusief luchthavenbelasting. “Het is een actietarief voor een maand, dat daarna wordt bekeken wanneer eenmaal helemaal duidelijk is hoe de operatie verloopt”, zegt De Gouveia. Insel Air en de SLM willen Paramaribo en Curaçao meer inzetten als tussenstations.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.