dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidUitbraak waterpokken in Surinaamse cellenhuizen

Uitbraak waterpokken in Surinaamse cellenhuizen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jan – Er is waterpokken uitgebroken in de cellenhuizen van de politiebureaus Nieuwe Haven en Keizerstraat, in Paramaribo. Dit meldt de Ware Tijd. Het betreft twintig besmette arrestanten die inmiddels behandeld zijn. Een politiearts noemt de situatie niet alarmerend. “Het moet gewoon uitrazen, want je kan het niet voorkomen.”

Van een epidemie is nog geen sprake, maar de situatie benadert de gevarenzone. “Het gaat om twintig gevallen en dat is meer dan normaal”, zegt een medewerker van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. De kans op snelle verspreiding is groot als ook maar één persoon is besmet. “Vooral in een dichtbevolkte concentratie als het arrestantenverblijf.”

Het wordt raadzaam geacht de ziekte te laten uitrazen. Quarantaine hoeft niet. Bij het BOG, dat zich onder meer bezighoudt met epidemiologische bestrijding, is nog geen klacht binnengekomen van de politie. De situatie in de arrestantenverblijven kwam pas aan het licht, toen blaren werden waargenomen bij een verdachte in de rechtszaal. In Nickerie wordt een onderzoek verricht naar mogelijke uitbraak van tuberculose onder arrestanten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES