zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameCorrea wil Suriname bij Zuid-Amerikaanse unie

Correa wil Suriname bij Zuid-Amerikaanse unie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jan – De nieuwe president van Ecuador, Rafael Correa, wil een grote Zuid-Amerikaanse gemeenschap vormen. Daarvan moeten naast grote naties als Brazilië en Argentinië ook kleinere landen als Suriname en Guyana deel uitmaken. Correa zei dat nadat hij was ingezworen als president van Ecuador.

Correa riep de andere landen op voortvarend te werk te gaan bij de vorming van ,,een grote Zuid-Amerikaanse natie”. ,,De mensen zullen het ons niet vergeven als we geen vooruitgang boeken bij de integratie van ons Amerika”, aldus de president. Hij zei dat zijn land permanent plaats wil bieden aan het secretariaat van een Zuid-Amerikaanse gemeenschap.

Eind november haalde de 43-jarige linkse Correa bij de presidentsverkiezingen van Ecuador een grote zege op zijn rechtse tegenstrever, de bananenmagnaat Alvaro Noboa. Correa is een in de Verenigde Staten opgeleide econoom en een bondgenoot van de Venezolaanse president Hugo Chávez.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Beste mensen,
  Ik vind het een heel goed idee dat Zuid-Amerika één grote gemeenschap wil vormen.
  In Europa hebben ze dat ook al. De Europeese Gemeenschap, dus waarom Zuid-Amerika niet. Is dan de bedoeling dat ze ook overal in Zuid-Amerika één valuta zullen hebben als in europa?


  Maak melding
 2. Eindelijk, kunnen we ons aansluiten bij de rest van het Zuid Amerikaanse continent die momenteel een sterk anti imperialistische ( En anti Neo Kolonialitische) politiek vormen teneinde Zuid Amerikaanse belangen te verdedigen.

  Ik pleit hierin zelfs verder te gaab dan economoische samenwerking alleen, denk aan defensie.


  Maak melding
 3. Goed idee, maar we hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden hoe veel eeuwem wordt hier al over gesproken alleen maar gelul, nog steeds is er geen echte plan! en voor de eerste reactie..suriname kan zowel caricom als zuidamerikaans zijn! we zitten notabene in zuidamerika!!! en nog iets aangezien er steeds meer ‘latino’s’ in suriname wonen is het maar een kwestie van tijd dat suriname meer overeenkomt met colombia/brazilie dan met trinidad, barbados en dergelijke…


  Maak melding
 4. ….Pres. Rafael Correa maakt een blunder…Suri is al lang,en wel sinds dec.2004, lid van de Zuidamerikaanse Staten gemeenschap,….toen pres. Venetiaan in Cuzco,Peru, de zg Cuzco verklaring medeondertekende….


  Maak melding
 5. In de Caricom zijn we toch al het pispaaltje van de overige landen en worden we met de nek aangekeken.
  Die idioot die ooit op het idee is gekomen om ons bij de Caricom aan te sluiten mogen ze opsluiten en de sleutel weggooien.
  We hebben er niets maar dan ook niets aan!!
  Is de Surinaamse burger er economisch beter van geworden?
  Het enige voordeel is voor de boevenbende die om de zoveel tijd weer eens een reis op staatskosten kan maken.
  We zijn en we blijven “The Stupid Dutchmen” die je altijd kan belazeren in de ogen van de Caribean! Viva Latin America!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES