Surinaamse parlementariër moet plaats kennen

15

PARAMARIBO, 15 jan – Parlementariër Sharmila Mangal-Mansaram moet haar plaats kennen en vooral niet buiten de leiding van haar politieke huis, de VHP, om coalitieleiders bespreken. Dit zegt vice-president en VHP-leider Ramdien Sardjoe. De kritiek van Mangal-Mansaram op het amnestievoorstel van Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo is ook bij de VHP-top slecht aangekomen.

“Voor zover politieke leiders een uitspraak doen, zijn het politieke leiders die daarop moeten reageren. Als Somohardjo een uitspraak doet, ben ik de persoon die moet reageren. Mevrouw Mansaram moet de politieke verhoudingen goed kennen”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd. Hij heeft dit ook duidelijk gemaakt. Mangal-Mansaram heeft de bedoelingen van Somohardjo aan de kaak gesteld.

In een radio-interview zei ze het vreemd te vinden dat Somohardjo honderd en tachtig graden is omgeslagen wat betreft de Decembermoorden. Zijn amnestievoorstel zou meer weg hebben van opportunisme. “Ik praat niet over de inhoud, maar over de verhoudingen. Als de Pertjajah Luhur-leider een uitspraak doet, kan niet een andere persoon in de hiërarchie gaan reageren”, aldus Sardjoe.

Er mag dan vrijheid zijn van meningsuiting, maar mensen moeten weten hoever te gaan. “Politiek is hij correct, maar thematisch heb ik gelijk”, zegt Mangal-Mansaram. Binnen het Nieuw Front zou bij aanvang zijn afgesproken dat de Decembermoorden niet ongestraft mogen blijven. “Men kan zich ervan distantiëren, maar ik zal mijn mening over amnestie blijven verdedigen.”


15 REACTIES

 1. Deze totaal achterlijke houding van Sardjoe herken ik nog steeds bij Surinaamse kamerleden. Je hoort ze nooit.
  Mevr. Mangal-Mansaran u heeft ongelijk als u zegt dat Sardjoe politiek correct is. Nee dit is slechts de houding van een slijmerige pajongwaaier zoals hij er zelf altijd één is geweest. Als parlementslid heeft u het volste recht om uw mening en kritiek te geven ook al zou dit een afwijkende mening zijn. Dit kenmerkt een volwassen democratie. En zijn we daar nog niet, breek een lans en doe dan maar alsof.


  Maak melding

 2. ja als parlementarier werk je niet voor het volk maar voor de partij voorzitter.hoe durft ze een opinie te etaleren.dit soort assertiviteit word niet geduld.vooral niet van vrouwen.leden van het koningshuis moeten met respect behandeld worden. ze recht in de ogen aan kijken is ook uit den boze.Have you all lost your minds.


  Maak melding

 3. mevrouw Mansaram u bent begint nu vleugels te krijgen terwijl uw VZ van uw verwacht om onderdanig te zijn/doen.
  U mag uw mening hebben, maar Somo mag ook van gedachten veranderen. Als DNA lid mag u mening vrij geven, maar let op dat je een ander lid niet beschadigd. U mag zaken constateren, doch geen waarde oordeel vellen.
  Wees wijs.
  groet een meedenker


  Maak melding

 4. Ik denk niet dat Somo zich thuis voelt tussen Dombo & Stille willy.
  Het is een bekende verduisterbende.
  Jammer dat een altijd met kruimels blijft zitten.

  Lafoe di….
  Twee boeven vertellen een derde boef bij de volgende inbraak mag jij de buit delen.
  Maar verlopig gaan wij niet op boevenpad omdat wij in de gaten worden gehouden.


  Maak melding

 5. Sardjoe is in zijn ouderwetse ideeën en denkwijze blijven steken. Volgens hem hebben de vrouwen en met name de Hindustaanse vrouwen nog steeds het recht van het aanrecht. Dat onderdanige van de vrouwen maakt dat hij zich machtig voelt.
  Nou meneer Sardjoe voel je pas machtig, als je kan accepteren dat vrouwen net als de mannen ook het recht hebben voor hun meningen uit te komen.


  Maak melding

 6. Nu moet mevrouw Mangal de straat opgaan en die bejaarde sardjoe definitief de laan uitsturen.
  Hij heeft zijn portie al meer dan vijftig jaar al gehad.of blijf hij op de stoel zitten tot de dood hem opruimt..

  Nu tijd voor definitief verjonging in de vhp.
  Al die oude bokken moeten ruim plaats maken voor jong-bloed..
  Dus ontwikkeling doorstroming vernieuwing verjonging modernisering…

  Dat is heel goed voor de jeugd school verlaters…

  Het nieuw denken moet opgericht zijn,dat niemand meer dan vijf jaar op een bepaalde stoel blijft zitten..


  Maak melding

 7. Die Sardjoe en die Magalsaran zijn een pot nat, laat staan Somo. Lijkt wel een kleuterklas daar. Waarom nemen ze geen voorbeeld van Minister Santokhi. Foei Sardjoe en Mangalsaran!!!


  Maak melding

 8. VHP. Verenigde Hervormings Partij?
  Same story different day. Lachmon was een tiran! Sardjoe is een tiran! Dus wat is er nu Hervormd?
  Lijkt meer op een Verenigde Misvormings Partij! Dit tuig heeft geen begrip van Democratie. Het enige wat ze kennen is Demagogie. En dit zijn de leiders van ons land? Geen wonder dat we steeds dieper de afgrond ingaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.