donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederlandse zorg in Suriname mogelijk

Nederlandse zorg in Suriname mogelijk

-

Does Travel - naar Suriname

Surinamers die in Nederland recht hebben op AWBZ-zorg, moeten dat ook op vakantie in hun land van herkomst krijgen. Dat betekent dat ze in Suriname worden voorzien van een maaltijd of worden geholpen met douchen als dat in Nederland ook gebeurt, schrijft De Telegraaf.

Agis Zorgverzekeringen en RCR Health Centre hebben daarover maandag voorlopige afspraken gemaakt. De afspraken betreffen ook het opleiden en uitwisselen van Nederlands en Surinaams verplegend personeel.

RCR Health Centre, een instelling die zorgvakanties organiseert, heeft voor het project een samenwerkingscontract afgesloten met de Surinaamse regering.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. daar komen de euro s, wat zal de regering vene blij zijn , de vraag is of men de juiste zorg dan krijgt, o.ja een bad dat kan dan om 14.00 want dan is er waterdruk aanwezig,


  Maak melding
 2. Dit gaat volgens mij de goede kant op mits er goede afspraken gemaakt wordt tussen beide landen en er niet gefraudeerd wordt door door de Surinamers met declaraties. Ook lijkt het mij een goede zaak om ouderen die het niet zien zitten in koud Nederland, hun oude dag door te laten brengen in ouderenoorden in Suriname zonder verlies van de zorgkwaliteit en die door Nederlandse verzekeringsmaatschappijen gefinancieerd worden. Dit is voor beide landen gunstig, inkomen en werkgelegenheid voor Surinamers en goedkopere zorg in Suriname met dezelfde kwaliteit dus ook gunstig voor Nederland.


  Maak melding
 3. De kwaliteit zal misschien niet hetzelfde zijn als in Nederland behalve als er genoeg geld op tafel komt. Alleen zullen de oudere Surinamers dan gelukkig dood in hun geboorte land. Dat is een goede hoop voor de ouderen.

  ramses


  Maak melding
 4. Weer het gezeur hier,ja als je een goede en degelijke zorgverzekering neemt,heb je geen zorgen.

  Maar de meesten willen alles voor niets zo te zien. BEDELAARS zijn ze,altijd maar op de NEDERLANDERS hun zakken teren.


  Maak melding
 5. Xander,

  Ik weet niet waar je over klaagt. Het zijn mensen die netjes hun premies ieder maand moeten betalen en gewoon belasting betalen aan de Nederlandse staat dus ook dezelfde rechten moeten hebben. Of vind je dat alleen blanken recht hebben op alle zorgvoorzieningen, terwijl de Surinamers gewoon ook mee moeten betalen. Ik snap je veronderstelling niet wil je dit beter toelichten.


  Maak melding
 6. Ja Realist dat wil ik graag toelichten:Mijn grootouders gaan elk jaar overwinteren in Spanje,naast hun normale premie,nemen ze een extra polis,om beter verzekerd te zijn,zo doende hoeven ze niet te bedelen om goede zorg.
  Maar tja,jullie willen nooit toegeven dat jullie een bedelvolk zijn.En maar teren op de Bakra` s hun goedheid.


  Maak melding
 7. Beste xantia,

  BAkra’s goedheid hahaahahah…….Als er een volk is die rijk geworden is door te teren en het onderdrukken van andere volken in het verleden, nu en de toekomst dan is het wel de bakra. Wij (surinamers) hebben gewoon recht op wat er 300 jaar van ons is gestolen, waar onze voorouders hard voor gewerkt heeft en wreed behandeld is, ja door jullie voorouders. Xantia en als je niet weet waar ik over praat ga dan in de geschiedenis boeken lezen als je dat tenminste kan. Xantia jullie bakra’s hebben het zeker goed nu, dankzij duizenden liters en liters bloed die op de vingers van jullie voorouders kleven, dus kom niet vertellen dat we zitten te bedelen. Ik teer niet op pappa en mamma zijn geld gelukkig, maar werk hard, verdien me eigen geld, betaal belasting, ziektepremie en ben dus goed verzekerd.


  Maak melding
 8. wat een slap geouwehoer,volgens mij zijn onze ouderen mondig genoeg om aan te geven wat ze wel en wat ze niet willen.ik denk niet dat ze hun mond houden als er knollen voor citroenen wordt verkocht.en bovendien hebben ze toch kinderen en kleinkinderen die alles in de gaten houd.en ook al hebben ze die niet,iedereen heeft familie en er moet iemand zijn die op ze let.wat zijn we weer lekker negatief,mogen onze oudjes ook genieten van de extraatjes,die witjes klagen toch altijd dat wij geen gebruik maken van al die voorzieningen,nu willen we dat doen,horen we dat we bedelen.we mek oe begie,we zullen wel recht op hebben,anders hadden ze het niet aangeboden.witmang no e gi sma sanie gratis. xander schaam je en wees blij dat jou mensen het niet nodig hebben.we zijn niet allemaal rijk geboren.

  leggs.


  Maak melding
 9. Beste realist,
  Wat ik niet begrijp is dat altijd het verleden er bij gehaald moet worden.
  Jij hebt toch niet als slaaf geploeterd.
  Wees blij dat er initiatieven gevonden worden om die mensen te helpen die graag naar hun moederland gaan en die hulp nodig hebben.
  Ik ben blij dat het mogelijk wordt gemaakt en ik hoop dat er veel mensen gebruik van gaan maken.
  groet van Ruth


  Maak melding
 10. Hallo Ruth,

  Er wordt beweerd dat Surinamers teren en profiteren van Nederland. Dit slaat nergens op want die mensen die de zorg gaan krijgen hebben gewoon net als blanke germanen gewoon hun premie betaald. Dus hetzelfde zorgrecht neem ik aan, of ben je het niet eens met me, dat kan natuurlijk ook.


  Maak melding
 11. dames en heren, wat een negativisme en wat een kronkeldiscussies, die inhoudelijk niet eens over het onderwerp gaan!!
  Dit initiatief van RCR (de organisatie die de het project heeft ontwikkeld en klanten verzorgd)is een prachtig initiatief waarbij het o.a. over zorgverlening in het moederland gaat. Er zitten nog veel meer positieve kanten aan het project zoals het aanbieden van scholingsmogelijkheden, bieden van werkgelegenheid, stimuleren van zorg toerisme en jawel …85% in belang van Suriname en haar landgenoten.
  Dus hou eens op met waar Bakra’s zo goed in zijn…het aangaan van negatieve discussie en doem denken.
  Peter (ook een Bakra).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES