dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse samenleving moet opvoedende rol spelen

Surinaamse samenleving moet opvoedende rol spelen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jan – De samenleving ontkomt er niet aan zijn rol op te pakken bij het opvoeden van jongeren. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. Als jongeren ontsporen, is het de samenleving die de klappen moet incasseren. Dit geldt ook het gezin, dat zijn rol en betekenis wel eens pleegt te verwaarlozen. Van de huidige moraal moet worden afgestapt.

“Men moet niet alles willen afwentelen op de overheid”, zegt Santokhi. Gemeenschap, gezin en buurt moeten zich meer van hun taken gaan kwijten. Opvang en begeleiding moeten gerichter en intensiever worden. Het is de enige manier om jongeren te weerhouden van afwijkend gedrag of terugval. Justitie & Politie beseft dat in overheidsverband een meer integrale aanpak nodig is.

Vooral wat betreft preventie kan effectief worden opgetreden. “Als je een goed beleid wilt hebben naar jongeren toe, moet je alle ministeries erbij betrekken”, aldus Santokhi. Pas dan mag een betere uitkomst worden verwacht. Zelf is justitie begonnen met alternatieve straffen voor jongeren die over de schreef gaan. Taakstraffen in bijvoorbeeld sociale instellingen moeten opvoedend en corrigerend inwerken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Santakie geen taak voor/van justitie…nogmaals wil jij een “”politiestaat””.om alles voor Su. te regelen.
  De juiste instantie’s zijn er, roep ze op,en geef ze jouw verhaal mee.
  Maar blijven roepen als een gek ..no doe


  Maak melding
 2. Ja, er is behoorlijk wat terugval te merken in de opvoeding van kinderen. Maar geen wonder zelf op de zogenaamde “elite school” in suriname zouden de kinderen een grote onvoldoende krijgen voor manieren.


  Maak melding
 3. Hoe zal het komen,dat de jeugd en bepaalde groeperingen zich misdragen?
  Wie geven het goede voorbeeld?
  Als die Bigie Dagoes stelen en niet veroordeeld worden,waarom mogen wij Tjien Dagoes niet hetzelfde doen?
  Klasse Justitie heet dit!
  Premium Tasty boter op uw hoofd,Minister?
  Please think it over!


  Maak melding
 4. Als jongeren ontsporen, is het de samenleving die de klappen moet incasseren.Vroeger was het anders, als ze ontsporen ,moesten zij de klappen incasseren. als ze ontspoorden werden ze met een printa op de rails gezet.
  dus mogen we die kinderen weer wat tikken geven in de klas?

  un no mag naki den ,un no mag bari den. dit is wat je krijgt.


  Maak melding
 5. Het is nu wel erg triest in Suriname.
  Kijk maar eens naar de mentaliteit van de leiders.Ze zijn echt een schande voor het land.De jeugd zal dan niet beter zijn.
  Wie doet nou iets hieraan, volk vraag je leiders om verantwoording!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES