dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBoterconflict Suriname-Jamaica definitief opgelost

Boterconflict Suriname-Jamaica definitief opgelost

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jan – Het conflict over import van Surinaamse boter in Jamaica is definitief opgelost. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. De Margarine & Vettenfabriek heeft bericht ontvangen van de Jamaicaanse importeur. Die heeft eindelijk vergunning verkregen voor de import van Tasty boter en margarine. Voor Suriname is het een stap vooruit.

De verdere integratie in de Caribische Gemeenschap & Gemeenschappelijke Markt, Caricom, is gediend. Er is heftig geprotesteerd tegen de Jamaicaanse boycot, die niet gestoeld bleek op deugdelijke argumenten. “De boterkwestie is als een ernstige zaak aangepakt. Dat is de wijze waarop wij om zullen gaan met onze positie op de Caricom-markt, de Caricom is ook van ons”, zegt Marica.

Overigens was de boycot een geïsoleerd incident en beslist niet kenmerkend voor de wijze waarop Suriname regionaal bejegend wordt. “Het ging om slechts één product, want de Margarine & Vettenfabriek exporteert meer producten naar Trinidad & Tobago. Dus het mag niet zo heten dat we problemen hebben met alle producten“, aldus Marica. Suriname voelt zich best gelukkig in de Caricom.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Geweldig, probleem opgelost. Maar maken wij ons niet een beetje belachelijk om prat te gaan op de produktie van dit Surinaams produkt.
  Wij verzorgen enkele procede en de verpakking slechts.
  Wanneer gaan we zeggen, “made in Suriname voor nagenoeg 100%?”


  Maak melding
 2. Nou zeg, vind toch een manier om jezelf te bevredigen man. Ongelooflijk om zoiets positiefs in een kwaad daglicht te stellen. De Surinaamse boter en margarine wordt helemaal in Suriname ontwikkeld vanaf de 60er jaren. Sinds jaar en dag een steenhoek van de kleine Surinaamse industrie die werkgelegenheid en een inkomen verschaft. Toen men nog palm-olie in Sur produceerde werd deze olie zelf nog gebruikt voor de produktie. Verder hebben de merken Gelebek en Marigold indertijd een wereld prijs in Europa gewonnen. MVF ik ben trots op je, ga zo door! Dus Pinto als je mond verlegen ben, tapoe (en doe wat nuttigs voor de kost).


  Maak melding
 3. Bubu/kon tek 2 brasa,
  Dat is mijn mening! Probeer de mening van een ander ook te respecteren. Probeer de toegevoegde waarde in de vorm van werkgelegenheid en netto opbrengst te ontrafelen. Wie worden er beter van? Van wie zijn de aandelen?
  Wij hebben niet allen boter op ,t heuft!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES