Start zaak leider Surinaamse Partij van de Arbeid

8

PARAMARIBO, 7 jan – Op 15 januari begint de strafzaak tegen Siegfried Gilds, leider van de Surinaamse Partij van de Arbeid en oud-minister van Justitie & Politie. Dit meldt Dagblad Suriname. Gilds heeft op 4 januari een dagvaarding ontvangen om gehoord te worden als verdachte van witwaspraktijken. Aan een lange voorbereidingsperiode schijnt een eidn te zijn gekomen.

Gilds is sinds januari 2006 aangemerkt als verdachte. Hij was toen gedwongen zijn ontslag in te dienen bij president Ronald Venetiaan. In december 2005 had hij alle betrokkenheid ontkend bij de praktijken van zijn neef Andy Groenewoud. Die was in Nederland aangehouden op verdenkingen van drugshandel. Gilds zegt slechts te hebben bemiddeld bij de aankoop van onroerend goed.

Intussen is reeds een persoon, Carlos Arron, veroordeeld voor het verrichten van hand en spandiensten ten behoeve van Groenewoud. Een andere verdachte is vrijgesproken. Gilds is intussen benoemd tot beleidsadviseur van de regering. Die zegen is ook ex-minister Dewanand Balesar ten deel gevallen, die verdacht wordt van fraude. Volgens vice-president Ramdien Sardjoe wordt het rechtsprincipe gehanteerd, waarbij niemand schuldig is totdat het tegendeel is bewezen.


8 REACTIES

 1. Puur tijd verlies:: dit is gewoon voor the show.
  Er gebeuren ergere zaken, die niet eens op het politiebureau komen..
  Door wanbeleid en dreigementen,daarnaast wil men dit..ja.ja.. men wil een ander, of moet laten zien hoe goed men zaken kan regelen(in de hand hebben)… “in voordeel van”…
  Ik noem geen naam of land hoor.
  Mi di tan pi.


  Maak melding

 2. Waarom zou ik. Ik denk dat wij geen tijd moeten verliezen aan reactie op dit soort lugubere toestanden.
  Suriname evolueert en het zal heus wel goed komen met alle rechtgeaarde Surinamers.

  De relevantie van de waarheid. How long?


  Maak melding

 3. Volgens vice-president Ramdien Sardjoe wordt het rechtsprincipe gehanteerd, waarbij niemand schuldig is totdat het tegendeel is bewezen.
  Hij(gilds) was toen gedwongen zijn ontslag in te dienen bij president Ronald Venetiaan.Waarom dan? omdat hij aangemerkt was als verdachte..?
  Gilds is intussen benoemd tot beleidsadviseur van de regering.

  Dus als volgens vp als je niet schuldig ben, een verdachte ben, mag je geen minister meer zijn maar wel beleidsadviseur worden?Waar slaat dat op?Ze konden hem toch dan als minister laten aanzitten?
  Dat doen ze trouwens tegenwoordig ook, ze laten die kerels niet aftreden.somo zit er nog.


  Maak melding

 4. Wedden dat ie wordt vrijgesproken?
  Wie heeft de nieuwe hofpresident net benoemd?
  Deze vrijspraak maakt dan de weg vrij voor het schijnproces tegen Bouterse, tekie ai lokoe mie boi.


  Maak melding

 5. Sommige mensen hebben een Bouterse syndroom.
  Tegenwoordig heerst er ook een terroristensyndroom.Als men ergens een knal hoort,denkt men direct aan een terroristische aanslag tot men er achter komt dat het niet zo is.DDB wordt ook in alle gebeuren bij genoemd ook al betreft het een totaal andere zaak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.