Armoedebestrijding prioriteit Surinaamse regering

7

PARAMARIBO, 4 jan – Armoedebestrijding blijft één van de belangrijkste prioriteiten van de regering. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Hoewel de regering het zelf moeilijk heeft bij de uitvoering van het algemene beleid, zal voldoende aandacht geschonken worden aan de kansarmen. Van belang is wel dat er onderscheid wordt gemaakt.

Er zijn mensen die alleen maar een duwtje in de rug behoeven om uiteindelijk zichzelf te behelpen. “Zij die niet in de positie verkeren om te verdienen, moeten in die positie gebracht worden”, zegt Sardjoe. Voor mensen die absoluut niet in staat zijn zich te bedruipen zullen gepast voorzieningen getroffen worden. Critici die vinden dat er niet genoeg gedaan wordt, hebben een beperkte visie.

Te weinig wordt rekening gehouden met de draagkracht van de staat. “De aanacht voor de armen moet gezien worden in het collectieve verband van de ontwikkeling Suriname. Als het Suriname goed gaat, zal het ook de armen goed gaan, we moeten de koek eerst hebben, voordat we die kunnen verdelen”, aldus Sardjoe. Beseft wordt dat ook de rijken een rol te vervullen hebben en dat die dus niet kaalgeplukt mogen worden.


7 REACTIES

 1. Ja Sardjoe, de mensen mogen niet klagen want alleen jij en je kliek mogen het goed hebben en oppositie die moet ook stilblijven dan kan je je slag blijven slaan.


  Maak melding

 2. Meneer Sardjoe als de regering het zo moeilijk heeft waarom blijft de regering nog
  zitten, het is makkelijk om met dit verhaal
  voor te komen,da volk sa dede,of moeten het volk zich de Suriname rivier in bedruipen,jij hebt het goed elk dag je bord op tafel,in dure auto,s rijden,de rijkdommen van Suriname
  in vliegtuigen laden,muziekband sabaku uit nederland halen om te feesten,al dit geld kon aan het arm volk geschonken worden,de arbeiders van jarikaba belasseren met 200 srit,meneer sardjoe jij behoort ook in een bejaarde tehuis ,die koek hebben jij en de rest al zitten vreten,het zelfde spelletje
  gaat verder in het jaar 2007.

  Akuba


  Maak melding

 3. Bijgrijpen wij hieruit dat de vice President het niet eens is met de President?
  De erkening geeft in ieder geval hoop dat er verlichting zal komen voor de daadwerkelijke have nots.
  armoedebestrijding = werkgelegenheid

  V.P. betekent het dat bij Openbare Werken ook zij die niet op mij lijken of juist op mij lijken ook aan hun trekken zullen komen?

  We benne benieuwd?


  Maak melding

 4. Er komt niks, jawel met kerst, kerstbrood.
  De rest is reuk/geur van gebakken brood.

  Weer een rook-worst onder de neuzen van de bevolking houden..

  Mi-boi er komt niks van terecht maak je ongerust.


  Maak melding

 5. kijk een moeilijk ding iedereen heeft zo zijn eigen mening ,mag ook moet ook,
  maar dat oplossen gaat niet in een jaartje of vier.
  als die Sardjoe,en zijn mannen nu eens de jeugd zouden gaan opleiden.
  dus goed onderwijs,en verplicht onderwijs niks geen geld dan de politiek maar minder geld toch en ik weet bijna zeker dat zelfs het bedrijfs leven daar geld voor wil geven.
  want het is in ieders belang dat er goed opgeleiden mensen zijn.
  ja en hoor ik iedereen zeggen ja maar dan gaan ze naar het buitenland ,zeker zal er een groepje zijn dat weg trekt hebben ze overal maar als er kanssen zijn dan in het eigenland blijven ze wel dan hebben de bedrijven meer zin om blijven en tekomen maak belasting vrije zone,s voor het bedrijfleven haal andere bedrijven binnen die produkten maken,ja oke de inkomsten zijn op dat moment minder misschien maar het eigen volk kan aan de bak verdienen hun eigen geld en daar uit komt weer een bestedings patroon uit waar iedereen weer baat bij heeft.
  dus iedereen word er beter van en stel nu eens eigenlijk een minloon aan regerin zou ook ten goede komen van het land ik ken mensen die werken voor minder dan 300 srd per maand,hoe is het mogelijk toch in een land dat kwa prijzen belijdt soms zelfs duurder is dan nederland.
  dus OPLEIDING,OPLEIDING IS HET TOVERWOORD OP DE LANGE TERMIJN NU AFSCHAFFEN VAN DIE ONZIN REGELS ALS VERGUNNINGEN VOOR ALLES EN NOG WAT NIEMAND DIE ZICH ER AAN HOUDT.
  GELIJKE KANSEN VOOR IEDEREEN EN ONTZIEN VAN DE KLEINE MIDDENSTANDERS,VAN SURINAAMSE AFKOMST!!!


  Maak melding

 6. Oke, Sardjoe belooft een heleboel. Maar hij gaat toch niet wachten met het waarmaken van deze belofte, totdat die armen al de pijp uit zijn van ellende? Hij moet wel een beetje opschieten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.