Dictee Sranantongo op Winternachten

0

Volgende week woensdag gaat Winternachten van start, het meest avontuurlijke literatuurfestival van Nederland. Bijna 100 verschillende schrijvers, muzikanten, filmers, kunstenaars en wetenschappers uit tien verschillende landen treden dit jaar op.

Op zaterdagavond 13 januari zullen dichter Changa Hickinson uit St. Maarten en Surinaamse perfomer/dichter Sombra optreden. Ook zal nieuwslezeres Noraly Beyer in gesprek gaan met Surinaamse en Arubaanse schrijfsters. Diezelfde avond is er ook een dictee Sranantongo. Dit is een primeur in Nederland. De winnaar krijgt het nieuwe vertaalwoordenboek Sranan-Nederlands / Nederlands-Sranan. Schrijftster Cynthia McLeod en Rabin Baldewsingh (wethouder Integratie Den Haag) zullen de tekst dicteren.

Het thema van Winternachten 2007 is ‘Ontdekkingsreizigers’ en wordt gehouden van 10 tot en met 14 januari in Den Haag. Discussies, lezingen, films, concerten, het zal allemaal de revue passeren tijdens dit festival.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.