Surinaamse fabrikanten bezorgd om sterke euro

4

PARAMARIBO, 3 jan – Fabrikanten in Suriname maken zich zorgen om de toenemende waarde van de euro. Dit zegt voorzitter Sylvia Ang van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Asfa. Gevreesd wordt voor onder meer een verdere afname van de productie in de drankenbranche. De situatie van vorig jaar dreigt zich te herhalen.

Toen heeft zich reeds een neergang voorgedaan vanwege de stijgende prijzen van grondstoffen uit Europa en dure brandstof. “Bij de verhoging van de brandstofprijzen hebben de ASFA-leden de prijzen van hun goederen niet verhoogd uit concurrentieoverwegingen. Vandaar dat na de brandstofprijsdaling de prijzen ook niet zijn verlaagd”, zegt Ang tegenover Dagblad Suriname.

Voordien moest al een verhoging wordt verwerkt van de indirecte belasting op dranken, smeekbeden ten spijt. Nog wordt reden gezien voor optimisme. “Een mijlpaal het afgelopen jaar is de installatie van het Bureau of Standards geweest. Producten van lage kwaliteit, maar ook producten zonder Engels of Nederlands opschrift kunnen geweerd worden van de Surinaamse markt”, aldus Ang.


4 REACTIES

  1. goed zo. luie fabrikanten, wees eens eindelijk je hersens te gebruiken hoe je geld moet verdienen, gewoon hard je best doen en niet denken dat je met snuif meel cocaine verpakt je eigen vergunning in de waag schaal stelt en de natie een slechte reputatie bezorgd. en dat surneds niets weten, ze weten meer dan de boerkies die het land besturen, ze kunnen alleen voorzorgen dat de achterblijvers het goed krijgen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.