vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijfsleven Suriname gematigd optimistisch

Bedrijfsleven Suriname gematigd optimistisch

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 dec – Er is genoeg reden om 2007 gematigd optimistisch tegemoet te gaan. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. In de samenleving neemt het bewustzijn over de kwetsbaarheid van de economie, steeds meer toe. Ook wordt beseft dat gunstige ontwikkelingen vooral te maken hebben met tijdelijke prijsstijgingen van grondstoffen op de wereldmarkt.

Aan de andere kant zijn die prijsstijgingen te weinig merkbaar in de nationale economie. “De gunstige marktprijzen worden onvoldoende teruggevonden in ons nationaal inkomen”, stelt de VSB. Als veelbelovend wordt de totstandkoming aangemerkt van het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma van de regering. De ontwikkelingsvisie en beleidsprioriteiten komen nauw overeen met VSB-doelen.

Dat geeft hoop. Verhoogd concurrentievermogen, verbetering van het investeringsklimaat en optimale arbeidsverhoudingen worden gezien als onontbeerlijk voor een gezonde economische ontwikkeling. Zelf draagt de VSB een steentje bij via ondersteuning van het klein en middenbedrijf. Er worden trainingen verzorgd en er wordt toegang gezocht naar externe markten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Waarom hebben ze dan de olie prijs verhoogd. Suriname heeft zelf aardolie en hoeft het niet te kopen. Waarom halen ze buitenlandse olie stations of pomps? Waarom importeren ze buitenlandse gespoten groenten en met hormoon gespoten vlees. Jammer voor de arme man en vrouw die zijn biologische groenten, vruchten, vissen en vlees niet meer kan vervoeren omdat ze de dure vervoer niet meer kunnen betalen. Verhogen ze de prijzen oke, dan de lonen ook.


  Maak melding
 2. Zet behoorlijke infrastructuren neer, als b.v.Staatsolie, en niet gaan zitten wachten op de arbeider tot dat hij zijn loon tot de laatste cent vast zet/uitgeeft.
  Aan een luie zogenaamde slimme ondernemer die de boel zit uittebuiten.
  Ik heb met eigen ogen gezien hoe vinding rijk de mannen en vrouwen waren in de jaren ’80..er was niks, zei men, maar er gebeurde veel..structuren werden neergezet.
  Maar met de uitbuiters van nu, kan men geen enkel land bezeilen.
  Heel wat adviseurs op dit moment in Su. met stront aan de ogen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES