Jamaica: groen licht voor boter uit Suriname

2

PARAMARIBO, 30 dec – Surinaamse boter mag voortaan zonder problemen op de Jamaicaanse markt worden gebracht. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie, HI. Door de Jamaicaanse gezondheidsautoriteiten is brief aangegeven dat er geen bezwaar meer bestaat. De Surinaamse Margarine & Vettenfabriek heeft reeds voorbereidingen getroffen voor de eerste leveringen.

“We hebben een brief van Jamaica ontvangen, waarin aangegeven is dat er geen probleem meer bestaat. De fabriek heeft intussen contact opgenomen met de partner in Jamaica. Die heeft reeds een importvergunning aangevraagd en het resultaat wordt nu afgewacht”, zegt Marica. De omslag is vooral het resultaat van Suriname’s diplomatiek offensief binnen Caricom-verband.

Vooral het gebrek aan eenduidigheid binnen de gemeenschap is benadrukt. Trinidad voert de boter al tijden in. Jamaica noemt bescherming van de volksgezondheid als voornaamste reden. “Wij werken naar een oplossing en het feit dat die geboden is, geeft reden om te kijken wat er verder zal gebeuren. We gaan het pas geloven als onze boter weer op de schappen is in Jamaica”, aldus Marica.


2 REACTIES

  1. ja lekker hoor, die gele bek blikken vol, waarom is het niet in nederland te verkrijgen,, misschien een idee voor een tropische winkel die zelf dit hier wil promoten in den haag….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.