woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams OM schrapt verdachte van 8 decemberlijst

Surinaams OM schrapt verdachte van 8 decemberlijst

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 dec – Het Openbaar Ministerie ziet de politicus Imro Themen niet langer als verdachte in de Decembermoorden. Dit meldt de Times of Suriname. De reden is niet bekend. De strafrechtelijke vervolging is onmiddellijk stopgezet. Het OM heeft besloten het hoger beroep te staken dat was aangetekend na een besluit van de Krijgsraad.

Die heeft in een eerder stadium bepaald dat Themen verwijderd mag worden van de verdachtenlijst. Themen is bestuurslid geweest van de Nationale Democratische Partij, NDP, van ex-legerleider Desi Bouterse. Hij heeft steevast ontkend ook maar iets te maken te hebben gehad met de standrechtelijke executie van vijftien tegenstanders van het militair regime.

Op de verdachtenlijst komen ruim twintig burgers, militairen en ex-militairen voor, waaronder Bouterse zelf. Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft zich voorstander getoond van amnestie. Hij vindt het al goed genoeg als de ware toedracht openbaar wordt gemaakt. Het verlenen van amnestie zou dit kunnen bevorderen. Binnen de coalitie is reeds informeel geprotesteerd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Tanden op elkaar mijnheer Paul Somohardjo.
  In een rechtstaat spreekt de rechter,
  niet een politieke partij!

  Politici hebben doorgaans alléén maar
  het eigenbelang voor ogen.


  Maak melding
 2. let op mijn woorden het zou me niet verbasen alls deze man somo naar ndp overloopt echtwaar ik vind het vreemd dat hij iedere keer maar roept voor amnestie ik vraag me af of zij familie erbij was of hij dat ook zou roepen politiekus moeten zich niet met het rechtsgang bemoeien laat het recht zegevieren welke kant het ook opgaat word tijd dat de press van zich laat horen en somo terug naar zijn hok stuurt


  Maak melding
 3. Ik las vandaag een bericht in de ware tijd dat er geheime besprekingen hebben plaatsgevonden om de regering om ver te werpen. (NDP, Wijdenbosch, Jussuren enz… Somo zou bij die bespreking bij zijn geweest. Uiteraard heeft hij ontkend. Nou als ik zo leest dan ga ik wel in geloven. Meneer Somo. Er zijn 15 mannen vermoord.


  Maak melding
 4. Bijgaand het artikel uit de Ware tijd:

  Geheime bespreking over nationaal kabinet

  Paramaribo – Hoe sturen we de regering-Venetiaan/Sardjoe naar huis en op welke manier formeren we een nationaal kabinet?

  Daarover ging een geheime bespreking van oppositionele toppers, zondag in het huis van NDP-parlementariër Robby Malhoe in Calcutta, Saramacca. Aanwezig bij deze ontmoeting waren Desi Bouterse en Charles Pahlad van de Nationale Democratische Partij (NDP), Jules Wijdenbosch en Errol Alibux van de Volksalliantie voor Vooruitgang (VVV) en Jiwan Sital, Artie Jessurun en Ramon Cruden van Alternatief-I.
  De deelnemers aan de bespreking zullen het resultaat van de ontmoeting met hun organisaties doornemen.
  Over veertien dagen komen partijen opnieuw bijeen. Dit verneemt de WareTijd uit diverse bronnen.
  Wijdenbosch en Sital bevestigen dat de ontmoeting heeft plaatsgevonden, maar doen geen verdere mededelingen. Volgens Jessurun gaat het om een regulier overleg dat vanwege drukke werkzaamheden niet eerder gevoerd kon worden. “Ik neem aan dat alle politieke organisaties af en toe overleg plegen en ik hoop dat binnen de coalitie dat ook gebeurt. Wij gaan dit niet aan de grote klok hangen, maar hebben strategieën voor de begrotingsbehandeling besproken. Ook zijn enkele prioriteitspunten aangehaald”, zegt Jessurun. Hij wil niet in verdere details treden.
  De Ware Tijd verneemt dat ook Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo zondag aanwezig was. Jessurun, Wijdenbosch en Sital ontkennen dit. “Dit is absoluut niet waar”, zegt Somohardjo wanneer hij met deze informatie geconfronteerd wordt. “Ik ben van niets op de hoogte en was ook niet aanwezig. Voor Pertjajah Luhur is een nationaal kabinet niet aan de orde. Tot nu toe heeft PL een goede samenwerking met de leiding van andere coalitiepartners en voor ons bestaat er geen enkele aanleiding om met de oppositie te praten over het ten val brengen van de regering”, stelt Somohardjo.-.

  Bron: de Ware Tijd


  Maak melding
 5. meneer Paul Somohardjo hebt u soms wat toegestopt gekregen van meneer Bouterse dat u plotseling een draai maakt van 180 graden, dan bent u wel de grootste crimineel die in Suriname rond loopt. In dit geval moet u berecht worden in plaats van de rest van de december moordenaars.

  ramses


  Maak melding
 6. Iene miene mutte tien pond grutte,iene miene mutte tien pond kaas……………………
  Pepermuntje pepermuntje rol maar weg……..
  En we blijven maar spelen……………….


  Maak melding
 7. Na militaire periode..tot dec’ 2006.is Su geen enkele stap beter geworden, gewoon van kwaad tot erger.
  Geen stap in de goede richting,meer schurken liegers, bedriegers, alles gewoon bijzonder slecht voor Su. en zeer droevig.


  Maak melding
 8. er zijn 16 verdachten over.
  kijk hoe makkelijk jullie worden afgeleid van het belangrijke in dit bericht.
  En dat is niet Somo.
  De lijst van verdachte begon met 40+ mensen ,uiteindelijk 37 verdachten dan weer eind 2005 23 verdachten en er moeten nog 6 eraf(OM heeft al gezegd:Maipath Ganpat, Ramon Abrahams, Rupert Christopher, Soerparni Moeslikhan, Lloyd Simson en Edward Naarendorp) ,nu komt men met nog 1 er af. Dus die lijst is geen ruim 20 personen maar 23 – 7= 16 verdachten.
  en dan zijn ze nog niet klaar met onderzoeken.Wat blijft er van deze lijst over,mijne mensen?Dus laat je niet afleiden met die regel Somo en amnestie.


  Maak melding
 9. Nogmaals laat je niet afleiden door Somo, die praat gewoon Assen na.de lijst is 37+ naar 16.
  Wat zei Assen vorig jaar:
  Assen over Decembermoorden: ‘Waarheidsonderzoek in plaats van strafzaak’
  door Ivan Cairo
  01/09/2005

  Paramaribo – Suriname is er mogelijk beter bij gebaat als van een strafrechtelijk onderzoek naar de beruchte Decembermoorden wordt afgezien en in plaats daarvan een waarheidsonderzoek komt.
  bron dwt

  Dus laat je niet opjutten met cassette bandjes van front.deze mannen herhalen elk jaar die tape met steeds meer ruis.vraag wanneer die nieuwe CD uitkomt, niet die super hit cd. niet die golden oldies.Nieuw,dat moet je ze vragen.

  DIE LIJST VAN VERDACHTEN IS VAN 37+ naar inmiddels 16 mensen ingekort.En ze weten niet hoe ze dat aan de bevolking moeten verkopen.Dus gooit men verhalen voor de afleiding in de ether.

  Vergeet ook dit kopstuk niet:Gilds verwacht voor eind 2005 uitspraak in zaak 8 december moorden
  door Eric Mahabier
  in de dwt van 01/02/2005

  welk jaar zijn we nu?
  LAAT JE NIET AFLEIDEN VAN DE BELANGRIJKE ZAKEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES