zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: Surinamers hebben andere prioriteiten

Bouterse: Surinamers hebben andere prioriteiten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 dec – De Surinaamse gemeenschap heeft wel wat anders te doen dan zich strikt bezig te houden met het strafproces rond 8 december 1982. Dit zegt oud-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse. Er zijn nu andere prioriteiten die dringend aandacht behoeven en het leven van alle dag beïnvloeden.

Tot die prioriteiten behoort beslist de politieke en economische situatie. Het gaat er niet om de confrontatie te vermijden. “Als ik zelf schriftelijk de regering heb gevraagd het onderzoek van 8 december te beginnen, dan kan ik u zeggen dat ik ook eerst alle consequenties heb overwogen”, zegt Bouterse tegenover de Times of Suriname. Dat zo zwaar wordt getild aan een strafproces, heeft een voornamelijk politieke grondslag.

Het zouden de ‘politiek andersdenkenden’ zijn, die uit zijn op berechting. “Niets zal zich tegen mij keren en persoonlijk ben ik ook niet bang voor wat komt”, aldus Bouterse. Hij heeft zich voorgenomen weer regelmatig in het parlement te verschijnen, na de afgelopen maanden opmerkelijk afwezig te zijn geweest. “Ik zorg er wel voor dat ik regelmatig teken, niet om het geld, maar wel opdat ze geen grondwettelijke reden vinden om mij eruit te schoppen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

68 REACTIES
 1. Ai ai 8 dec. is the name…maar onder tussen ding mang e plunder maar raak..als zware criminelen gaan zij tekeer.whee sie datie 8 dec na a doekoe foe tapoe a volk ai.
  Democratie jij bent mij wat hoor.
  100% zuivere Demagogie, jawel, jawel,joe kies mi.. Democratie ai-boi, democratie verhaal joe kies mi..no wang ingri vooruit gang..wat moeten wij nu..


  Maak melding
 2. “Ik zorg er wel voor dat ik regelmatig teken, niet om het geld, maar wel opdat ze geen grondwettelijke reden vinden om mij eruit te schoppen.”

  Aldus sprak de gloote leidel!
  Hadden wij het over zeven even!

  Hoe durf je!? En dat is dan de gloote leidel
  waar het Surinaamse volk op zit te wachten!?

  Het één staat los van het ander, jouw wangedrag van weleer moet nu eenmaal berecht worden. Dat doet de rechter en niet zoals jij dat met je kornuiten heb gedaan in december 1982.

  Het devies luid kaken op elkaar, je komt vanzelf in Santo Boma, no span!


  Maak melding
 3. hoe kan hij zeggen dat hij niet bang is als hij zelf heeft gezegt verantwoordelijk te zijn voor de moorden, staat vast op beeld, en die krijgt hij te zien ook, mischien heeft hij last van geheugenverlies.


  Maak melding
 4. “Als ik zelf schriftelijk de regering heb gevraagd het onderzoek van 8 december te beginnen, dan kan ik u zeggen dat ik ook eerst alle consequenties heb overwogen”.

  Wat heerlijk om de ex-bevel zo te horen praten. Dat geeft de surinaamse burger meer vertrouwen.
  Wat zal er allemaal besproken en gezegd zijn op de topontmoeting over een nationaal kabinet? Het strafproces zeker wel.

  “Ik zorg er wel voor dat ik regelmatig teken, niet om het geld, maar wel opdat ze geen grondwettelijke reden vinden om mij eruit te schoppen.”

  Wie legt dit uit?


  Maak melding
 5. tuurlijk moet er zwaar aan worden getild eingelijk snap deze gek niet hij zeg dat hij zelf om heeft gevraagd om een onderzoek te beginnen nou komt het
  dan is het niet goed het heeft nu politieke grondslag of hij is goed gestoord of hij ziet dat het meenis is dat de kans groot is dat hij een tijd in de bak beland een vraag aan de melopers van bouterse alls jullie deze artikel lezen en ook in het verleden op tv verklaren dat mensen op de vlucht zijn dood geschoten en zogenaamd meelijden met het volk hebben die hij jaren heeft laten pinaren zijn jullie nog fan van deze neppe artist


  Maak melding
 6. Bouterse heeft gelijk.
  En wie zijn jullie om te oordelen. Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld wordt. Lees de bijbel goed.
  U mag geen kwaad met kwaad vergelden. God doet zijn werk naar behoren ok

  Fijne feestdagen en een gezegend 2007


  Maak melding
 7. “Bouterse heeft gelijk.
  En wie zijn jullie om te oordelen. Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld wordt. Lees de bijbel goed.
  U mag geen kwaad met kwaad vergelden. God doet zijn werk naar behoren ok

  Fijne feestdagen en een gezegend 2007

  marlene”

  Dit zijn de woorden die de gloote leidel
  sprak tijdens de martelorgie in
  december 1982.


  Maak melding
 8. aan marlene goed van jou dat jij de bijbel erbij haald zijn net die zelfde bewoording van desi de moordenaar inderdaad zeg de bijbel geen kwaad met kwaad vergelden en dat god zijn werk doe ben ik ook meen eens . maar niemand is god hier op deze aarde in suriname ook niet dus nu hij kwaad met kwaad heeft vergeld niemand hij heeft geoordeeld over het leven van onschuldige burgers die ongewapend dan mag iedere surinamer of mens daar een mening over hebben dan wil jou een fijne kerts toewensen marlene


  Maak melding
 9. Marlene, waarom was jij niet aanwezig op de vergadering die DDB hield voor 8 december 1982.
  Daar had je de gelegenheid om hem te doordringen van het feit dat God zijn werk naar behoren doet en dat hij dus geen kwaad met kwaad moest vergelden.
  Misschien hoefde hij dan Cyrill Daal c.s. niet terug te betalen en hoefden zij het “kleingeld” ook niet te houden.

  Ook fijne feestdagen en een gezegend 2007.


  Maak melding
 10. sorry maar marlene dit is de echte reaktie goed dat jij de bijbel erbij haald zijn net de zelfde bewoording van desi de moordenaar inderdaad zeg de bijbel geen kwaad met kwaad vergelden en dat god zijn werk doe ben ik mee eens maar niemand is god hier op deze aarde in suriname ook niet, nu hij kwaad met kwaad heeft vergeld onschuldige burgers heeft afgeslacht hij heeft geoordeeeld over het
  leven en dood van 8 burgers van suriname mag iedere surinamer en iedere mens daar een mening over hebben dat is het recht die jou alls burgen toebehoord en alls zulke mensen alls jullie het nog opnemen voor zo iemand ik erger me daar aan en ik snal echt niet wat jullie in die clown zien en dat god zijn werk doet dat zie je al hoe mager hij word gado no e srebie


  Maak melding
 11. jullie moeten minder emotioneel reageren, jullie zien niet wat jullie zeggen:
  du zegt nu hij(bouterse) kwaad met kwaad heeft vergeld onschuldige burgers …. maar als du zegt dat bouterse kwaad met kwaad vergeld,dan geven jullie toe dat die 15 ook tot kwaad behoren en niet vallen onder onschuldig.

  dan komt haroen weer met dat hij dus geen kwaad met kwaad moest vergelden. steeds zeggen jullie dat die die 15 tot het kwaad behoren.

  Dus laten jullie marlene.Ze heeft gelijk. jullie staan als een stelletje middel eeuwse mensen om bouterse heen te gillen met jullie hooivorken.elders op deze website beschreef iemand ook nog op welke gruwelijke wijze bouterse gemarteld moest worden ,maar liet lekker weg wie dat martelen moest doen.ja want die persoon moet goed gestoord zijn om mensen te martelen,maar als hij bouterse zou martelen geen probleem.Meten jullie met twee maatstaven.We kunnen inderdaad geen kwaad met kwaad vergelden als je in de bijbel gelooft.Maar als je er niet in gelooft, revenge is sweet.


  Maak melding
 12. Kan ik mij de reactie van Bouterse niet voorstellen.
  Je wordt gekozen door het volk om hen te vertegenwoordigen. Nu lees ik: “Ik zorg er wel voor dat ik regelmatig teken, niet om het geld, maar wel opdat ze geen grondwettelijke reden vinden om mij eruit te schoppen.”
  Betekent dat hij geen klap uitvoert. Wel staat hij regelmatig buiten het parlement op zaken aan de kaak te stellen.
  O ja. Ik het parlement gebuik je geen wapen…


  Maak melding
 13. en heren als uw geliefde op 25 december as zegt:”schat, ik ben zwanger,het is wonder want het is niet van jou” word niet boos, zeg niet dat ze niet moet durven je te vertellen dat ze nog maagd is,zeg niet dat ze haar tas moet inpakken voordat je zelf naar God stuur om daar haar intrek te zoeken,ach doe niet zo modern, maar wees blij want jij bent de tweede man in 2000+ jaar die mag geloven dat diens liefje een uitverkorene is. Het is een blijde dag.Bel al je vrienden en zeg het voort. Vrolijk Kerst Feest


  Maak melding
 14. Two wrongs don’t make one right, maar als die vijftien dierbaren van Geyersvlijt, Abrabroki of Bekoisi waren had daar geen haan naar gekraaid.
  Je hoort niemand iets zeggen over die bijkans 100 vermoorde militaiten, het veelvoud daarvan aan jonge JC’s, de bankroven en verkrachtingen van die indiaanse moeders en dochters. Wat zijn wij toch hypokriet?


  Maak melding
 15. Coup, Coup, torie mi sa taigie joe, altijd mi long..ik was direct nergens te bespeuren,wat ti ding tra mang sabie mi boi dan zwaait er altijd wat.
  Dus Gevaar brada.


  Maak melding
 16. aan lafulastig hallo meneer de gene die middel eeuwse middelen heeft gebruikt is die jullie aanbidden, en nog iets ik zeg niet dat die mensen kwaad wilden maar daar van uitgaan is het toch baarbaars om mensen koelbloedig afteslachten wat mij opvalt is dat velen aanhagers van deze moordenaar allerlij drogredenen zoeken op het leed wat bouterse heeft veroorzaakt goed te praten schande echtwaar


  Maak melding
 17. mr du wil jij de beul de martelaar van boutese worden,wil je hem barbaars afslachten , step up
  maar je verschilt dan ook geen haar van hem en verdient dus ook de zelde straf. dat is wat kwaad met kwaad vergelden betekent.zo als je dat niet snapt moet je niet met je middeleeuwse hooivork op een forum mensen uitschelden voor boutamang zijn.
  we praten niet over leed goed praten. niet ik ,niet marlene.


  Maak melding
 18. mr du mensen als jij zijn de mensen die doen alsof 8 december je wat kan schelen. waar waren jullie op 8 december? ik heb niemand voor het parlement horen gillen berecht bouterse nu. want jullie durven als blinde front aanhangers niks te zeggen wat ontevredenheid met de aanpak van front zou betekenen. dus ook al liegt santhoki van hier tot ginder un tiri. of hebben jullie andere prioriteiten?gilds heeft vorig jaar gezegd eind december 2005 bouterse berecht, nu eind 2006 nikkes nada, maar ik hoor niemand gilds uitschelden voor zijn leugen.elk jaar weer een andere leugenaar,maar als hij front is ,zeggen jullie niks.jullie spelen met het leed van de nabestaanden.

  waarom vragen jullie je niet af hoe het komt dat die lijst van verdachten maar blijft inkorten? waarom vragen jullie je niet af wat die mensen niet gedaan hebben? interesseert jullie totaal niet als bouterse maar berecht word. die lijst heeft nu maar 16 mensen.ook al verkorten ze die lijst tot 1 persoon is het geen probleem als het maar bouterse is.dit hebben we al gehad in de copa kartel zaak eindstand was het bouterse alleen die drug van suriname tot de straten van nederland heeft gebracht.en het kon niemand schelen dat bouterse nooit in nederland was om die drugs in ontvangst te nemen. maar hij is het.

  als bouterse morgen dood valt
  en het kan gebeuren, weet ik zeker dat men ,jullie allemaal ,klaar zijn met 8 december. geen rechtzaak meer nodig want ja de ndp is geen probleem meer. de nabestaanden kunnen fluiten naar enig genooeg doening.dus stop met mensen voor bouta aanhanger uitmaken en ga bij je zelf en bij het front te rade wanneer je over leed goed praten op een forum komt schelden.


  Maak melding
 19. Dames, Heren

  Mijn vraag is er komt een nieuw jaar 2007.

  Wij moeten ons met het verleden bezig houden.
  Met positieve zaken voor vooruitgang..
  Su is blijven hangen in politiek gedrag van voor’75.(75-80)
  Wat moeten wij nu.. nu..nu.. net voor 2007..
  als de berichten kloppen, is er nu een tekort erbij van +/- 200 miljoen.USD.

  Niemand en ook niemand geeft antwoord Vtje niet, Sarasara ook niet, onder tussen gaan anderen gewoon door met hun eigenbedrijf in de regering…
  Het is om te huilen..men doet en doet..en loopt rond met een 1982 verhaal, net of dat zware en openlijke corruptie heeft doen ontstaan.

  Vanwaar zoeen groot tekort, er is niks tastbaar mee gedaan.(hebben zij elkaar lopen vergoeden)(vroeger ’80 kocht men kogels ipv bonen.)

  Dus voor het komende jaar een staats-schuld van +/-..1 miljard USD.$.1000.000.000…Hoe komen wij hieruit, maar nu wie is schuldig en wat hebben zij met het geld gedaan..(ik vind dit gruwelijk en gemeen)
  Is dit het gevolg 8 dec. nee toch…
  Ligt het op een valuta rekening..
  Wij weten niet..En dan wat moeten wij “Nu”


  Maak melding
 20. Fresh-up for lafulustig.
  In de nacht van 8 op 9 december laat Desi Bouterse zestien opposanten van zjn bewind arresteren. Onder hen vooraanstaande vakbondsleiders, journalisten en advocaten. Na mishandeling in Fort Zeelandia worden ze op één na op gruwelijke wijze vermoord. Naar zeggen van Bouterse toen, werden allen toen ze probeerden te vluchten, doodgeschoten. Diverse internationale rapporten constateren echter dat de vijftien slachtoffers standrechterlijk waren geëxecuteerd.
  Het onderzoek naar deze voor surinaamse begrippen zeer schokkende gebeurtenis is nu in een vergevorderde fase en binnen enkele maanden zullen de hoofdbetrokkenen voor het gerecht verschijnen.
  Tot zover de stand van zaken.


  Maak melding
 21. ik ben het volkomen eens met de laatse schrijver, de meeste surinamers zijn qua denkwijze stil blijven staan in de jaren 40, wat ik daarmee bedoel , ze zijn nog steeds partij gebonden , al worden door hun geliefde partijleden ze van achter en van voren gebruikt, hun moeder verkrachten ,ze blijven ze toch trouw , er wordt niet gekeken wat er voor hun wordt gedaan , armoede bestrijden , goede scholing voor hun kinderen, welvaart kennen deze surinamers niet, ze stemmen op een partij zonder te kijken of er na 1 jaar al verbetering, is , deze regering die door een stelletje rand diebielen is neergezet , rooft , steelt , verkracht doet wat bij onze lieve heer is verboden , ze moeten op houden met het gezeur over bouta . toen hadden tenminste nog wat te vreten , er waren minder zwervers, kinderen konden met een gerust hart over straat lopen , maar nu is het gewoon klote , met vene en kornuiten en waarneer houdt het op,waarom is het hun niet geluk hem al die jaren te berechten , ze hebben zelf stront aan hun vingers


  Maak melding
 22. Fresh up voor jullie allemaal en Haroen.

  De dag van 25 februari 1980 is voor het volk van de Republiek Suriname een moment in onze historie,dat nimmer uitgewist kan worden. Het is een moment, dat het hoogtepunt markeert van het volksverzet tegen sociaal-economisch onrecht.
  Opeenvolgende regimes leverden hun bijdrage aan het scheppen van een voedingsbodem voor verzet van het volk door in steeds toenemende mate het nationaal belang ondergeschikt te maken aan hoog opgeschroefde verlangens en belangen in de privé sfeer. Het zaad van verzet ontkiemde in snel tempo.
  Arbeider, landbouwers, ambtenaren, jongeren, werklozen, allen gaven steeds meer blijk van hun onbehagen in het wanbeleid. In de publiciteitsmedia waren de uitingen van de onlust de wrevel steeds weer te constateren.
  Uitzichtloosheid,gebrek aan vertrouwen, het ontbreken van geloofwaardigheid en gezag dreven duizenden landgenoten het land uit. Voor opeenvolgende regimes moet het wel een welkome gebeurtenis geweest zijn, dat grote aantallen landgenoten hun land ontvluchtten.
  Het wanbeleid elders had ook de krijgsmacht in zijn greep.Dat kon uiteraard niet anders.Het was immers het zelfde beleidssysteem en -apparaat dat elders verantwoordelijk was voor het scheppen van sociaal-economisch onrecht.
  25 februari 1980 vormt dan ook in feite het hoogtepunt van het volksverzet. Het was de dag dat de jeugd van de Republiek Suriname “BASTA” zei aan een verdorven regime.Voor de groep van zestien man was het een grote eer om in de eerste linie te mogen staan van het verzet tegen wanbeleid, onrecht, onrechtvaardigheid, corruptie.
  Op 25 februari 1980 heeft ons volk de oorlog verklaart aan sociaal-economische en maatschappelijke criminaliteit.
  Het bloed dat gevloeid is, moge niet alleen een prikkel zijn tot vernieuwing maar ook een waarschuwing aan allen die geen inhoud wensen te geven aan die vernieuwing.
  Moge “De nacht van de revolutie” een bescheiden bijdrage leveren aan die impulsbron om te koersen naar een productief beleid voor een nieuw Suriname.
  SURINAME VOORWAARTS!

  Autheur: Jozef Slagveer.


  Maak melding
 23. Haroen de stand van zaken is 16 verdachten en geen 37.
  de stand van zaken is dat die lijst nog korter word. En dan moet men in de rechtzaak nog bewijzen dat ze …schuldig zijn.
  Dus hoeveel mensen zullen er uiteindelijk een vonnis krijgen?
  Vergeet niet dat uit een rechtzaak ook vrijspraak kan volgen.
  Waar sta je dan?


  Maak melding
 24. Nog erger.. moesje en opa gaan kerstbrood bij de NPS halen..
  Maar vergeet gewoon naar haar domeingrond te vragen..
  Stel je eens voor dat moesje of opa, in een stuk kerstbrood komt te stikken.
  Dan heeft zij/hij nooit wat voor hun kindere(kleinkinderen)kunnen realiseren..
  Puur omdat zij als idioten achter een zogenaamde leider lopen..
  Die niet eens weet, wat de waarde van een dollar(USD)kan betekenen.
  en
  Dit laat hij het liefst voor schurken liggen.
  Dan wil Vtje iets over 8 dec. vertellen no- boi, de rechter ook niet, puur politiek.
  NPS kan niet vooruit..hun hele denkwijze is in de jaren 60 blijven liggen..En nu laten zij zich manipuleren door demagogie gevoedde top zware criminelen, vergis u niet sommige mensen hebben geen strafblad, maar zijn gevaarlijker dan welke misdager dan ook.


  Maak melding
 25. Mijnheer/mevrouw “Lafu” wordt voor de ndp
  steeds “Lastiger”.

  U citeert een tekst van wijlen hr. Jozef
  Slagveer. Vraag, hoe is voornoemd scribent aan zijn eind gekomen!?
  Volgens mij mankeert er iets aan uw analytisch denkvermogen.
  Uw gloote leidel ook wel luisterend
  naar de misselijkmakende koosnaam “bevel”
  heeft niets, maar dan ook ham and eggs
  aan de sociale achterstand gedaan.
  Sterker, hij heeft een blijvende gaos in
  het land geschapen.

  Wat wel opvalt van deze bakbawenkri leider
  is dat hij het hoogste woord voert op alle
  plekken behalve in het parlement.
  En dat hij met zijn prietpraat nogal wat
  indruk maakt bij “zwakbeschaafde” mensen,
  want welk beschaafd mens kan de slachting
  aangericht door een gevaarlijke drugsbaron
  goed praten!?

  Maar, no span, hij komt vanzelf achter de
  tralies. En intimidatie zal niet helpen.
  Dat weet de blaffer zo zoetjesaan wel.
  Anders zou het tijdens de feestdagen
  rustig zijn, u weet wel tijd voor bezinning.
  (Hij is toch zogenaamd een gelovig mens.)
  Maar de straathond van de ndp blijft maar
  blaffen.


  Maak melding
 26. Ik denk niet dat Slagveer graag zou hebben dat alles wat hij geschreven heeft door Front opzettelijk uit de geschiedenis word gehaald om dan nog met die rachtzaak te spelen.
  Je zou denken dat julie blij zouden zijn om weer eens een artikel van J Slagveer te lezen.Maar nee kan je ook niet interesseren, vooral niet omdat J slagveer niks van NF moest hebben.
  Het verbaast me niks dat geen van jullie die zogenaamd zo een medeleven hebben met 8 december nooit een artikel die deze mannen geschreven hebben kunnen citeren.

  Ik heb nergens gezegd dat ik pro of anti bouterse ben.Ik ben anti
  onnodige haat verspreiden.Zonder een zinvol argument word Bouterse elke keer weer uitgescholden.

  W.Whome is je wilt mee discusieren begin te reageren op wat ik zeg en niet Bouterse uit schelden want daar kan niemand wat mee.
  Julle allemaal omzeilen de feiten.
  Verklaar hoe het komt dat die lijst van verdachten blijft inkorten.
  Verklaar hoe het komt dat Jozef Slagveer zo negatief over de toenmalige regering sprak,verklaar waarom hij als een van de eersten zich achter DDB is gaan hollen.Verklaar waarom Rambocus in 1979 samen met bouterse in het bos coup plannen aan het bespreken was.Daar weet je niks van of willlen jullie niks, daar willen jullie het niet over hebben.

  W.Whome ik citeer hem ja, want jullie doen precies als of julliie bekend zijn met die 15 van 8 december.Niets weten jullie over 8 december.Die zogenaamde 15 onschuldige burgers, waren revolutionairen van het eerste uur.Maar dat laten jullie opzettelijk weg.die mannen zullen in hun graf rollen wanneer jullie ze als onschuldige watjes beschrijven ,elke keer weer die zielige woorden.

  Ik ben geinteresserd in de waarheid en niet elke keer een citaat over onschuldige watjes lezen als of dat het karakter was van die
  15 mannen.


  Maak melding
 27. Ik heb een artikel van J.slagveer geciteerd.Wat staat er in?
  Wat kan je er uit leren, over de Suriname toen, over de schrijver?
  Wat zie ik men bespreekt MIJ.Whome bespreekt bouterse, whome
  bespreekt de ndp.Prioriteiten,prioriteiten.

  Zou het niet interessanter zijn om ieder van de slachtoffers te herdenken door hun verhaal te vertellen ipv dat van Bouterse, de ndp, of erger mijn analytisch denk vermogen.
  Als deze 15 mannen zo geweldig waren zou het niet verstandig zijn om er werk van te maken hun leven te beschrijven?Maar elke keer probeert die Fronters gelijk te voorkomen dat de mensen hun verhaal verteld word.

  Ik spreek niet namens de ndp, niet namens bouterse, niet namens nabestaanden, ik spreek voor me zelf.Ik probeer de waarheid van de geschiedenis van Suriname gedurende 75 tot 87
  te achterhalen. niet om idiote dingen die front zegt te herhalen omdat front het zegt.

  Ik merk gelijk dat mensen als whome, du en haroen ,nimmer inhoudelijk tegen argumenten in de discussie werpen.

  Ze herhalen steeds die zelfde zinnen als reactie op elk artikel waar bouterse in voorkomt.
  Ze gaan met een soort waan van superieuriteit tegen iedereen die iets anti Front zegt te keer.Ze geven de mensen direkt het plakaat pro bouterse of zelfs ndp. En als ze totaal geen raad weten gaan ze over tot de persoonlijke aanval, beledigen en schrijven zinnen als ” mankeert er iets aan uw analytisch denkvermogen.”

  Bespreek eens de inhoud.maar ja prioriteiten he


  Maak melding
 28. w.whome je heb het goed verwoord ik wil er nog wat bij zeggen tegen lafulastig ze praten veel maar zeggen niets net alls alls die moordenaar en alls jij goed luister wat hij zeg merk dat gewoon losse flodders zijn en inderdaad mensen die hem geloven moet ik rangschikken onder nivo bouta is een schande echtwaar maar te deng wikie dang a latie kaba


  Maak melding
 29. Ik denk niet dat ik zulke reacties zou krijgen als ik een artikel van Slagveer zou plaatsen waar hij zich negatief uitlaat over de revo,maar omdat hij zich positief uitlaat over de revolutie, word het artikel inhoudelijk genegeeerd,zoals de hele geschiedenis van de periode 80-87 en word ik dus uit gescholden.
  Ik weet zeker dat de heren niet eens weten waar dit stuk vandaan komt.

  En zie daar du ,bespreekt Bouta en IK,mi,mij nog steeds.
  slagveer kan hem nog steeds niet schelen, Rahman nog minder.


  Maak melding
 30. Ik ben op heel waterkant ,ook het forum, op zoek geweest naar 8 december.Ik ben in de archieven van dwtonline geweest.
  Al de forum post gaan over het schelden op mensen die kritische vragen stellen en doen alsof NDP zijn een vorm van godschennis is.Men kan ,neem waterkant forum over 8 decembermoorden meer dan 400,om precies te zijn 483 post plaatsen en GEEN EEN ,GEEN EEN heeft over Bram Behr gesproken, wie de man was, GEEN EEN heeft over Kamperveen gesproken of Leckie gesproken.Nergens zie je staan , Kampie ben gezellig,ai,weet je nog toen. Niet eens dat.Dan pas zeg ik schaam je allemaal.
  Je zal wel ergens een naam zien wanneer men weer die retoriek houd over de slachtoffers, maar geen EEN die inhoudelijk iets over de mensen zegt, iets over hun werk zegt.
  En als ik het doe, word ik nog uit gescholden.En waarom?
  Omdat Jozef Slagveer zich negatief heeft uitgelaten over NPS.
  Had hij een lovend artikel over NPS en anti revo opgeschreven dan zou men niet schelden, zou whome precies de zelfde reaktie geven nl: dat het lastiger is voor de NDP. 😉 dus zijn reaktie is een losse flodder.
  Getuigd verder van het karakter van deze gasten.

  Het kan ze, du whome en haroen ,zoals ik al eerder aangaf, NIET schelen wie die mensen zijn,waar de mensen voor stonden, als ze maar op Bouterse kunnen schelden.
  Velen op deze forum kunnen uren doorgaan in een retoriek over hun haat jegens Bouterse, hoe ze bouterse kennen, hoe hij dit of dat. Ze kunnen uren iemand bespreken die over hun haat iets zegt.MAAR vraag ze iets over die slachtoffers dan hebben ze niks te vertellen.

  Het lijkt erop, nee het is zo, dat ze meer denken te weten over Desi Bouterse dan over die slachtoffers voor wie ze zogenaamd opkomen.
  Erger ze denken meer over Desi Bouterse te weten dan aanhangers van Bouterse.
  Zo veel, dat ze denken dat ze aanhangers van Bouterse moeten scholen in de geschiedenis van Bouterse.Je moet wel echt van Bouterse houden om zoveel te weten over Bouterse.Je moet wel heel dichtbij hem staan om zo over hem te kunnen praten.Als dat niet zo is, zijn jullie gewoon verzinselen te verspreiden.Het zijn precies jullie die zich moeten schamen.du,w whome en haroen.


  Maak melding
 31. Volgende keer wanneer jullie denken dat jullie 8 december moeten aanhalen of 8 december willen herdenken, doe de nabestaanden een genoegen herdenk de slachtoffers en niet wat Bouterse wel of niet gedaan zou hebben.Jullie herdenken op die manier toch alleen maar Bouterse. Praat over Daal, zeg weet je wat Daal toen had gezegd in januari.Zeg weet je wat Rahman toen had geschreven over die en die tori.
  Praat over hoe slagveer zijn persburo had opgericht.Praat over Kampie en zijn werk.Vertel over een college van Leckie. Praat over hun bijdrage aan Suriname,vertel hun verhaal. Zo herdenk je mensen en niet door te schelden op Bouterse of derden en niet door Bouterse zijn verhaal te vertellen.Natuurlijk moet je de mensen gekend hebben. Maar als dat niet het geval is, vraag iemand, zoek naar informatie, zoek de waarheid. The Truth Shall Set You Free.


  Maak melding
 32. Toen Jozef Slagveer het voorwoord voor zijn boek “De nacht van de revolutie schreef”, kon hij nimmer hebben gedacht dat 26 jaar later er nog steeds sprake zou zijn van sociaal-economisch onrecht, dat er nog steeds sprake zou zijn van in steeds toenemende mate het nationaal belang ondergeschikt maken aan hoog opgeschroefde verlangens en belangen in de privé sfeer, dat er nog sprake zou zijn van wanbeleid, onrecht, onrechtvaardigheid, corruptie, uitzichtloosheid, gebrek aan vertrouwen, het ontbreken van geloofwaardigheid en gezag.
  Hij zou nimmer gedacht hebben dat landgenoten nog steeds het land zouden uitvluchten.
  Hij zou nimmer hebben gedacht dat er in de publiciteitsmedia geen uitingen van onlust, de wrevel te constateren zouden zijn tegen de NPS of de VHP en dat de NPS of VHP weer de scepter zouden zwaaien alsof het 1975 was, alsof de tijd stil staat.
  In 1980 heeft de jeugd BASTA gezegd aan dit zelfde verdorven regime, in 1980 heeft ons volk de oorlog verklaart aan sociaal-economische en maatschappelijke criminaliteit. In 2006 is die oorlog nog steeds niet ten einde, nog steeds niet gewonnen. Word wakker, Suriname.


  Maak melding
 33. Whome en Du: a latie kaba ding tra mang serie
  a kondre kaba…er is niks meer om te vechten of om te wreken..We all late..
  of oenoe toe vinie kaba
  Ding tra mang ka..
  Dus als je het over losse flodders hebt…daar kunnen wij niks mee wij moeten met zijn allen verloren terrein met geweld terug halen…


  Maak melding
 34. Ooit gehoord…””STAATSGEHEIM””jullie oren zullen klapperen als jullie enkel zaken gaan horen…wie en wie financiel,wie en wie strategie..
  Wie en wie bezig zijn geweest…jullie willen weten en zullen verbitterd naar de waarheid moeten luisteren.

  P.S.vervolg ’82 daarna zie verkoop Slokersijver..


  Maak melding
 35. Ik heb mij altijd afgevraagd, en zal dat dan ook altijd blijven doen, waarom een ieder de gebeurtenissen van 25 februari 1980 blijven qualificeren als zijnde een revolutie.
  Voor mij blijft het een feit dat er op die dag een groep ontevreden militairen, gemanipuleerd door de Nederlandse geheime inlichtingendienst en gesteund door politieke afvalligen van dat moment, de wettige Surinaamse regering afzetten.


  Maak melding
 36. nadat saddam hoessein aan de hoogste paal is opgehangen en zijn rottende waardeloze karkas zelfs door de irakese gieren wordt vermeden zal DDB wederom met een andere statement(scheet) komen.
  Een scheet is de voorbode van poep en de grote lijder poept voortdurend in zijn broek. De molen maalt heel langzaam en hij ziet die zware, alles verpletterende, molensteen langzaam op hem afkomen. No place 2 go, no place 2 hide.


  Maak melding
 37. Als er een vlieg op het voorhoofd van uw vriend zit,verwijder die dan niet met een bijl.

  Ik wens jullie een: Vrolijk kerst en een verdraagzaam 2007 toe.

  Buon Natale e Felice Anno Nuovo.


  Maak melding
 38. “Whome en Du: a latie kaba ding tra mang serie
  a kondre kaba…er is niks meer om te vechten of om te wreken..We all late..
  of oenoe toe vinie kaba
  Ding tra mang ka..
  Dus als je het over losse flodders hebt…daar kunnen wij niks mee wij moeten met zijn allen verloren terrein met geweld terug halen…

  Baas Domein”

  Wat is er mis met zelf werken voor het geen je bezit!?

  Wat bedoelt u met “wij moeten met zijn allen verloren terrein met geweld terug halen…”?

  Lijkt mij op pure intimidatie!
  Werkt niet meer mi ta!


  Maak melding
 39. Lafu speelt lastig,

  Die hele gloote leidel is geen cent waard!
  Wat echter wel van belang is, is dat er geen
  heilige van hem gemaakt wordt!

  Hoe komt u erbij dat de slachtoffers niet
  geëerd worden!? (Immers over de doden …. .)

  dhr. Bram Behr, is voor mij een andere grootheid dan dhr Jozef Slagveer.
  dhr. Bram Behr heeft nooit geheuld met de
  wakaman alias gloote leidel, bevel, president
  voor het leven, zolang ik leef geen
  democratie in Suriname, ik teken even en ga
  dan terug naar mijn bakbawenkri op de berm.

  Nu weet ik hoe hij aan zoveel kleingeld komt
  zodat dhr. Daal het kleingeld mocht houden,
  overigens een regelrechte intimidatie.
  Maar, hij weet volgens sommigen nog steeds
  niet hoe dhr Daal om het leven gekomen is.

  Indien u geen voorstander van voornoemd misbaksel bent, dan moet ik u een ding
  meegeven; Uw rol als advocaat van de duivel vertolkt u duivelsgoed.


  Maak melding
 40. ano-smeerboeng??????????!!!!!!!!!!!!!
  ie-no-smeerboeng werkelijk.
  Neen ik zit vol met liefde en genegenheid jegens slachtoffers (en hun nabestaanden) die gemaakt zijn door dictators.


  Maak melding
 41. Ik denk dat Bouterse cum suis de verkeerde prioriteiten stelt. Hij vergeet te vermelden dat hij op een internationale opsporingslijst staat. Ten tijde van de decembermoorden was hij hoofdverantwoordelijke. En o ja, het doet er niet toe of hij zelf enige trekker overgehaald heeft. Hij verdient gewoon levenslang te krijgen. Zolang deze persoon nog vrij rond loopt en zich met enige politiek kan bezig houden kan ik Suriname, de regering en de assemblee niet serieus nemen,en heb ik ontzettend veel medelijden met de Surinamers die er alles aan willen doen om het beter te laten worden in Suriname. Maar het lijkt mij dat vele Surinamers de andere kant op blijven kijken en dat is heel jammer. Het zou een goede zaak zijn als er op correcte wijze afgerekend zou worden met het verleden. In een van de reacties werd de Nederlandse Geheime Dienst aangehaald,spijtig maar die had met de coup in het geheel niets maken. Zowel de onafhankelijkheid als de coup hebben er toe bijgedragen dat vele goede Surinamers het dierbare vaderland verlieten en velen kozen voor Nederland. De regering van Suriname zou trots moeten zijn op deze medelanders,echter het is spijtig vast te moeten stellen dat de Surinaamse regering in deze ernstig in gebreke blijft. Maar ik verwacht ook niet anders met een onderwijzer en een gewezen gemeenteambtenaar.


  Maak melding
 42. Hechten jullie nou enig waarde aan de woorden van Slagveer of niet. of gaan we nog mij bespreken?

  Haroen, je vraagt je af waarom 25 februari als revolutie word gequalificeerd?Nou lees het citaat van Slagveer.Het staat er in.
  J slagveer qualificeerd het als een revolutie.

  noemt Haroen dus j slagveer ,a kamperveen, hoost en daal politieke afvalligen? Zeg je dat Slagveer loog in het citaat?

  Vergeet wat jullie over mij denken ,ik ben niet belangrijk in die hele discussie. Laten we voor de goede orde maar vast stellen dat ik niet alleen de advocaat van de duivel ben maar de duivel zelf.Dus erger kan het niet, dus hoeven we er ook niks meer aan te voegen.
  Laten we praten over hetgeen slagveer schreef.Inhoudelijk woord voor woord.Kunnen we iets uit leren?Ja of Nee.Hechten jullie waarde aan zijn woorden of niet.


  Maak melding
 43. Prik:47.. jij wil Su met Irak vergelijken, kan toch niet..(Saddam kennen wij uit de media, dus men kan ons altijd bedonderen).
  Probeer het verleden te deactiveren,wij lopen al te vaak achter het verleden aan, en blijven daardoor geestelijk als idioten hangen.
  Su moet vooruit maar door curruptie zwaar blijven hangen,het wordt zolangzamerhand een strop om de nek van Su.

  Nogmaals “VOORUIT” Tevens…Merry-X-Mas and A Happy 2007.


  Maak melding
 44. Whome:Hoe komt u erbij dat de slachtoffers niet
  geëerd worden!? (Immers over de doden …. .)

  Heb ik niet gezegd. Heb ik absoluut niet gezegd. Ik heb gezegd HERDENKEN.Ik heb gezegd herdenk ze op een andere manier dan wat jullie nu doen, stop met het schelden.Dat heb ik gezegd.
  Dus dat doden eren is volkomen een opzettelijke verdraaiing van whome ,en dus ook volledig voor zijn rekening.Verdraai mijn woorden a.u.b. niet.


  Maak melding
 45. Whome zullen we het nog een keer proberen?
  Vertel over Braam behr.Waarom zegt Whome:dhr. Bram Behr, is voor mij een andere grootheid dan dhr Jozef Slagveer.

  waarom is hij een grootheid?Ik verwacht minimaal 30 regels.
  Bij 10 met een goede inhoud als antwoord geef ik je een applaus en dan gaan we over op een van de andere 14.


  Maak melding
 46. WHOME, vergeet bij uw antwoord over de grootheid Bram Behr
  niet te praten over zijn communist zijn. “de rode surinamer” en “mokro” waren twee van zijn bladen.Kunt u de mensen inlichten.
  Gezien u hem als grootheid beschouwt, mag aannemen dat u zijn bladen gelezen hebt en ons dus ook meer kan vertellen.

  Vertel ons ook over zijn hoxhaistische communistische partij , de cps die op 24 juni 1984 is geproclammeerd.

  Whome:dhr. Bram Behr, is voor mij een andere grootheid dan dhr Jozef Slagveer.

  EN WEET JE ZEKER DAT HIJ NIET ACHTER BOUTERSE HEEFT GELOPEN?De duivel lastig vraagt alleen maar.

  Probeer mij of mijn analytisch denk vermogen niet te bespreken in uw antwoord. ik kan alleen maar hopen.

  Whome ik wacht met de hoop eindelijk 1 antwoord ,te krijgen.


  Maak melding
 47. Coreectie 1984 moet zijn 1981
  WHOME, vergeet bij uw antwoord over de grootheid Bram Behr
  niet te praten over zijn communist zijn. “de rode surinamer” en “mokro” waren twee van zijn bladen.Kunt u de mensen inlichten.
  Gezien u hem als grootheid beschouwt, mag aannemen dat u zijn bladen gelezen hebt en ons dus ook meer kan vertellen.

  Vertel ons ook over zijn hoxhaistische communistische partij , de cps die op 24 juni 1981 is geproclammeerd.

  Whome:dhr. Bram Behr, is voor mij een andere grootheid dan dhr Jozef Slagveer.

  EN WEET JE ZEKER DAT HIJ NIET ACHTER BOUTERSE HEEFT GELOPEN?De duivel lastig vraagt alleen maar.

  Probeer mij of mijn analytisch denk vermogen niet te bespreken in uw antwoord. ik kan alleen maar hopen.

  Whome ik wacht met de hoop eindelijk 1 antwoord ,te krijgen.


  Maak melding
 48. Jozef Slagveer was een van de betere journalisten in die tijd en ging in zijn onderzoek grondig te werk. Bekend uit die periode zijn het Soemita dossier “Smeergelden affaire”, waardoor Willy Soemita, toen minister van Landbouw berecht kon worden.

  Zo herdenk je slagveer.
  Weer een oud fronter willy soemita in de jaren 70 bezig met corruptie.en jullie zetten ze steeds weer aan de macht.


  Maak melding
 49. Lafu is met een lastige sleepmanoeuvre bezig.
  Wij discussiëren binnen het volgende kader
  “Bouterse: Surinamers hebben andere prioriteiten”

  U sleept er van alles met de haren bij.
  En verpakt het in een quizvorm.
  No meki me lafu.

  Van u mag niet gesteld worden dat u pro
  gloote leidel preekt.
  U neemt echter wel de vrijheid te doen
  alsof ik pro front ben.
  Ik ben in ieder geval tegen lieden die
  denken dat zij het recht hebben om mensen
  te martelen en vermoorden of anderen er
  toe aanzetten dit te doen.

  Bij deze begrijpt wel dat u niet bepaalt
  Waarover een discussie gevoerd moet worden.

  Ik eindig met:
  “Bouterse: Surinamers hebben andere prioriteiten”

  Ps.
  Uw bent helemaal niet zo interessant, dus verbeeldt u ook maar niet voor een moment dat het om uw persoon gaat, mits u dé president voor het leven bent.

  Forget it! Your are not calling the shuts!


  Maak melding
 50. Whome is totaal de kluts kwijt dat hij nota bene bouterse nu gelijk geeft door hem te citeren.Surinamer en whome hebben andere prioriteiten. hahaha.

  hihihi, maw Whome weet niet waar over ie praat.
  hij kent Behr niet, wist niet waarvoor ie stond.Je moet wel echt laag zijn om dan te schrijven dat je iemand een grootheid vind terwijl je niks en dan ook niks weet over die persoon. laag tot de bodem.

  Hij zeurde maar raak om dan Bouterse te citeren:
  Surinamers hebben andere prioriteiten.Terwijl ik het al had aangeven in reactie 31 dat hij duidelijk andere prioriteiten had
  maw de slachtoffers ,8december kan Whome zoals ik al aangaf niks schelen.Hij pretendeert er iets om te geven,maar hij wilt gewoon afgeven op Bouterse,niets meer en niets minder.
  Het bewijs ligt er.

  Whome vertrekt nu het blijkt dat hij niks afweet over geen van de slachtoffers, 8 december, met de staart tussen de benen.
  En doet dan als of door te zeggen dat ik niet bepaal.Een echt klein mannetje.
  hij heeft mij continu besproken.met bijval van anderen.
  Een echte lafaard is deze whome. Behr zou zich niet willen associeren met een Whome.no mang.

  Hij staat pertinent te liegen dat hij dingen afweet.Verkondigd leugens, hij heeft geen enkel antwoord kunnen geven op geen enkele vraag. En dan om pertinent te doen als of hij bram behr kent is het toppunt van alles.Whome, schaam je toch.
  De nabestaanden walgen van figuren als Whome.Een echte misbaksel is Whome, die dan durft anderen voor allerlei dingen uit te maken.Schaam je echt W.Whome.


  Maak melding
 51. 60 post verder en het is duidelijk dat zij die beweerden niet met het leed van de nabestaanden spelen, dat wel doen.
  Geen een van die gasten bleek nog maar iets van de slachtoffers te weten.Geen een.Schaam u allen.

  en dan eindigt whome weer met mij bespreken.Hoe belangrijk moet ik niet zijn hahaha dat zijn laatste woorden toch weer over mij gaan. Bram behr zelf van wie hij zo houd , heeft niet eens 1/ 100 van de woorden die aan mij zijn vuil gemaakt.mij bespreken had bij Whome hogere prioriteit. Dat is erg.Ik verzoek de man mij niet te bespreken en toch, hij verkiest ervoor niet 8 december ,niet de slachtoffers maar mij te bespreken. Waarom omdat hij niks weet over die mensen, nooit de tijd heeft genomen over de mensen iets te weten te komen.Respectloos is dat.Whome is bezig haat te verspreiden en dat zei ik al in reactie 30.En nu het duidelijk bij whome niet om de slachtoffers gaat, is het duidelijk dat het om het bekende politiek gewin gaat, waar men 8 december aanhaalt om verkiezingen te winnen.


  Maak melding
 52. W.Whome ter informatie,onthoud goed wie jou over Bram Behr geinformeerd heeft mocht je mij weer tegen komen op deze forum.Haal het nooit meer in je hoofd om te pretenderen de 8 december slachtoffers te kennen.gwe safri te yu sjie mi.

  Abraham Maurits Behr wordt geboren op 18 Januari 1951. Als Bram op de Algemene Middelbare school zit ( 1960 ), wonen hij en zijn zijn familie al een tijdje aan de Kernkampweg. In die tijd houdt hij zich voornamelijk bezig met het verspreiden van vlugschriften en het blad “de Rode Surinamer”, een krantje dat vooral gericht is tegen het onrecht veroorzaakt door “koloniaal Imperialisme”. De Rode Surinamer, op communistische leest geschoeid met uitsluitend marxistisch Leninistische ideeën.
  Sociaal bewogen neemt hij het vooral op voor de arbeider en de
  werkomstandigheden van die tijd. Hoe meer hij werd tegengewerkt door de overheid, des te fanatieker ging Bram door met zijn strijd. De politie heeft meerdere malen zijn drukpersen in beslag genomen, in de hoop dat hij daarmee “monddood”
  gemaakt zou kunnen worden. Steeds opnieuw vond Bram de middelen om door te
  gaan.
  Later zal Bram zijn eigen krant uitbrengen, Mokro. ( Moker of hamer ). Ook onder
  het militair bewind blijft Bram wantoestanden en onrechtvaardigheden, vergezeld van felle kritiek, aan de kaak stellen. Hij wordt dan ook diverse malen opgepakt en tijdens vehoren hard aangepakt door de miltaire politie. Dit weerhoud hem er echter niet van door te gaan met zijn kritiek. Zo geeft hij onder andere een boekje uit over een arrestatie door de militaire poltie waarbij degene die aangehouden zou moeten
  worden, op het erf van zijn ouderlijk huis dood geschoten wordt. Hierin doet hij verslag van de feiten en noemt de daders bij name. Bram was voor niets en niemand bang.


  Maak melding
 53. eeeehhh…….paar vraagjes…..niet echt belangrijk waarschijnlijk maar toch…..je weet wel gewoon uit nieuwsgierigheid……

  1. Hebben Bouta en de zijne nu wel of niet gemoord

  2. Hebben Bouta en de zijne zich nu wel of niet ten koste van Su verrijkt (geld, grond, privejets, etc)

  3. Was er toendertijd nou wel of niet een reden om bang te zijn om in Fort Zeelandia terecht te komen en dan met name in Devil

  zomaar een paar vraagjes die bij mij opkomen….want al die discussie is toch overbodig als op bovenstaande vragen gewoon ja als antwoord gegeven kan worden….dan moet Bouta gewoon berecht worden….toch….niet dan????

  dat hij hulp gekregen heeft van zijn kompanen en Nederland neemt niet weg dat Bouta als “Landsleider” toch hoofdverantwoordelijke is?!?!?!?!

  oh nog ff een tip…..niet weer hele discussies maar gewoon eens direct anrwoord op de vragen….moet toch kunnen….gewoon een ja of een nee…..

  Ben benieuwd…..

  Soso lobi


  Maak melding
 54. Wordt wakker lafulastig.
  In 1980 heeft niet de jeugd BASTA gezegd aan het verdorven regime, heeft niet het surinaamse volk de oorlog verklaard aan sociaal-economische en maatschappelijke criminaliteit, doch heeft een groep militairen en politieke nietsnutten onder supervisie van een buitenlandse mogendheid het surinaaamse volk de mogelijkheid ontnomen om het ingezette proces van revoltionaire verandering en vooruitgang voort te zetten en te voltooien.
  In 2006 zien we dus dan het resultaat van deze “coup”.
  Bouterse c.s. hebben systematisch het surinaamse volk ontnomen van haar rechten tot vooruitgang, ontwikkeling en lotsverbetering.
  “Revolutie” is geen proces dat door een handjevol betweters en op eigen belang uit zijnde figuranten in gang wordt gezet.
  “Revolutie” is een volksbeweging, een maatschappelijkl proces dat door de massa wordt beleefd en gedragen.
  Het probleem dat lafulastig en jozef slagveer hebben met 25 februari 1980 is van inhoudelijke aard.
  Desire Delano Bouterse c.s. hebben met hun actie van 25 februari 1980 het surinaamse volk een ontwikkelingsachterstand van enkele decennia bezorgd. Ze hebben met hun “revolutie” het dekolonisatieproces ernstig verstoord en zelfs het neokolonialisme een nieuwe levenskans geboden door wegen er voor te creeren.
  Door toedoen van DDB c.s. zit het surinaamse volk nu nog steeds opgescheept met de huidige politiek en de politieke leiders.


  Maak melding
 55. Witboi je merkt dat ze je niet gaan antwoorden.ze gaan om je heen zeilen. Ik moest mijn vragen zelf beantwoorden, gewoon omdat het hen niet kan schelen.Maar goed er is een forum gedeelte met maar liefst 490 post over 8 december, zoek er maar door.Als ik je ga antwoorden krijg ik een hele heisa achteraf,maar neem al vast mee dat er geen prive jets in suriname aanwezig zijn.als men je die informatie heeft doorgespeeld ,vergeet de rest wat ze je verteld hebben ook maar.


  Maak melding
 56. Revolutie??
  Haroen,cubanen aten weinig vis.
  Fidel castro maakte een tv reclame,als ik het goed heb is het een keer uitgezonden en de cubanen aten sinds dien vis,veel vis.
  je zag een keuken tafel een paar minuten en toen kwam fidel zitten, hij staarde in de camera een paar minuten, toen werd een bord voor met vis voor hem geplaatst , fidel at rustig zijn vis ook dat duurde een tijdje en toen hij klaar was, stond ie op ,keek in de camera en zei.”En nu jullie” , en hij liep die keuken uit.
  De cubanen aten vanaf toen veel vis.True story, dat is revolutie.

  Haroen,door toe doen van het volk zit suriname opgescheept met de politieke leiders van vandaag.het volk heeft gestemd.willens en wetens stemmen jullie op die leiders met hun oude tegelijkertijd huidige politiek en daarmee heeft Bouterse niks te maken. Het is jullie fout.
  Een ding haroen het handjevol betweters heet front top.
  J slagveer zei het al:Opeenvolgende regimes leverden hun bijdrage aan het scheppen van een voedingsbodem voor verzet van het volk door in steeds toenemende mate het nationaal belang ondergeschikt te maken aan hoog opgeschroefde verlangens en belangen in de privé sfeer.

  hij praat hier over de regeringen voor 1980.En vandaag zien we het zelfde ,met somo, met gilds, met belasar,met Front.Dat moet je aan het denken zetten en dan zal je zien dat niks verandert is sinds voor 80.die zelfde rotzooi gebeurt weer. in de jaren 70 was het ook slagveer die willy soemita en zijn corruptie aan het licht bracht

  “Revolutie” is geen proces dat door een handjevol betweters en op eigen belang uit zijnde figuranten in gang wordt gezet.dus ik ben volkomen met je eens als dat stelt, dat heet nl front beleid.

  Je geeft jou interpratatie van revolutie weer.
  maar revolutie heb je in soorten. ze hebben allemaal hun eigen stijl en reden voor ontstaan en manier van tot stand koming.
  Maar revolutie is altijd een weer een ommezwaai van de status quo, een verandering in korte periode. zo moet je dat zien.
  en dan is het duidelijk dat de massa niet er bij zit.als je wacht op de massa verandert er niks.Iemand moet op staan en leiden.
  Het is altijd weer een man, een groep, met zijn ideeen van hoe het moet.
  En na de revolutie komt de massa.Een revolutie is voor de gevestigde orde nimmer leuk.Remember fidel.En onthou ook fidel is nu na zolang de gevestigde orde.Na hem kan men zo door gaan of men kan weer gaan voor een drastische ommezwaai naar iets anders,iets beters of naar hoe het voor fidel was.suriname heeft gekozen om terug te gaan naar het oude voor 80,de nps met de zelfde mensen inclusief venetiaan, van toen.


  Maak melding
 57. maar leuk dat haroen zegt dat we NOG STEEDS zijn opgescheept met de huidge leiders en politiek.En de vraag is dan wanneer komt die ommekeer.Ga je op de massa wachten of ga je opstaan.All it takes is one man.

  Eigenlijk moet we ook stellen right or wrong was het ook weer een handje vol ,de nps, die toen koet te koet de onafhankelijkheid heeft door gedrukt. Ja toch, is een ommekeer.Maar de massa hmmm.
  Er was een tijd dat onafhankelijkheid verkijgen werd beschouwd als “de revolutie” daarna krijgt het een andere betekenis.in ons geval bleek de regering na de onafhankelijkheid het veel slechter te doen en toen was het weer tijd voor een ommekeer.Wat die ommekeer zou brengen wist niemand. maar wat het had kunne worden of had moeten worden zegt slagveer duidelijk:”Het bloed dat gevloeid is, moge niet alleen een prikkel zijn tot vernieuwing maar ook een waarschuwing aan allen die geen inhoud wensen te geven aan die vernieuwing.
  Moge “De nacht van de revolutie” een bescheiden bijdrage leveren aan die impulsbron om te koersen naar een productief beleid voor een nieuw Suriname..
  Ik bedoel dat spreekt toch boekdelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES