St.Maarten: wel afspraak met politie Suriname

2

PARAMARIBO/PHILIPSBURG, 18 dec – Er zijn wel afspraken gemaakt tussen de politie van Sint Maarten en Suriname over de werving van officieren. Dit zegt de Antilliaanse minister van Justitie, David Dick. Hij vindt het vervelend dat de media gewag hebben gemaakt van de afspraken over de werving bij het Korps Politie Suriname. Des te begrijpelijker is de ontkenning van Surinaamse zijde.

Politiewoordvoerder John Jones heeft benadrukt dat er geen afspraken bestaan. De politie zou zichzelf alleen maar in de vingers snijden, vanwege het eigen chronisch tekort aan kader. “Maar het is toch logisch dat als je de autoriteiten in Suriname hierover vragen gaat stellen, zij het gaan ontkennen,” zegt Dick tegenover de Daily Herald van St. Maarten.

Het eigen belang is bepaald niet gediend met al die publiciteit. Maar dat er contact is geweest is zeker. Volgens Dick heeft hij tijdens zijn laatste bezoek aan
St. Maarten de hoofdcommissaris van politie, Derrick Holiday, geïnstrueerd om contact te maken met de Surinaamse politie. De bedoeling was mogelijkheden af te tasten voor werving. Holiday zelf heeft tegenover The Daily Herald gezegd dat de Surinaamse regering groen licht heeft gegeven.


2 REACTIES

  1. Geef ze een behoorlijke opleiding en verkoop ze voor een goed bedrag.
    Het liefst voor lange termijn betaling..staatskast behoorlijk laten vullen.
    A.U.B… en John-jo moet niet meer zo gauw reageren laat hem voortaan eerst Rainbow zingen voor hij gaat vertellen….ai-boi


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.