zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-president Wijdenbosch: Suriname zwak geleid

Ex-president Wijdenbosch: Suriname zwak geleid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 dec – Suriname wordt zwak geleid. Dit stelt ex-president en parlementariër Jules Wijdenbosch. De aanwezigheid van president Ronald Venetiaan als regeringshoofd valt nauwelijks op. Ministers fungeren als machtige eilandjes die haast ongenaakbaar zijn en hun eigen gang gaan. Het moet beslist anders, wil Suriname niet nog meer achterlopen.

Venetiaan zelf zal zich krachtiger moeten opstellen en meer leiding moeten geven aan de voorgenomen ontwikkelingsrichting. “De rol van de president moet beter uit de verf komen, 2007 wordt een cruciaal jaar. De verantwoordelijkheid naar de ministers toe moet duidelijker zijn, zeker de corrigerende rol zal meer moeten blijken”, zei Wijdenbosch in het parlement.

Juist door het ontbreken van een centrale sturing, ontstaat de indruk dat de regering niet goed weet welke richting uit moet worden gegaan. Wijdenbosch vindt het hoog tijd voor een discussie in het parlement over de rol van het staatshoofd. Zelf heeft hij tijdens zijn bewind van 1996 tot 2000 steeds het standpunt gehuldigd dat de ministers verantwoording zijn verschuldigd aan de president.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. De Surinaamse regering moet geen ja-knikker meer spelen op alles wat Nederland en andere landen voorsteld terwijl Suriname daar slechter van kan worden of er niet mee eens is.
  Suriname moet een harder worden dan laat je niet gek maken.
  Wees eerlijk tegen de inwoners en bouw het land op tot een nog mooiere land.
  De regering moet stoppen met aan hun zelf te denken,ze hebben toch een salaris waar ze het mee redden,neem daar genoegen mee en help de mensen die het minder hebben.

  En als ze te zwak zijn moeten ze maar naar huis en plaats maken en hem een keer de kans geven want slecht of fout hij is een man van het volk Desi Bouterse.Hij doet zn mond open,hij loopt niet weg als er problemen zijn,hij laat niet over zich heen lopen.

  Wijdenbosch zelf bakte er niets van.
  Kijk naar de Nederlandse regering die deugt ook niet maar ze zijn hard,Wilders,Pastoors,Verdonk enz en zie je ze trekken hun smoel open en mensen gaan van ze houden,dat moet ook in Suriname gaan gebeuren.

  Jullie hebben geen tips van Nederland nodig jullie kunnen het heus wel zelf alleen zijn jullie te lui.
  Nederland kan momenteel zn eigen land niet regeren,dus doe ze aub niet na.


  Maak melding
 2. goede analyse van Bosje .hij heeft charisma en kan leiding geven en vooral het feit dat hij diverse bevolkingsgroepen tot mekaar kan brengen.dat is weinigen gelukt in Su.
  hoe zou de situatie nu zijn als hij de 2 bruggen niet had laten neerzetten.er waren ook nog plannen voor een wegverbinding naar
  brazilie etc..het is toch een man met visie.
  je mag hem kwalijk nemen dat hij zich liet omringen door roofdieren maar het is toch een
  man met het hart op de juiste plek en voor het volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES