Suriname en EU bezegelen uitvoering havenproject

14

PARAMARIBO, 16 dec – De Nederlandse aannemer Ballast Nedam gaat de haven van Paramaribo renoveren voor dertig miljoen euro. Vertegenwoordigers van de maatschappij, minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking en EU-vertegenwoordiger Helena Laakso hebben de uitvoeringsovereenkomst getekend. Het is een mijlpaal.

“Suriname verdient een pluimpje”, zegt Van Ravenswaay. Het scheelde niet veel of het hele project was niet doorgegaan, vanwege meningsverschillen over de administratieve afhandeling. Door extra inzet van Surinaamse zijde is voorkomen dat het geld elders is geïnvesteerd. Als de werkzaamheden begin 2007 van start gaan, zal de basis zijn gelegd voor een moderne containerhaven.

“Waar wij voor zorgen is de zaken veiligstellen waar de Surinaamse samenleving recht op heeft”, aldus Van Ravenswaay. Ook andere EU-projecten zullen alsnog uitgevoerd worden. Volgens Helena Laakso is Suriname met de haven gegarandeerd van aansluiting op internationale ontwikkelingen. De EU helpt al via een ander project bij het verbeteren van het havenmanagement.

14 REACTIES

 1. Leuk toch lafulastg….Suriname moet meer kadootjes krijgen..Nu haven , southdrain , oostwest verbinding…Later komt zuid zuid verbinding ook erbij..Laat die klote bakra’s alles betalen , ze hebben toch het land leeggeroofd , nu doen ze toch wat terug..


  Maak melding

 2. Iedereen weet dat ballast suriname getild heeft bij de bouw van de brug, paar miljoenen dollars
  .
  Nu gaan weer hun slag slaan. wie heeft de berekening van 30 miljoen dollar gemaakt en wie gaat het controleren
  Niets voor niets heten de ballast.
  sinds Ballast begin jaren 90 het dak AZP gerenoveerd heeft zijn ze niet meer weg te krijgen van suriname


  Maak melding

 3. Suriname verdient een pluim volgens van Ravenwaay.Hoezo pluim????? De EU had Suriname gedwongen beter hun huiswerk te doen anders zou dat geld inderdaad aan een ander land gegeven worden. Zo slecht was hun eerste plan van aanpak nl. Dus wat nou pluim!!!!!!!


  Maak melding

 4. Iedereen weet dat ballast suriname getild heeft bij de bouw van de brug, paar miljoenen dollars
  .
  Nu gaan weer hun slag slaan. wie heeft de berekening van 30 miljoen dollar gemaakt en wie gaat het controleren
  Niets voor niets heten de ballast.
  sinds Ballast begin jaren 90 het dak AZP gerenoveerd heeft zijn ze niet meer weg te krijgen van suriname.


  Maak melding

 5. Toch fijn dat ze er zijn, want er wordt tenminste kwaliteitswerk geleverd! Bovendien hebben ze gunstige betalingsregelingen met Suriname afgesproken voor de bruggen en ze niet het vel over de oren gehaald….
  Ik ben er wel gerust op dat een totaal gerenoveerde haven weer een goede impuls is voor de Surinaamse economie en daar heeft Ballast Nedam dan aan bijgedragen…


  Maak melding

 6. ja, maar wacht eens heel even, iedereen daar praat zo negatief over suriname, maar suriname heeft de onafhankelijkheid ook zelf gewild, dus je moet het van 2 kanten bekijken, en als er nu een nederlands bedrijf graag jullie haven wilt renoveren, dan kun je daar ook gewoon dankbaar voor zijn dat de ontwikkeling van jullie land vooruit gaat.


  Maak melding

 7. Nu er open sky is,klagen we niet meer.

  Want we kunnen het zelf niet.

  We hebben alle bouw materialen inclusief zand grint en cement in surbo en een sympele brug van hout kunnen we niet bouwen.

  Kijk maar bij Uitkijk daar heeft van Kessel vlak voor de verkiezingen drie beton palen in de grond geslagen het geld gebeurt en weg zijn ze tot de volgende verkiezing.hoera…hoera..

  Op zanderij zijn we al tien jaar een hal te bouwen aankost-vertrek net een kippen hok…

  Als drie honderd sur-neds aankomen staat de helft nog buiten te wachten,laatstaan als er vijf vluchten per uur zouden landen met een 747-300 slm…
  Wat dacht je van die slechte wegen in surbo,kunnen we wat van..

  Weten we immers wat werk betekent..we zijn aards lui….


  Maak melding

 8. Ballast Nedam Su getild bij de bouw van de brug? Dat is de schuld van Su zelf. Dan moet er maar beter onderhandeld worden. Net als er beter onderhandeld had moeten worden met Cambior. Er wordt maar geluld dat Su capabele mensen in huis heeft om alles zelf te doen. Maar keer op keer laat worden we getild. Als je niet weet te onderhandelen en de ervaring niet in huis hebt dan haal je die ervaring van buiten. En aan de hand van de in huis gehaalde ervaring doe je zelf ervaring op, en kan je op basis daarvan in de toekomst zelf je onderhandelingen voeren. Ballast Nedam is een bedrijf met een winstoogmerk, dus men moet niet komen zeggen dat ze Su getild hebben. Wijdenbosch zou Su die brug geschonken hebben, maar hoeveel is er in zijn eigen zakken verdwenen. Dus……..WIE heeft WIE GETILD?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.