Onderhandse gunningen in Suriname onder vuur

1

PARAMARIBO, 16 dec – De praktijk van onderhandse gunningen in plaats van openbare aanbestedingen bij de aankoop van goederen voor de overheid, is danig onder vuur genomen in het parlement. Er zou te vaak gebruik worden gemaakt van deze mogelijkheid. Volgens Yvonne Raveles van de oppositionele VVV, heeft er zelfs veel van dat er veel meer achter schuilt.

In elk geval bestaat de indruk dat er vaker dan nodig wordt gegrepen naar dit noodmiddel. Er is voorzichtigheid geboden. De overheid moet koste wat kost vermijden dat er een negatieve indruk onstaat. “Onder de regering Wijdenbosch is deze praktijk zo fel bekritiseerd en nu gebeurt het toch”, zei Raveles in het parlement. De kritiek toen zou een extra verantwoordelijkheid moeten leggen op met name het Nieuw Front.

Volgens vice-president Ramdien Sardjoe is er vaak geen ontkomen aan het hanteren van onderhandse gunningen. Die zijn soms nodig voor aankopen ten behoeve van bijvoorbeeld het leger, de politie en de brandweer. “We moeten er alleen geen reguliere aangelegenheid van maken”, aldus Sardjoe. Hij vindt de reactie van de oppositie overdreven, omdat het gunningen betreft uit 2005.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.