maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameMaritiem conflict: Suriname zal van zich afbijten

Maritiem conflict: Suriname zal van zich afbijten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/WASHINGTON, 10 dec – Suriname zal beslist flink van zich afbijten in het maritiem conflict met Guyana. Dit zegt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. In Washington, in de Verenigde Staten van Amerika, worden momenteel de pleidooien gevoerd voor het Zeerechttribunaal. Het Surinaamse belang is beslist veilig gesteld.

“Ik ben ervan overtuigd dat het Surinaams team zich uitstekend heeft voorbereid op de pleidooien, dat het Surinaams belang met kracht zal worden verdedigd en ik verwacht dat het tribunaal de Surinaamse standpunten op hun juiste waarde zal weten te schatten”, zegt Kraag-Keteldijk tegenover de Times of Suriname. Ze vertoeft in Washington als ‘agent’ van Suriname.

Haar Guyanese ambtgenoot Insanally doet het voor de andere partij. Het Surinaamse team behoren Nederlandse, Britse, Amerikaanse en Canadese experts. De pleidooien worden achter gesloten deuren gehouden in het hoofdkwartier van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Uitgegaan wordt van het Zeerechtverdrag, dat voorziet in de vreedzame oplossing van maritieme geschillen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Hoezo afbijten. Op dit niveau mag je niet spreken van afbijten. Op dit niveau moet je met bewijsstukken komen nadat je je uitvoerig hebt voorbereid. En je moet je laten bijstaan door vakkundigen bij het voeren van je verdediging.
  Aan grootspraak vooraf hebben we niks. Dit is geen onderlinge surinaams conflict, maar een conflict met een internationaal karakter.
  Dus lydia gim wang break met je dja dja combé-markt-uitspraak


  Maak melding
 2. waarom word er over de grensen niet gesproken, als je op de wereld kaart kijk, zie je dat sur een stuk kleiner is, de rest zit bij guyana. er word niet over gesproken.


  Maak melding
 3. Arna,
  Op geen enkele kaart in de wereld is Suriname goed afgebeeld.
  Zelfs in de nederlandse media merk je dat het betwist gebied nu, zonder schroom, aan Guyana wordt toegewezen.
  Zelfs bepaalde surinamers weten ook niet meer wat de juiste grenzen zijn van het land.
  Dat de surinaamse overheid dit nooit wereldwijd heeft aangepakt is 1, maar men had de grenzen ook CENTRAAL kunnen vastleggen bij de Verenigde Naties en mijn vraag hierbij: is dit wel gebeurt in 1975 bij de onafhankelijkheid?


  Maak melding
 4. Veel geschreeuw maar weinig wol. Wat Lydia uitkraamt is exact wat de doorsnee Surinamer wilt horen, echter is dit een teken van een enorme onzekerheid en zwakte.
  Vaak denkt men de tegenpartij te kunnen intimideren door allerhande zaken en dingen te roepen of te zeggen, maar deze strategie is intussen flink achterhaald. De tegenpartij weet evengoed (of nog beter) wat hiervan de bedoeling is.

  Welke garantie kan Lydia de Surinamers geven dat dit geschil in Suriname’s voordeel wordt beslecht ? Ik denk dat deze prutsers van de NPS niet alleen de grondstoffen in het binnenland maar ook alle rijkdommen van onze economische & territoriale zone aan de buitenlanders zullen verkwanselen.
  Bouta heeft gelijk, weg met deze boevenbende
  want wie er nog steeds in gelooft dat Vene-3 of het NF, ontwikkeling en stabiliteit voor Suriname brengt mag zich subiet laten nazien door een hele goede psychiater.


  Maak melding
 5. Durft Vene de Surinamers te beloven dat hij deze regering naar huis stuurt en zelf opstapt wanneer dit geschil negatief uitpakt voor Suriname ???
  Alleen dan zou hij z’n eer nog kunnen redden want op dit moment is hij absoluut geen man of honour, en nog minder a man of action.

  Durft het NF consequenties te verbinden aan
  het onrecht wat zij de Surinamers al die jaren hebben aangedaan, door het boetekleed aan te trekken ?


  Maak melding
 6. Ook hier geen pagara of kronto, alleen maar pif paf en wonder kaars. Terwijl suriname van zich af laat bijten, bijten die guyanezen for real. Ze gaan helemaal daar naar toe en praten alleen over de zee, terwijl zuid west grens de ete.alles in een klap laten recht trekken. Maar……. als guyana dat ding toe gewezen krijgt den kan saka.Saka safri.


  Maak melding
 7. U wist dat bij het aantreden van Venetiaan III er een rampkabinet zou komen.

  U heeft mee mogen maken hoe de watersnoodramp in Suriname, ontwrichtend heeft gewerkt en dat de regering niets heeft kunnen beteken voor Suriname.

  U kon zien hoe er snel snel een coalitie uit de grond werd getimmerd met gezworen tegenstander Ronnie Brunswijk.

  U heeft ook mogen vernemen dat een politicus die veroodeeld is voor een zeden-kwestie, gewoon voorzitter kan worden van DNA, gevolge de chantagepolitiek in Suriname.

  U kon ook zien dat er speciaal voor hem, een 17e ministerie is gelanceerd, die thans steeds in opspraak geraakt, inzake onrechtmatige toeëigening van gronden.

  Denkt u nu echt dat Lygia Kraag-Keteldijk en welk ander minister van dit soep-zooitje een degelijk beleid kan uitstippelen voor Suriname? 😉 Tot 2010!


  Maak melding
 8. Nog even iets anders Kondreman!

  U heeft zich geen zorgen te maken om Guyana. Onze broeder Hugo Chavez claimt 2/3 van Guyana.

  Maar het past niet in zijn Bolivariaanse missie om landen in zijn eigen regio uit elkaar te spelen. Daarom pakt hij Guyana niet aan.

  Maar mocht Guyana zelf domme stappen ondernemen, dan zal het zichzelf wel tegenkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES