Boek over onterecht in de gevangenis zitten

6

Ruud Prins uit Diemen werd in juli 2000 in Suriname opgepakt op verdenking van smokkel van de grootste partij drugs, die ooit op Schiphol is gevonden. Volgens justitie zat Prins achter de zending van 700 kilo cocaïne in een partij groenten en fruit vanuit Suriname naar Nederland.

Na anderhalf jaar detentie sprak het hof in Amsterdam hem vrij wegens gebrek aan bewijs. Anderhalf jaar zat hij dus onterecht vast in de Koepel in Haarlem en nu, vijf jaar later, voelt alles nog als de dag van gisteren.

Het verhaal achter deze schokkende zaak is onlangs opgetekend in zijn boek ‘Onterecht zitten…en dan? Een reportage van RTV Noord-Holland.


6 REACTIES

 1. blanken zoeken altijd naar een zwarte schaap.

  als rijkaard ( allochtoon) goed presteert is hij een nederlander.

  als je iemand doodschopt ben je een allochtoon ongeacht je nationaliteit als NEderlander.!!

  Die witties blijven sluw.


  Maak melding

 2. (Ik weet er niks van..tis niet van mij)

  Ja………dat zeggen ze allemaal als ze opgepakt worden.
  Drugs heeft niets te maken met je huidskleur, maar met geld, en dat heeft iedereen nodig, ongeacht je kleur.

  Gr.


  Maak melding

 3. Jullie hierboven hebben allemaal gelijk,
  die witte mensen doen als of zij nooit eens iets doen,ze houden ervan om met hun vinger te wijzer,als ze gepakt worden weten ze nooit van iets,ik ben benieuwd als een Surinamer op Schiphol zegt dat ie van niks weet als ze drugs vinden in zn koffer,wedden dat ze hem gelijk in een cel gooien.

  Overal op de wereld waar die blanke Nederlanders worden gepakt met iets crimineels zijn ze er zogenaamd ingeluisd,kijk naar Azië hoeveel zitten er daar niet vast voor drugs smokkel,OOK onschuldig jaja,ze worden gepakt met vrachtwagens vol van die troep in Europa maar nooit weten ze van iets want ze zijn er niet bij als die vrachtwagen wordt geladen.

  Op deze manier is moet Bouterse ook vrijgesproken worden voor drugs smokkel want daarvoor is die toch veroordeeld of niet?? Of hebben ze tegen hem WEL genoeg bewijs??
  Dus als je iets uitspookt en zegt dat je er niets van af weet wordt je vrijgesproken,lekker makkelijk.

  Op Schiphol worden wij Surinamers op beestachtige wijze gecontroleerd ivm drugsbolletjes wat nooit zoveel kan zijn als 700 kilo de grootste drugsvangst ooit op Schiphol.
  Een controle moet er zijn maar een normale want als ze mensen voor een paar bolletjes zo streng controleren dan is dat spul zeker verboden en nu komt er 700 kilo binnen en iemand wordt onschuldig gevonden.Dan is het niet eerlijk voor iemand die misschien een paar bolletjes gesmokkeld heeft omdat ie ziek is en met de verdiensten medicijnen wilt kopen,of iemand die straatarm is op die manier denkt eten denkt te kunnen kopen,of voor de kinderen kan zorgen,naar school te kunen sturen enz.En deze man die laten ze vrij.

  Wat zou er gebeurd zijn als die drugs niet gevonden werd,dan had deze man zich niet alleen Prins geheten maar zich ook als een prins hebben gevoeld.Want hoeveel zou dat waard zijn in geld een paar ton ofzo.

  Dan hadden zn buren gezegd die man heeft hard gewerkt,hij werkte zelfs in het buitenland en daar heeft die veel verdiend als die in een dure huis woonde en een dikke auto onder zn kont had.


  Maak melding

 4. Idd hatti bron.

  HEBZUCHT GIERIGHEID, iets willen hebben wat eigenlijk niet voor je is weg gelegd, maar omdat een ander het heeft ga je over lijken.
  Niet wetende dat men zijn/haar eigen vonnis daarmee tekent door je te mengen in de drugshandel/smokkelhandel.
  Yogi hebzucht kent geen kleur en ook geen nationaliteit noch status.
  Hebzucht zit in de mens.TRIEST!!!!

  Hatti bron & Yogi jullie lijken mij tevreden mensen.Houden zo!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.