Surinaamse regering pakt prijsopdrijvers hard aan

2

PARAMARIBO, 9 dec – Het ministerie van Handel & Industrie, HI, is een grootscheepse campagne begonnen tegen prijsopdrijving in de detailhandel. Een aantal winkelzaken is gesloten en andere hangt sluiting boven het hoofd. Volgens minister Marica van HI zal kunstmatige inflatie niet langer worden toegestaan. De winkeliersvereniging VVW is geneigd tot ondersteuning.

Er hoeft in elk geval geen protest te worden verwacht vanuit de ruim duizend leden tellende vereniging. “Integendeel gaan we samen met de Kamer van Koophandel & Fabrieken en HI dit probleem aanpakken”, zegt VVW-voorzitter Rudi Balak tegenover de Times of Suriname. Dat bepaalde winkeliers zich schuldig maken aan prijsopdrijving valt niet te ontkennen.

Consumenten en de consumentenbond zelf klagen al tijden dat ver boven de werkelijke prijs betaald moet worden voor de meeste producten. Alleen de eerste levensbehoeften worden nog tegen stabiele prijzen verkocht, omdat die merendeels bewaakt worden door de overheid. “Elke winkelier moet de regels volgen voor het bepalen van prijzen en het verkopen”, aldus Balak.


2 REACTIES

 1. heel makkelijk trucje om dit aan te pakken:

  – alle import goederen worden zgn heel goedkoop in het buitenland gekocht. dit natuurlijk om hoge invoerrechten te ontwijken.!!

  als de regering nou de belasting op winst hoger maakt dan zullen ze niet gauw durfen iets op te drijven.

  v.b. inkoop 1 fles olie 1 euro invoerrechten 19% dus is de kostprijs 1,19
  als ondernemers dan 3 euro voor vragen dan betalen moet de overheid de belasting op die € 1,81 opvoeren.

  brbi mi ze zullen het dan pas voelen.!

  en om de handel toch te stimulieren moeten ondernemers bij een winstmarge van 20% en lager een lagere tarief aan omzet belasting betalen.!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.