Amerikaanse justitie vraagt Suriname rechtshulp

1

PARAMARIBO/NEW YORK, 8 dec – De Amerikaanse justitie heeft Suriname om rechtshulp verzocht in de strafzaak tegen de Guyanese zakenman Shaheed Roger Khan. Dit meldt de Ware Tijd. De aanvraag van het Openbaar Ministerie in Brooklyn, New York, betreft bewijsmateriaal en informatie die in Suriname zijn verzameld rond de Khan’s arrestatie in Paramaribo.

Khan en een aantal Surinamers en Guyanezen werden aangehouden wegens drugssmokkel en illegaal vuurwapenbezit. Minister Chandrikapersad Santokhi heeft het rechtshulpverzoek reeds doorgeleid naar procureur-generaal Subhas Punwasi. Volgens Santokhi heeft Punwasi bevestigd dat “hier zaken liggen die als bewijsmateriaal zouden kunnen dienen”.

Er is formeel al groen licht gegeven voor medewerking. “Dat was ook het doel van het gesprek dat ik met de procureur-generaal heb gehad”, zegt Santohi over het recente onderhoud dat bij met Punwasi heeft gehad over het verzoek. Khan blijft aangehouden in Brooklyn, waar hij werd afgeleverd na te zijn aangehouden in Trinidad. Hij was daar ‘uitgezet’ door Surinaamse politiefunctionarissen.


1 REACTIE

  1. Su.heeft het recht niet, alles wat hij verkeerd heeft gedaan in Su moet door Su, bestraft worden.
    Daarnaast heeft deze man ook rechten hij moest naar eigen land gestuurd worden,(als ongewenst vreemdeling) en niet laten, gijzelen voor USA.
    Dus maak het niet zwaarder voor deze man,jullie zijn al fout geweest.(mensen rechten)..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.