dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieZuid-Afrika helpt Suriname bij delfstofonderzoek

Zuid-Afrika helpt Suriname bij delfstofonderzoek

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 dec – Suriname krijgt technische en wetenschappelijke steun van Zuid-Afrika bin het in kaart brengen van de eigen rijkdom aan delfstoffen. Om het doel te bereiken gaat de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Adekus, samenwerken met de Witwatersrand Universiteit van Johannesburg, Zuid-Afrika. Aan de samenwerkingsovereenkomst wordt grote strategische waarde toegekend.

Volgens Ewald Poetisie, coördinator van de richting Delfstoffen, zal onder meer de onderhandelingspositie tegenover de mijnbouwmultinationals worden vergroot. Dit is des te meer relevant vanwege de op handen zijnde onderhandelingen over bauxiet- en goudwinning in het binnenland. Er zal gebruik worden gemaakt van de Zuid-Afrikaanse ervaring met exploitatie van mineralen.

Surinaamse studenten zullen in staat gesteld worden een Masters-diploma te behalen, wat momenteel niet kan aan de Adekus. Het Guyanaschild waar Suriname deel van uit maakt, staat bekend om de grote schat aan natuurlijke hulpbronnen. Volgens professor Kim Hein van Witwatersrand is de belangrijkste drijfveer het feit dat het Guyanaschild en delen van Zuidwest-Afrika ooit aan elkaar verbonden waren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Zoveel jaren Nederlandse bezetting en onderdrukking en wat geven ze? verkrachting, aanranding en vernedering middels de 100% controle!!!!!!! Dank je Zuid-Afrika, dank je Venezuela (olie), dank je China (wegen en huizenbouw), dank je India (gelijkwaardige handel), dank je Indonesia (samenwerking op bosbouw), dank je Brazilië (gelijkwaardige handel), dank je Cuba (medische hulp en onderwijs). Weg met de onderdrukkers en leegrovers, Canada (Gambio), Nederland (Bilinton), USA (Suralco)


  Maak melding
 2. Tegen de tijd dat surinaamse landgenoten alle kennis op zak hebben, is het lang leeggezogen door de canadezen en de brazilianen en vooral niet te vergeten door de amerikanen(suralco). en de bavianen lachen zich kapot in hun bananen bomen..


  Maak melding
 3. vergeet niet dat het over de blanken gaat in zuidafrika, die zijn nog erger dan de blanken van europa, niet te vroeg juigen, ze zijn heel slechte mensen.
  discriminatie is daar geboren, heb ze wel mee gemaakt.


  Maak melding
 4. Suriname is veel te laat wakker geworden dat ze nu een gigantische inhaalslag moeten maken.
  ”Zuidoost” heeft gelijk maar dat is nu eenmaal kapitalisme daarin draait het alleen om kennis en geld die synoniem staan aan macht.

  Kennis hadden we moeten vergaren in de jaren 60 en 70 maar we zijn te timide, te gericht op Nederland, te afhankelijk in onze koppen.

  Waarom Singapore, ook een etnisch verdeelde maatschappij even groot als Aruba WEL en Suriname 4x Nederland niet.

  Verkeerde leiders, NPS-VHP, destructieve coalitie, destructieve staatsbestel.

  Coalitiesysteem past totaal niet in Suriname
  komt elke keer op deze site weer naar voren.
  Klakkeloos gekopieerd uit Nederland.

  Singapore multi etnisch verdeeld maar al 40jaar 1 partij de PAP aan de macht die een enorme vooruitgang geboekt heeft met het land.

  Suriname ontwaak


  Maak melding
 5. Nationalis deze decadentie hebben we te danken aan de NPS, NPK.PNR en niet aan de andere politieke partijen. Ze wilden zo graag onafhankelijk worden, ze kunnen niet eens hun reet wassen laatstaan een land besturen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES