Twee procent kinderen in Suriname werkt regelmatig

0

PARAMARIBO, 7 dec – Twee procent van alle kinderen in Suriname werkt regelmatig. Dit meldt het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Kinderen in de leeftijdsgroep van vier tot en met veertien blijken een of andere betaalde baan te hebben. Het percentage wordt als hoog beschouwd.

Het overheidsbeleid is er namelijk op gericht kinderarbeid in al zijn vormen te voorkomen. Volgens ATM zijn er reeds gerichte maatregelen getroffen, waarbij aandacht besteed wordt aan de ergste vormen van kinderarbeid. Armoedebestrijding wordt gezien als de meest effectieve bestrijdingsmethode, daar beide onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar.

Het onderzoek is vijf jaar geleden verricht en het is nog onduidelijk of er intussen veranderingen hebben plaatsgevonden. In 2001 is een conceptplan Armoedebestrijding opgesteld, dat duurzame maatregelen aankondigt. Onder meer wordt voldoende werkgelegenheid voor volwassenen aangemerkt als middel om kinderen thuis te houden. In het parlement is het fenomeen kinderarbeid vaker aan de kaak gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.