dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameCorruptieverdachten in Suriname zonder privileges

Corruptieverdachten in Suriname zonder privileges

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 dec – Het ministerie van Openbare Werken, OW, heeft alle privileges ingetrokken van de zes ambtenaren die worden verdacht van frauduleuze handelingen. Dit meldt de Ware Tijd. Nagegaan wordt om welke privileges het gaat en wie nog aan het werk verschijnt. Ook de salarissen vallen onder de maatregel van minister Ganeshkoemar Kandhai.

Het salaris wordt ingekort met vijftig procent voor de periode waarin de ambtenaren in verzekering waren gesteld. De maatregel komt ruim een jaar na de formele in staat van beschuldiging stelling in de grootschalige corruptiezaak op het ministerie. Eerder werd in de media bericht dat een van de verdachten over een dienstvoertuig bleek te beschikken, hoewel hij niet aan het werk verscheen.

De zes zijn voorlopig op vrije voeten gesteld, na enkele maanden hechtenis. Hun advocaten hebben zich er eerder over beklaagd dat de hoofdverdachte, oud-minister Balesar, nooit is aangehouden. Balesar is onlangs benoemd tot beleidsadviseur van de regering. Advocaat Irvin Kanhai van zegt dat de privileges niet zonder meer ingetrokken mogen worden. Privileges en salaris zijn verbonden aan de functie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. Suriname STINKT. Stelletjes k….lijers. Waarom zit de hoofdverdachte niet vast. Ik heb zwaar medelijden met de mensen van daar. Ze moeten daar een burgeroorlog uitvoeren.


  Maak melding
 2. Alweer een gekraai van een van de zakkenvullers “GANESHKOEMAR KANDHAI” die zijn partijgenoot BALESAR vrijpleit en de anderen afstraft, die KLOOTZAK.


  Maak melding
 3. Wordt het niet de hoogste tijd dat suriname
  een president krijgt zoals HUGO CHAVES.
  Denk de huidige regering dat het volk nog zo stom is bij de volgende verkiezing op deze corrupte bende te gaan stemmen.


  Maak melding
 4. Denken de huidige poltici dat er geen staats
  greep kan komen .Kijk maar naar landen als
  Thailand en FUJI.De huidige regering is niet ver van een staatgreep.
  IK zou zeggen ga maar door met corruptie,hoe dichterbij de staatgreep in aantocht.
  Lang leve de niewe staatsgreep tegen de
  corrupte surinaamse bende.DE staatsgreep is de enige medicijn tegen de surinaamse corrupte bende. Niet de rechtelijke macht.


  Maak melding
 5. Schurken moeten achter slot en grendel maar jammer ze leren het nooit af, zie voorbeeld Somo.. Een keer boef altijd schurk..het is niet af te leren.Waarschijnlijk kan een stevige pai-pai hen op andere gedachten brengen..Ik begin me af te vragen, waarom democratie met zoveel schurken.(democratie=corruptie)


  Maak melding
 6. Krijgen wij nog iets te horen over die corrupte
  kleine Mol zoon van onx=ze overleden Deby te horen.
  Hij en die Basje hebben gesjoemeld met tickets en overvracht van de SLM. KLM heeft Henk ….
  toen ontslagen onze Essed en niet alleen Hensje heeft genoten, maar ook Jesserun. Brunswijck zou je dat nog voor ons willen onderzoeken.
  Mevrouw Natasja en Rosanaa Van de SLM zijn toen ook om deze tweee klootzakken ontslagen, maar ze hebben toen een advocaat genomen.
  Sorry maar Venetiian met dit soort zaken moet jij je bezig houden. Laat Bouterse met rust.


  Maak melding
 7. Er kan een heleboel in Suriname en dit dus ook. Als minister ben je onschendbaar en voor anderen geldt wel de wet. Balesar is net zo corrupt geweest als de rest en de verzwarende omstandigheid is dat hij minister was. Zijn collega Gilds is er ook zo een. Vertrouwen in de politiek is een ziekelijke neiging naar corruptie en alles wat hiermee samenhangt. De Overheid met in haar kielzog het bedrijfsleven heeft alle realiteitszin verloren en niemand die een ander wat kan zeggen want iedereen heeft boter op de kop. Rest de vraag of er nog wel eerlijke mensen zijn in de politiek en het bedrijfsleven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES