Regering Suriname wil optrekken met private sector

4

PARAMARIBO, 5 dec – Suriname heeft genoeg opties om te concurreren tegen Caribische concurrenten. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie. Het is beslist niet zo dat bij voorbaat een verloren concurrentiestrijd geleverd wordt tegen sterkere regionale economieën. Het gaat er om de sterkere punten te halen uit de Surinaamse ondernemingszin.

De overheid wil gaarne de helpende hand bieden. Dat gebeurt nu al door allerlei voorwaarden te scheppen die het ondernemen zinvol maken. Onder meer wordt gestreefd naar een betere kredietrating voor Suriname. “Als Suriname een betere rating krijgt, is het makkelijker om aan kredieten te komen”, zei Marica tijdens één van zijn bedrijfsbezoeken. Zulk beleid wordt niet altijd even goed begrepen.

Toch zal de waarde van beleid goed moeten worden ingeschat. “Als we geen gezamenlijke inspanningen plegen, zijn we nergens. In het buitenland kent men geen overheid of bedrijfsleven, maar kijkt men naar het land Suriname”, aldus Marica. Elke uitdaging is te aanvaarden op grond van zelfkennis. Suriname zal het moeten hebben van zijn kennis en mogelijkheden.


4 REACTIES

 1. Als we ook gewoon doen en niet alleen zeggen.
  Niet alleen praten, maar zeker vooruitgang boeken dan heb ik er wel geloof in. We moeten ook niet denken aan short-term investeringen, maar long-term. Zeker ook in onszelf investeren.


  Maak melding

 2. Toen Rabin Parmessar de heer Venetiaan uitnodigde voor een debat, weigerde Ronald Runaldo Venetiaan. Rabin Parmessar had het over de verdiencapaciteit van Suriname te vergroten. Weet deze Marica, pion van Vene, wat concurrentiestrijd betekent?

  Eerst eerlijke concurrentie op de meest concrete voorbeeld: Mid-Atlantische route… Waarom vliegt Lufthansa nog niet naar Paramribo maar wel over Brazilië???


  Maak melding

 3. Oprechtheid,

  Waarom is Parmessar grondig gescreend en brunswijk niet?
  Heel veel politici hebben een strafblad en ze zijn volksvertegenwoordigers hoe is dit mogelijk? En in welk land is dit mogelijk?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.