dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams basisonderwijs wordt gerationaliseerd

Surinaams basisonderwijs wordt gerationaliseerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 dec – Het onderwijssysteem is Suriname wordt gerationaliseerd. De stelt adviesbureau MOC Consultancy, dat voor de voorbereiding is aangetrokken door het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Zowel het basis- als het secundair onderwijs zullen worden aangepakt. Dit moet resulteren in een meer op de maatschappij en diens behoeftes gerichter systeem.

Het begint met heroriëntatie en hervorming van het basisonderwijs. Dit moet leiden tot een praktischer gericht secundair onderwijs of Voortgezet Onderwijs op Juniorenniveau, VOJ. Volgens Walther Dwarkasing van MOC Consultancy is er behoefte aan nieuwe opleidingen in de sectoren toerisme, informatietechnologie, milieu en zorg. VOJ-opleidingen zullen deels opgaan in het basisonderwijs.

De rest wordt omgezet in korte, praktische vakopleidingen. Basis- en VOJ-onderwijs worden gevormd tot één geheel van negen of tien jaren. De hogere niveaus, Havo, VWO en de beroepsgerichte en pedagogische opleidingen, zullen gerationaliseerd worden. Het aantal richtingen en mogelijkheden voor het samenstellen van vakkenpakketten wordt geminimaliseerd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Ze weten niet hoe. In Suriname krijgen ze veel huiswerk en in Nederland krijgen ze geen huiswerk op de basis school. Zakken ze daar op de middelbaar of hogeschool dan moeten ze alles weer over doen. De leerlingen kunen ze alleen maar straffen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES