zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie gaat niet naar Washington

Surinaamse oppositie gaat niet naar Washington

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 dec – De oppositie heeft bedankt voor het reisje naar Washington, waar het maritiem dispuut met Guyana in behandeling genomen zal worden. De aanpak van de regering verschilt hemelsbreed van die welke de oppositie voorstaat. Nu de inzichten van de coalitie worden doorgedrukt, heeft het weinig zin de koffers te pakken.

Er is dan ook besloten niet deel te nemen aan de parlementaire delegatie. “De oppositie verschilt van mening met de regering over de aanpak van het grensgeschil met Guyana”, zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne tegenover de Times of Suriname. Dat de standpunten van de regering niet worden gedeeld, betekent niet dat een antinationale houding wordt aangenomen.

Volgens Moenne zal de NDP binnenkort de eigen mening wereldkundig maken. “Suriname zal in elk geval het been stijf moeten houden.” Guyana eist een deel op van de Corantijnrivier, die over de gehele breedte deel uitmaakt van het Surinaamse grondgebied. Het maritiem conflict dat nu dient bij het Internationale Zeerechttribunaal, vloeit voort uit de decenniaoude Guyanese calim.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Een ieder die op reis gaat(vaak onnodig)kan thuis blijven. Een delegatie-lid kost +/- ruim 10.000. USD. per persoon.Tel maar, hoeveel “werkzoekenden” voor een jaar aan werk geholpen kunnen worden.

    Een persoon kan tenminste 10(tien)Suri.burger voor een jaar laten werken.

    Vtje en club ga nu denken.aub..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES