Groei drugsgebruik Surinaamse jongeren zorgelijk

5

PARAMARIBO, 1 dec – Het toenemende drugsgebruik onder Surinaamse jongeren is een bron van zorg. Dit stelt de Nationale Anti-Drugs Raad, Nar. Jongeren staan onder constante druk om mee te doen. Dit heeft wel degelijk effect. Een groeiend aantal jongeren raakt in de problemen. De samenleving zal moeten optreden, wil het niet zelf de dupe worden.

Een gegronde aanpak is geboden. “Op het gebied van het voorkomen en bestrijden van drugsgebruik valt nog veel te doen”, zegt Nar-voorzitter Manodj Hindorie. Onder meer zal meer voorlichting gegeven moeten worden. De aanpak totnogtoe, waarbij veelal mediacampagnes worden gevoerd, schijnt niet het gewenste effect te sorteren. De Nar wil het voortouw nemen bij de ombouw.

Er zal agressiever geageerd worden tegen drugsgebruik. “Met name de voorlichting op scholen en in wijken zal ter hand worden genomen. Er moet vooral duidelijk worden gemaakt dat drugs gevaarlijk zijn voor burger en samenleving”, aldus Hindorie. Van de Organisatie van Amerikaanse Staten wordt bijstand verkegen. Er is studiemateriaal beschikbaar gesteld dat in het onderwijs gebruikt zal worden.


5 REACTIES

 1. Vorig jaar was ik in Su en ik zag dat hasj in trek is. Allemaal roken ze hasj net of ze het pas hebben ontdekt daar.

  Hasj is wel rustgevend en tja zou ik ook nodig hebben met al het gedoe daar in su.


  Maak melding

 2. rookte iedereen maar in suriname dan waren ze vergeten wat het eigenlijke probleem nu is in het land. Maar ja is toch al krom 90% palm die je hersencellen verdoven is geweldig en wordt toegestaan.
  een simpele joint die voor medische doeleinden wordt gebruikt en waarvan je hersencellen verdoven mag niet


  Maak melding

 3. En dan nog laten DJ Jean weer komen,wat heeft Suriname nou aan dat fucking house en dat soort muziek dat meestal gepaard gaat met het gebruiken van XTC.


  Maak melding

 4. Drugs ..niet doen.. tegenwoordig stopt men van alles in om de boel ziek (gek) te maken..

  Kijken jullie uit, er zijn zwervers genoeg.
  Als je een wil worden kan je elke drugs soort tegenwoordig pakken er zit genoeg troep in om je gek te maken..doe je best gebruiker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.