Bouterse doorbreekt stilte op 9 december

13

PARAMARIBO, 1 dec – De Nationale Democratische Partij (NDP) van voormalig legerleider Desi Bouterse belooft verbaal vuurwerk tijdens een partijbijeenkomst op 9 december. Op die dag is het precies 24 jaar en één dag geleden dat de Decembermoorden werden gepleegd in Fort Zeelandia in Paramaribo.

De NDP roept haar aanhang nu al via de radio op om naar ‘belangrijke zaken’ te komen luisteren tijdens de bijeenkomst. Bouterse zal een toespraak houden en er wordt een nieuw bestuur gekozen. Het lijdt in Suriname geen twijfel dat de touwtjes in de NDP ook na 9 december in handen blijven van Bouterse.

Op dit moment zit de NDP-leider in het parlement. De laatste maanden was het juist relatief stil rond de politicus en hoofdverdachte van de moord op vijftien van de tegenstanders van zijn toenmalige regime op 8 december 1982. Erwin Kanhai, de advocaat van de vroegere sterke man in Suriname, stelt dat het Openbaar Ministerie (OM) de schuld van zijn cliënt niet kan bewijzen. In totaal worden meer dan twintig personen verdacht van betrokkenheid bij de moorden.


13 REACTIES

 1. Elk jaar start het circus weer! Net als met de Sint en zijn knecht Piet!
  Maak een einde en stel een Waarheidscie. in olv. een Argentijnse onderzoeksrechter!


  Maak melding

 2. De touwtjes moeten ook in zijn handen blijven
  hij is ook de enige die Suriname kan redden,want wat er allemaal in Suriname gebeurd is schrikbarend,over 8 december wil ik het niet hebben.men reis van Januari tot December.ik weet dat het volk massaal zal optrekken naar de benjamenstraat,ik had zo naar deze massameting uitgekeken tijdens mijn aanwezigheid in Sranan het is voormij nog niet te laat wie weet.

  STREE FU DE STREE UN NO SA FREDE.

  Akuba.


  Maak melding

 3. hahaha, sensatie , het hof zou met hun besluit komen,en dus dacht Bouterse dat hij van de toren kan gaan blazen. Nu blijkt dat het hof pas volgend jaar maart of later, kan ook weer december(had ik vorig jaar ook al gezegd), komt met hun besluiten, zal Bouterse niks nieuws zeggen. Tot volgend jaar maart weer.


  Maak melding

 4. Ghet a fucking live man,wie heeft de trigger overgehaald wie heeft dit wie heeft dat ,is toch allang achterhaald.Opzijn sterf bed heeft hij toch alles bekend (P.B).waar was bouta ?in het fort ja zo wat.hij iis de enige die jullie klootzakken lafaards uit deze missere kan halen.fouten gemaakt?inderdaad maar ik heb het hem vergeven,en met mijn 2/3 van de surinaamse bevolking let maar op de uitslag van de afgelopen verkiezingen.3x is scheeps recht mensen ga naar hem luisteren,alleen hij kan zorgen voor een goede toekomst van morgen.ook ik wil graag terug vliegen maar mijn vleugels zullen breken onder dit bewindt.lang leve suriname,lang leve bouta a bigie boto doro baka.


  Maak melding

 5. Bouterse is en blijft een lafaart.
  Eerst ongewapende vooraanstaande Surinamers in koelen bloede neerschieten en vervolgens proberen van het Surinaamse volk een schild te maken tegen zijn berechting.
  Ik verwacht dat hij op 9 december als een goedkope derderangs cabaratiee zal proberen de regering belachelijk te maken en zich te presenteren als de redder van Suriname.
  Triest dat iemand zich op die leefijd nog zo belachelijk maakt. Maar nog triester dat een heleboel Surinamers dat niet zien….


  Maak melding

 6. Hij gaat de minister van Justitie weer eens een handje helpen door wat informatie vrij te geven zodat de minister de zaakjes hier in Suriname probeert op te lossen.Want deze minister werkt heel hard ,alleen zou ik niet weten voor wie want die criminelen gaan nog harder te keer.Hij doet echt alsof elke Surinamer aan drugs doet of gebruikt.Hij is helemaal bezeten met het woord “drugs”

  Stree fu de stree un no sa frede

  Guno


  Maak melding

 7. Het is allemaal bekend wat er is gebeurd in het verleden en wie de verantwoordelijken zijn. Vraag is nu wiens koppen gaan rollen. Want de meeste opportunisten delen nu de lakens uit. Misschien dat het nu tijd wordt om open kaart te spelen. In de NPS, VHP en de andere partijen zitten de profiteurs . Ze hebben allemaal boter op hun koppen.


  Maak melding

 8. Op deze aarde kan er geen Messiah bestaan. Niemand kan een land redden en al helemaal geen moordenaar. Mensen die geloven in een sterke leider komen bedrogen uit. Surinamers hebben de vruchten geplukt van hun angst om te werken aan een goede samenleving. 8 december is een schande en iemand die vind dat Bouterse nog steeds de sterke man is, ziet ze vliegen. Ik heb in Su gewoond en heb iedereen zien komen en gaan in de politiek. Gatlikkers, fjo-fjo’s en jorkas, didibries en geweldadige machtswellustelingen. Nu weer de bobo’s en de langa vinga people. Ach ja,en niet te vergeten de domoren, die eigenlijk de meerderheid vormen.


  Maak melding

 9. Die ‘Man’weet precies hoe hij de regering en
  het volk moet bewerken.
  Elk jaar tegen deze tijd komt hij met iets nieuws.RaRa wat heeft hij dit keer op het Menu ?

  “Met inkt geschreven”Leugens”kunnen nooit feiten verdoezelen die geschreven werden met
  “Bloed”.
  Loe-Hsun


  Maak melding

 10. Er moet een leger komen om corruptie compleet te laten verdwijnen….. Wie durft..
  Het land wordt verkocht, leeg geroofd, door wie, ja hoor, onze zogenaamde integere politci…Integraal:: boeven bende,liegers bedriegers er zijn dom weg geen woorden voor.
  Ruim ze op !!!!Zij schreeuwen om democratie u ziet het alleen maar drog….


  Maak melding

 11. goed zo OPMERKZAAM ik sluit me bij jouw aan ….echt niet!!Waar was je toen in in het Suriname van 1973 op weerloze burges ,o.l.v Abaisa geschoten werd ?hij stierf toen ter plekke hoor .voor het oog van de hele wereld .dUS HOLLAND zag dat ook…geen reactie….binnenlandse aangelegenheid…!Willen jullie voor je reageert met zulke opmerkelijke waanzinnige reacties je geschiedenis goed nagaan voor we “intellectueel” willen neerpennen..??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.