dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomieBosbouwsector Suriname lijdt kwakkelend bestaan

Bosbouwsector Suriname lijdt kwakkelend bestaan

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 22 nov – De bosbouwsector is aan het zieltogen, voornamelijk vanwege een schrijnend gebrek aan hoger kader. Dit stelt onderzoeker Jack Mencke van het Institute for Development & Strategic Studies. Gebleken is dat de sector onvoldoende aantrekkingskracht uitoefent op de toch al schaarse output van de bosbouwopleiding van het Natuurtechnisch Instituut, Natin.

Slechts een vierde van alle afgestudeerden zoekt echt emplooi in de sector. Het overgrote deel solliciteert naar andere banen, die veel beter betaald schijnen. Voor een sector die ooit werd gerekend tot de grootste deviezenverdieners, is dit een betreurenswaardig lot. “De bosbouwsector heeft enorme potentie, maar beschikt niet over voldoende veerkracht om tot volle wasdom te komen”, zegt Mencke.

Veel particuliere zagerijen en exportbedrijven zijn de afgelopen jaren ter ziele gegaan, voornamelijk door gebrekkig management. Het zijn veelal familiebedrijven, die al gauw teloor gaan bij het uitvallen van één of meer trekkers. Het grootste houtbedrijf, Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, is in handen van de overheid en financieel aan de grond. Onderhandelingen over verkoop aan het Nederlandse Doorwin zijn op niets uitgelopen.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES