Surinaams Postbedrijf wordt geprivatiseerd

2

PARAMARIBO, 22 nov – Het Surinaams Postbedrijf, Surpost, wordt een naamloze vennootschap met meerderheidsaandeel voor particulieren. Dit is bekendgemaakt door de Surpostleiding tijdens de ondertekening van een leningsovereenkomst. Het geld, honderdduizend dollar, moet het overgangsproces vergemakkelijken.

Surpost dat de afgelopen jaren een verzelfstandigingsproces heeft doorgemaakt, wil de vleugels uitslaan. Er zal een grootscheeps modernisering van diensten worden doorgevoerd om de nieuwe aanbieders van communicatiediensten het hoofd te kunnen bieden. De overheid, nu nog enige aandeelhouder, zal slechts een minderheid behouden. De terugval in het aanbod van poststukken, ongekend groot de afgelopen tien jaar, moet gecompenseerd worden.

Surpost is niet van plan op te geven. Sinds de onttrekking aan het overheidssysteem is getracht nieuwe technologie en diensten in te voeren, zoals automatische geldtransacties. Zoals ook elders het geval is, is een groot deel van de markt verloren aan e-mail en andere internetmogelijkheden. Surpost biedt die nu zelf aan. Het geld is geleend van het Caricom-programma voor handelsbevordering.


2 REACTIES

  1. De terugval in post stukken is te danken aanhet openen van stukken op zoek naar geld en het niet leveren van de dus geopende stukken door de medewerkers van surpost.

    Email is maar een kleine factor in suriname geweest, gezien men daar zo slecht op internet kan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.