Digicel wil dertig procent Surinaamse telecommarkt

3

PARAMARIBO, 20 nov – Minstens dertig procent van de Surinaamse telecommunicatiemarkt beheersen, is het voornemen waarmee het Jamaicaanse Digicel neerstrijkt in Suriname. Maar dan wel voornamelijk de gsm-dienstverlening. Nu Digicel eindelijk de lang verwachte concessie binnenheeft, zullen alle inspanningen worden gericht op ‘verbetering van mobiele telecommunicatieservices.’

Gsm zal toegankelijk gemaakt worden voor zoveel mogelijk burgers. “Deze concessie is goed nieuws voor de Surinaamse consument, omdat de toetreding van Digicel zal betekenen dat zij voordeel kunnen trekken uit concurrerende tarieven en betere klantenservice”, stelt directeur Philip van Dalsen van Digicel. Ook mag gerekend worden op grotere reikwijdte en state of the art gsm-toestellen.

Staatsbedrijf Telesur dat tot nog toe de enige gsm-provider is, heeft eerder aangegeven de dienstverlening te zullen verbeteren. Klachten over reikwijdte en het uitvallen van verbindingen, zullen meer dan ooit de aandacht krijgen. Telesur-directeur Dirk Curry heeft eerder aangegeven concurrentie als een uitdaging te zien om beter te presteren. Een tweede particulier, Digicel, komt ook in aanmerking voor een concessie.


3 REACTIES

  1. Je mag meteen 100 procent van mij hebben,want de schurken en boeven van telesur(de surinaamse regering) willen geen vooruitgang voor de burgers instellen, en daarom is het nog steeds zo, dat als je via je gsm belt naar het buitenland dat je vaak wordt onderbroken in suriname. Ook mag je van mij meteen een internet infra aanbrengen van nickerie naar albina, zodat overal bedrijven en burgers via internet suriname verder kunnen mobiliseren in de 21 ste eeuw………………


    Maak melding

  2. ik vind het gewoon belachelijk ,dat verbinding met een mobile telefoon in suriname moeilijk te krijgen is.als je een keer verbinding heb dan wordt het vaak onderbroken.het zou heel goed zijn dat digicel 100 procent van het communicatiebedrijf overnam en sterkere zendmasten overal neerzetten om de bereik in suriname goed te houden.op meeste plaatsen in suriname is er geen bereik voor telefoons en internet

    moen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.