Straf geëist tegen corruptieverdachten in Suriname

11

PARAMARIBO, 20 nov – Tegen de verdachten in de fraudezaak rond ex-minister Balesar van Openbare Werken, zijn celstraffen geëist van maximaal twee jaar. Negen verdachten hebben straffen tegen zich horen eisen van tussen de drie en vierentwintig maanden. Ook wordt van sommige verdachten verwacht dat ze hun financieel aandeel in de zaak terugbetalen.

Dat de staat voor ruim honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertigduizend euro) is opgelicht, moet op een of andere manier vergoed worden. Tegen een van de verdachten werd onverbiddelijk twaalf maanden geëist, alleen maar omdat die fraudeerde om werkzaamheden te verrichten bij Balesar thuis. Achteraf verklaarde Balesar doodleuk dat hij keihard had betaald voor het werk.

“Ik hoop dat hij zijn les heeft geleerd, je moet je niet uitsloven voor de politiek, de politiek kijkt niet naar je om als je in de problemen raakt”, zei officier van justitie Garcia Paragsingh in haar requisitoir. Balesar zelf is nooit aangehouden, hoewel hij wordt aangemerkt als hoofverdachte. De meeste andere verdachten hebben voor kortere of langere tijd vastgezeten.


11 REACTIES

 1. Jullie slapen als ook straf tegen balesar wordt geeist,zal men Ramsardjoe,Adjohia,en consorten, ook moeten aanhouden.de kruimeldieven moeten,steeds het gelakt betalen.Suriname waarheen.

  Akuba


  Maak melding

 2. Dit is duidelijk dat de rechtsgang van su niet deugt. Men sluit nog steeds hun ogen voor de hoofdverdachte. De coalitie treedt niet op de oppositie nog minder. Wat doet president Venitiaan? Zou hij de tarantoelas niet uitroeien. Of zijn de tarantoelas van de coalitie ontschendbaar? Heeft hij het alleen over de vorige regering?

  Gr,Gilly


  Maak melding

 3. Zo gaat het dus: de kleine jongens/mannen worden altijd gepakt en gestraft, maar de grote jongens, vooral als ze politiek gedekt worden, ontlopen altijd hun straf.
  Wat is de politiek toch smerig. Schande!!!


  Maak melding

 4. Hoe zit het met andere politieke misdadigers die in het verleden en heden hebben gesmokkeld, geroofd, gemoord en geplunderd. Zullen die nooit hun straf krijgen???? Waarom een gaat een politieke neger vrijuit en wordt een hindoestaan wel gestraft???? Dit is typisch suriname en daarom zijn er velen gevlucht uit dit land.


  Maak melding

 5. zo zie je weer, de grootte jongens gaan nooit in de gevangenis, deze mafias beschermen hun eigen mensen, zo zie je dat somo zicht bezig houd met mensen smokel, maar men gaat hem altijd beschremen, en zo zie je adjohia meer dan 10 domein gronden heeft gekregen, sommige zijn zo groot dat een verrekijker van toepassing komt, je weet bijna niet waar de einde is.
  WAT DOET SANTHOKI NU, DAN ALLEEN MAAR PRATEN, en heel diep in de nacht te vergaderen.
  dan willen jullie goed behandeld worden in schiphol, in ned weten ze dat jullie allemaal dieven zijn, van daar die behandeling.


  Maak melding

 6. en nu kijken wat er verder gebeurt met de hoofd verdachte,ik wil nu zien hoeveel straf die crimineel balesar krijgt.van mij mag hij de strop krijgen,om als voorbeeld voor andere te gelden,de sirinaamse rechtstaat is nu aan zet,


  Maak melding

 7. KLASSE-justitie alleen anders bedoeld dan geschreven. Balesar hoort thuis in de cel hij heeft zich beziggehouden met zaken die indruisen tegen de wet. Maar kennelijk wordt hem het hand boven het hoofd gehouden. Waarom? Kennelijk omdat er waarschijnlijk nog meer stront aan de knikker zit. Zie ook veiligheidsman van SOMO.
  Somo mi boi je bent en blijft een dom persoon. Alleen zulke domme personen als gij weten hun sex drift en geldzucht niet te beteugelen. En liegen dat ze kunnen.
  Nu maar afwachten of Somo ook wordt getroffen door de KLasse-justitie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.