Surinaamse ambtenarij moet wachten op hoger loon

1

PARAMARIBO, 16 nov – Ambtenaren zullen nog zeker twee maanden moeten wachten op afronding van de functie-herindeling en -waardering. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat aanbevelingen uitvoert van het functieanalyserapport van consultant Tjong A Hung. Eventuele aanpassing van salarissen zal net zo lang op zich laten wachten.

Er kan dan ook niet worden ingegaan op de eis van onderwijzersvakbonden om nog voor eind dit jaar een verhoging door te voeren voor alle categorieën. Volgens Jeffrey Joemanbaks, hoofd van het functieanalyseorgaan van Binnenlandse Zaken betekent herindeling van functie niet automatisch een verhoging. “Het kan ook gebeuren dat iemand lager ingeschaald wordt dan hij of zij nu is”, aldus Joemanbaks.

Het is dan niet mogelijk of billijk het betreffende loon te verlagen. Aan de andere kant is loonsverhoging dan ook niet gerechtvaardigd. Voor de vakbonden gelden andere criteria bij het eisen van loonsverhogingen. Volgens de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, Fols, is het salaris al lang niet meer voldoende om de maand door te komen. Dat zou voor alle ambtenaren opgaan.


1 REACTIE

  1. Loonsverhoging moet kunnen. Alleen moet men ervoor zorgen dat het onderwijspijl omhoog gaat. Als je hoort hoe sommige onderwijskrachten zelf spreken en met de kinderen omgaan dan is dat zeer bedroevend.
    Lonen kunnen omhoog door de gelden welke aan de ongeveer 150 op wachtgeld levende DC inte trekken en deze te verdelen onder de leerkrachten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.