woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse reisagenten willen behoud KLM-provisie

Surinaamse reisagenten willen behoud KLM-provisie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 nov – Reisagenten zetten zich koortsachtig in voor behoud van de negenprocent-provisie per verkochte KLM-ticket. Dit meldt de Ware Tijd. Abrupte afschaffing, zoals de luchtvaartmaatschappij nu voorstaat, is absoluut onaanvaardbaar voor de Associatie van Surinaamse Reisagenten, Asra. De gevolgen zouden niet te overzien zijn.

“Als we plotseling overgaan tot afschaffing, krijg je onmiddellijk arbeidsonrust. Als de zaak toch wordt doorgedrukt, zullen er mensen op straat worden gezet en dat willen we juist niet”, zegt Asra-voorzitter Jack Uden. Tegen een geleidelijke afbouw bestaat veel minder bezwaar. Dit is veel aanemelijker daar wereldwijd nog veel maatschappijen de provisie handhaven.

Als alternatief biedt de KLM een bemiddelingscommissie, die de klant rechtsreeks betaalt aan de reisagenten. Wie goedkoper wil uitkomen kan kiezen voor het handiger online boeken. “Met de SLM en BWIA hebben we dit probleem niet”, aldus Uden. De kans op een domino-effect is des te groter als wordt doorgedrukt. De reisbureaus zijn bij elkaar goed voor zo’n duizend arbeidsplaatsen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

14 REACTIES
 1. 9% voor het niets doen?
  weg ermee
  laat die 1000 mensen een echte baan gaan zoeken bijv in het hotelwezen of het ontwikkelen van lokale attracties voor de toeristen
  easy money voor de reisbureaus risicoloos


  Maak melding
 2. 9% van te hoge tickteprijzen
  geen wonder dat die reisagenten niet helpen om de klm en de slm te dwarsbomen en te helpen met het openbreken van de luchtaartovereenkomst
  de reisagenten gedijen goed van 9% van te dure tickets en de huidige monopolie structuur
  ook de reisagenten in nederland
  weg met deze middlemans zonder toegevoegde waarde


  Maak melding
 3. Wat voor extra service krijg ik van een reisagent voor de 10% commissie per ticket?
  op een ticket van 800 euro is dat gauw 80 euro aan extra kosten. On-line boeken is gedaan in 2 minuten.


  Maak melding
 4. Ik hoop dat de klm heel gauw tot afschaffing overgaat en de reizigers die online tickets kopen dat provisiebedrag als korting inmindering brengt op de ticketprijs.zodat men ietwat goedkoper kan vliegen.


  Maak melding
 5. hahaha ik lag me krom, die ziele pieten.

  Mensen luister aub naar me en doe het. BOEK ONLINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  dan kunnen ze op korte termijn hun biezen pakken. ik heb een vergelijking gemaakt en het scheelt al heel gauw een 100 euro. bovendien hoef je je huis niet uit….

  Brada


  Maak melding
 6. Ik heb 2 weken terug een reisagent in Suriname gevraagd naar de prijs van een ticket. Het was volgens hun $1900. Ik heb de zelfde ticket online gekocht voor $1100.
  Een verschil van $800.


  Maak melding
 7. Zo wil ik ook lekker makkelijk mijn geld verdienen.
  En met mij denk ik ook nog een heleboel mensen.
  Helaas, de werkelijkheid is heel anders.
  Dus aan diegenen, die zolang hebben hoeven niksen………dromen is voorbij,tis hoogtijd voor de werkelijkheid dus moeten jullie ook een echte baan gaan zoeken.

  Gr.


  Maak melding
 8. Boek vooral bij de maatschappij die de vernederende 100% controle voor ons heeft geregeld…

  VVR ROEPT OP TOT BOYCOT KLM

  Geplaatst: 17/11/2006

  Paramaribo – De Vereniging van Reizigers (VVR) roept haar leden en achterban op om de KLM op de route Amsterdam-Paramaribo-Amsterdam te boycotten. Redenen van deze boycot-oproep is dat KLM de Surinamers op deze route jarenlang heeft afgeperst en zo de totale ontwikkeling van Suriname heeft gesaboteerd. Uit informatie blijkt dat het KLM is geweest die bij de Nederlandse overheid heeft aangedrongen, waardoor de 100% vernederende controles op de routes van Paramaribo, Nederlandse Antillen, Aruba en Venezuela naar Amsterdam op Schiphol worden uutgevoerd.

  De voorman van VVR zegt: waarom zou je met een bedrijf vliegen dat je op een dergelijke manier heeft behandeld en nog behandelt. De tarieven en de vervoerswaarden van de KLM naar overige bestemmingen, waaronder India en Noord Amerika zijn beduidend lager en gunstiger. Nu is Martinair voor 50% in handen van KLM, maar toch tref je KLM voor minimaal 50%. SLM zou door haar vervoersvoorwaarden aan te passen en kwaliteitsverbetering door te voeren de gunst van de reizigers kunnen winnen.

  Maar tot nu toe, ondanks afspraken, wenst de SLM niet met de VVR te praten. Ook tijdens een PowerPoint presentatie aangaande de luchtvaart op 9 november op Podium Kwakoe te Amsterdam door de VVR is Ewald Henshuis van de SLM, ondanks zijn toezegging, niet komen opdagen. Als zij deze houding van SLM niet veranderen zal SLM in haar eigen arrogantie ten onder gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES