dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandNederlandse jungletrainingen in Suriname succesvol

Nederlandse jungletrainingen in Suriname succesvol

-

Does Travel & Cadushi Tours

Nederland is Suriname erkentelijk voor de mogelijkheid die geboden wordt jungletrainingen te houden in de Surinaamse bossen. Dit zei de Nederlandse Generaal-Majoor Rob Zuiderwijk. Hij is commandant van het korps mariniers tevens plaatsvervangend commandant van de Nederlandse strijdkrachten.

Zuiderwijk is in Suriname in verband met de inspectie van de Nederlandse troepen. Op basis van het status of forces agreement (Sofa) het verdrag tussen Defensie Suriname en Defensie Nederland waarbij is geregeld dat er tweemaal per jaar gezamenlijke jungle oefeningen worden gehouden in het Tapoeripagebied.

De hoge legerofficier bracht begin deze week een beleefdheidsbezoek aan Minister Ivan Fernald. De trainingen zijn volgens Zuiderwijk voor de Nederlandse soldaten een geschikt moment om zich goed voor te bereiden op zware missies elders in de wereld. Ze leren van hun Surinaamse collega’ s jungle-overlevingstechnieken en worden getraind om ook onder warme klimatologische omstandigheden inzetbaar te zijn.

Tijdens het onderhoud met de bewindsman zijn verschillende aspecten van deze defensiesamenwerking aan de orde gekomen. Zo is onder andere gesproken over de voortgang van deze Sofa en de intenties van de defensieorganistie om te komen tot de instelling van een kustwact voor Suriname. Minister Fernald sprak de hoop uit dat de samenwerking tussen beide legers gecontinueerd en verder uitgebouwd zal worden. Generaal-Majoor Zuiderwijk was bij zijn bezoek vergezeld van de Nederlandse ambassadeur Tanja van Gool.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

13 REACTIES
 1. dan moro erg, vene uitvangt ardenne niet, maar die militiairen die hebben vrijspel. het natinonaal leger leert ze zelf technieken.

  Vene houd ons finaal voor de gek met zijn reciprociteit theorie.
  gewoon toneel, 100% controle blijft.


  Maak melding
 2. Dit is nu een mooi voorbeeld van hoe we elkaar van dienst kunnen zijn. Suriname en Nederland zijn tenslotte al meer dan 300 jaar samen; laten we die positie gebruiken voor wederzijds voordeel. Omzien in wrok helpt uiteindelijk niemand.


  Maak melding
 3. Hebben ze ook bij Tigri geoefend? En terwijl ze dicht bij de grens aab het oefenen zijn, moet de su politie onze gebieden binnen vallen en bezetten. Dan wil ik zien hoe dankbaar de ned. marine is.


  Maak melding
 4. Als je eens wist dat Surinaamse militairen goedgetrainde jongens zijn begrijp ik niet waarom de regering tevreden is met hulpgoederen. (haast afgedankte) Het zou beter om voor elk buitenlands militair die een jungle training volgt in Suriname een X bedrag te vragen. Of gewoon een trainingspakket aan te bieden. Wil je dit hebben, dan kost je dit. Het wordt tijd om die jongens beter te waarderen. Oh ja en geef ze goed te eten.


  Maak melding
 5. Ai-boi jungle oefening anno 2006..Ik denk niet zo slim.
  Een amerikaanse bom, een vierkante kilometer alles weg (dood).Er zijn meer !!
  conventioneel 3t/m 10 vierkante kilometer het zelfde effect (desy cutter).

  A-sanie diezie na soso forceer.
  of uitstapje.. vriendjes maken om ze straks uit te schakelen of een echte(hobby survival)


  Maak melding
 6. Beste SuriNed.

  Sinter klaas is in aantocht het is weer tijd voor cadeautjes.Die bakras maken die suri weer blij met een paar gebruikte goederen.Vene is allang blij met de manier van zaken doen tussen ned en sur, suri zijn ook snel tevreden met alles dat zei gratis krijgen.

  Alias Loeger.


  Maak melding
 7. Beste SurNed.

  Zie foto hoe bescheiden meneer Ivan zijn
  cadeau in ontvangst mag nemen uit handen van witte Klaas. Die periode ruilhandel herhaalt zich weer.

  Alias Loeger.


  Maak melding
 8. Heheh niet verder vertellen hoor..maar normaal gesproken wordt er veel door militairen gesmokkeld en niemand checked hun bagage als ze suriname verlaten..
  Hee ik zeg niets hoor.!


  Maak melding
 9. Met nr.4 deel ik de mening.
  Goed zo meneer/mevr.nr.4 ….een zeer goede kijk op zaken.

  Wij Surinamers moeten eens leren om redelijk
  te denken.Om vooruit te kunnen in deze wereld moeten we hard ons best doen om ook de hulp te kunnen roepen van anderen.
  Maar natuurlijk moet men het eerst zelf proberen.
  Maar hulp accepteren…daar is niets mis mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES