Surinaams OM verricht onderzoekt dood gevangene

1

PARAMARIBO, 9 nov – Er wordt een diepgaand onderzoek ingesteld naar de gewelddadige dood van de gevangene Regillio Goedhart in de strafgevangenis te Santo Boma. Dit zegt procureur-generaal Soebhas Punwasi. Een ‘zwaar’ rechercheteam neemt onder meer getuigenverhoren af van cipiers en gevangenen.

“Ik til hier erg zwaar aan. Zodra iemand door geweld om het leven komt, het maakt niet uit wie dat is, moet de waarheid naar boven gehaald worden”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De dood van Goedhart heeft de nodige publiciteit gekregen, vanwege verklaringen van cipiers in de media. Volgens deze anonieme getuigen is Goedhart zwaar mishandeld.

Eerdere politieberichten maakten er melding van dat Goedhart’s lichaam op het terrein van de strafinrichting was aangetroffen en dat de indruk bestond dat hij een natuurlijke dood was gestorven. Nader onderzoek wees anders uit. Een lid van het gevangenismanagement wist in een radio-interview te vertellen dat Goedhart stukken glas had ingeslikt tijdens een gevecht met een cipier.


1 REACTIE

  1. Ook al was Goedhart een gedetineerde, in de bajes had hij ook recht als mens behandeld te worden. Hij zat daar immers zijn straf uit te zitten voor hetgeen hij had gedaan. Dus ik hoop dat inderdaad een diepgaand onderzoek komt naar zijn dood en dat de dader(s) daarna zelf mogen gaan brommen in diezelfde gevangenis.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.