Internationaal medisch congres Suriname afgelast

0

PARAMARIBO, 4 nov – Het congres over aandoeningen aan de borstkas is afgelast. Dit meldt de organisator, de Dutch Caribbean Chest Foundation, DCCF. Door de Nederlandse stichting Codecommissie Geneesmiddelenreclame wordt getwijfeld aan het internationale karakter van het Chest Congress Suriname 2006.

Er is dan ook een negatief advies uitgebracht. “Afwijzing van Suriname als internationaal congresland is een klap in het gezicht van de Surinaamse medische gemeenschap, door de hoogwaardige, door de Nederlandse Longartsen Vereniging met twintig punten geaccrediteerde nascholing af te schilderen als snoepreisje”, zegt DDCF-voorzitter Stuart Wills tegenover de Ware Tijd.

Het congres moet eerder gezien worden als refreshment op niveau. Vanwege juridische redenen en een “gezonde toekomstvisie” is besloten niet door te gaan zonder sponsoring. Het overgrote deel van de deelnemers, ongeveer tachtig specialisten, zou uit Nederland en België komen. Door Suriname en de Antillen zouden ongeveer dertig internisten en tuberculosespecialisten worden afgevaardigd.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.